aluat pentru ravioli

Ravioli - paste de aluat italian de dimensiuni medii cu diferite umpluturi sub formă de pătrat, elipsă sau semilună, cu muchii curbate. De obicei, ele sunt puțin mai mici decât cele bine-cunoscute găluște sau vareniki. Umpluturile pentru ravioli (în limba rusă acest cuvânt în toate deceniile în aceeași formă) pot fi făcute din carne sau carne tocată de pește, precum și din ciuperci, legume sau chiar fructe.

Ravioli sunt gătite ca găluște sau prăjite în ulei, servite ca o farfurie independentă cu sosuri, precum și cu bulion sau supe.

Există o versiune despre originea comună a tuturor acestor feluri de mâncare (adică din aluat fiert cu umpluturi) din China. Cu toate acestea, există și alte versiuni.

Inițial, ravioli au fost considerați un fel de mâncare siciliană în Italia. Poate că rețeta a fost împrumutată de la alte popoare de către sicilieni. În literatura italiană, referințele la acest fel de mâncare au fost întâlnite încă din secolul al XIII-lea, chiar înainte de întoarcerea lui Marco Polo din China, ceea ce face posibilă construirea unor ipoteze destul de fiabile despre originea mediteraneană a acestui fel de mâncare.

Cum sa faci un aluat pentru ravioli?

Reteta traditionala pentru o ravioli reala in italiana este simpla, intrucat totul este genial, principalul lucru fiind acela de a gasi faina de grau de calitate. Avem de asemenea nevoie de puțin ulei de măsline, apă și un vârf de sare.

Vă vom spune cum să preparați un aluat proaspăt pentru ravioli din aceste produse.

ingrediente:

  • făină de grâu din grâu dur - 2 cupe sau puțin mai mult;
  • apă - 1 pahar;
  • ulei de măsline - 3 linguri. linguri;
  • sare - 1 vârf.

preparare

Făina curăță prin suprafața de lucru. Faceți o canelură, adăugați ulei și un vârf de sare. Adăugați treptat apă, amestecați aluatul. Este mai bine să faceți acest lucru cu mâinile, ușor lubrifiate. Deși, desigur, puteți folosi mai întâi un mixer cu o duza de spirală și apoi să vă aduceți mâinile. aluat pentru ravioli în italiană Aluatul este frământat cu grijă, dar nu pentru mult timp, lăsăm să fie separat timp de 20 de minute, încă o dată amestecăm cu ușurință mâinile noastre și putem trece la modelarea ravioliilor.

Pentru prepararea ravioliilor colorați, puteți folosi un amestec de amestec de apă cu sucuri de legume sau de fructe, care trebuie mai întâi să fie filtrat printr-o sită fină. Raportul dintre suc și apă din amestec este 1: 1 sau 2: 1. Acest aditiv, într-un anumit fel, mărește utilitatea produsului final datorită vitaminelor și altor substanțe nutritive conținute în sucuri. Și, în plus, ravioli colorați au un aspect mai atractiv, acest lucru este deosebit de important atunci când ne pregătim pentru copii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

87 + = 97