Bea tarball la domiciliu

"Tarkhun" nu este întâmplător una dintre cele mai preferate băuturi din zonele fostei URSS. În trecut, această minunată sifon a fost preparată pe baza unui extract obținut din tarhon - o plantă foarte ieftină și folositoare folosită pentru gătit pește și fructe de mare.

Despre tarragon

Din păcate, nu toată lumea este atât de bine versat în condimente și condimente așa cum ne-ar plăcea și, de fapt, mulți dintre ei nu numai că îmbunătățesc gustul alimentelor, dar conțin și o mulțime de util. De exemplu, estragonul conține vitaminele C, A, B, acidul ascorbic, potasiul, magneziul, fosforul și, cel mai important, uleiurile esențiale aromatice, care îl fac atât de util. Din nou, din păcate, cea mai frecventă găsită în vânzare este tarragonul uscat. Ca un condiment pentru pește, este indispensabil, dar pregătirea unei băuturi "Tarhun" la domiciliu din astfel de materii prime este imposibilă. Vom avea nevoie de legături proaspete de tarhon, care pot fi cumpărate pe piață sau în magazine verzi specializate. Îți spun cum să gătești tar-khun acasă.

Nu e ușor

Cele mai utile băuturi pe bază de plante medicinale nu sunt decocții, ci perfuzii. Această opțiune vă permite să extrageți simultan din materiile prime vegetale maximum de substanțe utile, fără a distruge vitaminele și să păstrați o culoare verde plăcută a băuturii. Cu toate acestea, puteți insista pe verdele blând, dar ramurile vor trebui să fiarbă, astfel încât să poată extrage și tot ce este necesar. Așa că pregătim o băutură "Tarhun" acasă în 2 etape.

ingrediente:

  • tarragon (uneori vândut și ca tarhon) - 1 pachet mic;
  • producția internă de zahăr domestic rafinat - 2 linguri. linguri;
  • mineral sau apă filtrată - 1,5 litri.

preparare

Spălat bine cu un buchet de verdeață, da de umiditate să se scurgă și demontare - frunze verzi și ramuri rupte de îngrămădite într-un mojar și se nuiele picătură într-o cratiță mică. Pliantele sunt adormite cu zahăr - îl folosim ca o substanță abrazivă și îl freăm într-o măceșă. Jumătate din apă este încălzită la temperatura corpului (aproximativ 35-40 de grade) și umple frunzele. Lăsați să insiste pentru aproximativ o oră. Sprigs sunt turnate cu apă rămasă, a adus la fierbere și după 2 minute de bubble slab, acoperă cu un capac și, de asemenea, pleacă. După o oră, conectăm cele două infuzii, amestecăm bine și le punem în frigider pentru noapte. Dimineața se filtrează prin tifon, pliată de două ori și se bucură de o băutură parfumată și foarte utilă.

Doar adaugi lamaie

Sunt obținute neobișnuit de delicioase pe baza acestei perfuzii cu alte băuturi. Dacă adăugați sucul de portocale, va oranjadă, dar astfel de Exotica nu sunt foarte familiare, dar limonada de tarhon la domiciliu ca toată lumea, și, probabil, să devină o băutură pentru toate sărbătorile.

ingrediente:

  • ramuri de tarthun proaspăt - 1 grămadă mare;
  • subțire de mare dimensiune lamaie mare - 2 buc .;
  • coajă de tei - 3-4 buc. (ingredient opțional);
  • zahăr intern rafinat alb - 1 sticlă;
  • apă filtrată - 1 litru;
  • apă foarte carbogazoasă - 1,5 litri.

preparare

Se presara crengile de tarhuna spalata din frunze si se fierbe in 1 litru de apa filtrata timp de cateva minute. Lasati o ora si jumatate sub capac pentru a insista. Tarhun frunze, lămâie tăiată și fără oase, felii de tei puse într-un blender și cu untură de zahăr. Umpleți amestecul cu sifon și trimiteți-l la frigider. Când se răcește bulionul, se amestecă ambele amestecuri și, după amestecare, se lasă încă câteva ore. Filtrează, se toarnă într-o cană sau sticle și se bucură. După cum puteți vedea, realizarea "Tarhun" acasă este ușoară, o rețetă pentru putere și resurse pentru toată lumea.

Despre opțiuni tartun acasă

Desigur, băutura "Tarhun" la domiciliu poate fi preparată fără zahăr - adăugați la perfuzie 2-3 linguri de miere. Deci, va fi mult mai util atât pentru o figură cât și pentru starea generală a unui organism. În general, pregătirea lui "Tarhun" la domiciliu poate fi încredințată copiilor, transformând procesul într-un joc interesant și obișnuindu-i pe copii să gătească. Puteți diversifica gustul băuturilor și sucurilor sezoniere - pepene verde, piersic, mere. Excelent este rafinatul "Tarhun", o băutură preparată acasă de la agrișă și tarhon. Doar într-un compot de fructe de padure puneți câteva perechi de tarhon și bucurați-vă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 2 = 3