gem de prune de cireșe

Alycha este excelentă pentru pregătirea mai multor mâncăruri originale, și mai ales pentru a obține un gem delicios aromatic. Nu mă credeți? Apoi vezi pentru tine! Gustul dulce și acru al acestor fructe face o delicatețe în măsura în care este zahăr, incredibil de fragil și fragil. Hai să aflăm cu tine cum să gătești un gem delicios din prune de cireșe.

Rețetă pentru gem de prune de cireșe

ingrediente:

  • coajă de cireș coapte - 1 kg;
  • apă filtrată - 600 ml;
  • zahăr - 1,2 kg.

preparare

Deci, prunele de cireșe sunt sortate cu grijă, aruncăm toate fructele putrede, înghițite, gunoaie și ruperea pedunculilor. Apoi fructul este spălat și străpuns fiecare în mai multe locuri cu o scobitoare. După aceea, puneți fructele într-o cratiță, umpleți cu apă și puneți-vă la foc într-un incendiu puternic. După 5 minute, scurgeți ușor lichidul într-un alt vas și umpleți-l cu apă cu gheață. Acum să pregătim siropul. Pentru a face acest lucru, luați un decoct, turnați zahărul și puneți tigaia pe aragaz. Prunul este răspândit într-un bazin adânc, se toarnă siropul fierbinte și se lasă la temperatura camerei timp de aproximativ 5 ore. Apoi puneți recipientul pe foc și aduceți-l la fierbere. De îndată ce bulele mici vor începe să apară pe suprafață, scoatem vasele de pe plăcuță și lăsăm blocajul pentru infuzare timp de încă 5 minute. După această perioadă, repetați procedura de mai multe ori și turnați amestecul fierbinte peste borcanele sterilizate anterior. Îi închidem cu capacele, le întoarcem, le înfășurăm într-o pătură și le lăsăm. Păstrăm gemul de pe placurile de cireș roșu toată iarna și servim ca un tratament pentru consumul de ceai de familie.

Jam de prune galbene

ingrediente:

  • galben prune coapte - 2 kg;
  • apă filtrată - 750 ml;
  • zahăr - 2,5 kg;
  • proaspata lamaie - 1 buc.

preparare

Din apa rece filtrată și zahărul granulat gătim pe un foc lent un sirop dulce. Fără a pierde timpul, sortim fructele coapte, aruncăm cele putrede, îndepărtăm toate pedicelurile, le transferăm într-un recipient profund smalț și se toarnă siropul fierbinte. Lăsăm prune de cireș timp de aproximativ 8 ore, apoi se pune un foc mediu, se fierbe și se îndepărtează cu grijă spuma din spumă. Se fierbe delicatețea pe un foc slab timp de cel mult 15 minute, astfel încât pielea subțire nu se sparge. După aceea, lăsați blisterul să se răcească timp de 6 ore, apoi repetați procesul de gătire. Sucul de lămâie se adaugă cu cea mai recentă preparare și se amestecă bine. Ca rezultat, ar trebui să obțineți un frumos sirop transparent. Dulceața fină din prune de cireșe cu gropi este turnată în borcane curate uscate și acoperite cu capace speciale. Înlăturați tratamentul pentru depozitare în pivniță.

Amestecați prunele de cireș într-o multivarcă

ingrediente:

  • cires galben prune - 2 kg;
  • apă - 2 l;
  • zahărul este mic - 1,5 kg.

preparare

Alycha a fost sortată cu grijă, spălată și sfâșită tulpinile și frunzele. Tigaia este umplută cu apă rece, gem de prune cireșe într-o multivark aprinde focul și așteptăm să fiarbă. După aceea, aruncăm boabele și fierbem timp de aproximativ 5 minute, înainte de începerea răzuinței pielii. Apoi scurgeți ușor apa fiartă și umpleți tava cu apă. După câteva minute, scurgeți lichidul și transferați prunul la capacitatea multivarkerii. Se presară cu zahăr și se amestecă bine. Acum, închideți capacul dispozitivului, activați programul "Coaceți" și marcați-l timp de 40 de minute. După semnalul sonor, turnați o altă temperatură caldă peste borcanele pregătite și rotiți-le cu o cheie specială. Așezați-le cu capul în jos, acoperiți-vă cu o pătură de lână și plecați timp de aproximativ o zi. După aceea, rearanjăm piesa de prelucrat în orice loc răcoros și o păstrăm toată iarna.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

20 − 19 =