banitza cu brânză

Banitza este o patiserie tradițională bulgărească, cu umplutură, de regulă, fără îndulcire, un tip original de revolver. Una dintre cele mai populare umpluturi pentru banitza este brynza și / sau brânză de vaci, deși sunt posibile și alte opțiuni (carne, legume sau amestecate sau umpluturi cu fructe). Banicza este excelentă pentru un meniu festiv, pentru o masă de weekend de familie, pentru mese și mic dejun.

Rețeta pentru banitza cu brânză

ingrediente:

  • făină de grâu de calitate superioară - 1 cești;
  • apă caldă sau acră de lapte, iaurt lichid neîndulcit - 4 linguri. linguri;
  • sare - un vârf;
  • soda alimentată rambursată - 1 vârf;
  • smântână sau iaurt gros, fără zahăr, pentru umplere - aproximativ 100 g;
  • feta sau brânză combinată de origine sărată din lapte de diferite animale - aproximativ 250 g;
  • brânză de vaci - aproximativ 250 g;
  • ou de pui - 2-3 buc.

preparare

Făină sorbiți în castron într-un castron și faceți o canelură, adăugați sifonul stins (de exemplu suc de lămâie). Se adaugă treptat lapte acru sau apă, se amestecă un aluat relativ abrupt. Dacă gătim cu un produs din lapte acru, sucul nu poate fi stins. Frământăm aluatul, rostogolește-l, acoperăm cu un prosop și îl punem în frigider timp de 30-40 de minute, lăsăm-l să se ridice.

Gătitul de umplutură. Se amestecă brânza de vaci, brânza rasă, smântână și ouă. Puțin sărat. Umplerea nu ar trebui să fie prea lichidă.
Din aluat rotiți prăjituri subțiri. Realizăm rulouri cu umplutură și fixăm marginile. Împingem fiecare rolă cu o spirală ("cochlea").

Lubrifiați tava cu ulei sau iertați-o cu hârtie de copt cu ulei. Am răspândit vertitele băncile de sus. Puteți să lubrifiați suprafața cu unt topit cremos sau cu albușuri de ou. Coaceți banitza în cuptor timp de aproximativ 40 de minute la o temperatură de 200 ° C. Am pus banizii gătite în prosoape, pliate de patru ori, și pleacă timp de 10 minute. Servim vasul cald sau rece. Puteți totuși să toarcați banitsa cu smântână sau iaurt sau unt topit.

Umplerea pentru banitza poate fi complicată prin adăugarea de verdeață tăiată, un piper dulce bulgară zdrobit și / sau un dovleac, rațuit pe o răzătoare mică, cartofi piure sau dovleac aburit.

reteta pentru banitza cu branza

Trebuie remarcat faptul că, uneori, în testul pentru banizi se adaugă semolina în proporție de 1 măsură pe 2 măsuri de făină. În această variantă, grâul ar trebui mai întâi să fie turnat cu lapte acru sau apă caldă și să lase crupa să se umfle pentru aproximativ 40 de minute, apoi adăugați restul ingredientelor.

În principiu, aveți posibilitatea să utilizați și puff produse de patiserie, inclusiv, și gata.

Banitza cu umpluturi dulci poate fi servită cu compot, ceai sau cafea (deși ceaiul este o băutură non-bulgară). Banitza dezechilibrată poate fi servită cu vin de masă sau rakia de fructe.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 6 =