reteta esterhazi de tort

Tortul "Esterhazy", a cărui compoziție este misterios misterios nu mai puțin decât versiunea de origine, este un fel de mâncare originală a bucătăriei înalte maghiare. Este un tort de ciocolată și migdale din prăjituri cu biscuiți cu straturi de gem de caise, fructe confiate, nuci și cremă. Acest desert este foarte popular în Ungaria, Austria și Germania. Potrivit unei versiuni, numele a fost inventat în cinstea ministrului maghiar al afacerilor externe în timpul Revoluției (1848 - 1849) PalAntala Esterhazi.

Cum să gătești un tort "Esterhazy"?

ingrediente:

 • hârtie pergament;
 • 300 de grame de nuci de nuci sau alune;
 • 10 proteine ​​din ouă de pui;
 • 300 g zahăr;
 • 250 g unt natural;
 • 10 gălbenușuri de ouă de pui;
 • 150 g zahăr pudră;
 • pinch de vanilie macinata sau 1 pachet de zahar din vanilie;
 • 2 linguri de cognac sau scorțișoară de caise;
 • 50-80 g făină de grâu de calitate superioară;
 • 250 ml de lapte cu conținut mediu de grăsimi;
 • 100 g ciocolată albă;
 • 4 linguri de cremă naturală de lapte;
 • 60-80 g ciocolată neagră;
 • 100 de grame de migdale de pământ aproape de făină.

Mod de preparare:

Miezurile nuci sunt ușor prăjite într-o tigaie uscată la foc mediu, cu agitare intensă cu o spatulă, apoi răcite și măcinate cu un măcinator de cafea sau un amestecător. Să luăm albușurile de ou într-o masă stabilă, luxuriantă și spumoasă. Continuând să bată, adăugați treptat zahăr. Adăugați piulițele de masă la această masă și amestecați. Pe hârtie pergament, trageți 6 cercuri cu un diametru de aproximativ 22 cm.

Coacem prăjituri

Cum să coaceți prăjiturile din tortul Esterhazy? Cercurile de hârtie sunt descompuse în tăvi de copt, lubrifiate și cu un strat relativ subțire, dacă este posibil, distribuim aluatul preparat (lopata) preparat pe fiecare dintre ele. Coacem prăjiturile timp de 8-10 minute la o temperatură de 180 ° C până la o culoare plăcută de culoare aurie. Turnăm prăjiturile pregătite și scoatem imediat cercurile de hârtie.
Acum pregătiți crema. Untul moale este turnat într-o masă luxuriantă (de preferință un mixer sau mixer). Se amestecă galbenusurile de ou cu pulbere de zahăr și vanilie, se pune treptat în făină. Se toarnă laptele într-un recipient umed (scoop), se aduce la fierbere și, treptat, se toarnă, se amestecă cu masa de gălbenuș. Să adăugăm cognacul. Pentru o scurtă perioadă de timp, se va suda această masă la cea mai mică căldură, amestecând continuu, până la începerea îngroșării. Răciți crema (pentru aceasta puneți scoici într-un vas mare de apă) și o luăm cu adăugarea de unt și jumătate (50 de grame) de făină de migdale.

Ridicarea tortului

Ușor răcit în timpul pregătirii de crema de tort va fi stabilit pe partea de sus a fiecăruia, din belșug promazyvaya crema toată lumea. Suprafața superioară și laterală a tortului este de asemenea pătată cu cremă, dar nu abundent. Apropo, puteți adăuga un strat - un alt gust de fructe confiate sau caise pentru a da un gust mai multidimensional.

Pregătiți glazura

Un baton de ciocolată albă este împărțită în felii, puneți-le într-un recipient mic și se topesc (de preferință într-o baie de apă). Apoi adăugați crema și amestecați bine. Acoperiți uniform suprafața tortului cu glazură. Desenați imaginea. Ciocolata neagra este topit (din nou într-o baie de apă) și se umple seringa de cofetărie sau o pungă (cu excepția cazului în sac, vârful srezh, astfel încât o mică deschidere). Pe suprafața tort, pornind de la centru, provoaca desen ciocolata, de exemplu, sub forma unei spirale, și apoi - de la centru spre margine 8 linii radiale, segmentează astfel prăjitura în 8 părți. tort ravela esterhazySe pare "păianjen". Apoi, puteți încă complica modelul pentru a folosi toată ciocolata topită. Acum, presărați tortul cu făină de migdale și păstrați-l în frigider cel puțin 8 ore (sau mai bine 12).

Servim cu cafea sau ceai.

Nu aveți nevoie de lapte condensat!

Există multe opinii cu privire la compoziția și proporțiile cremei pentru tortul Esterházy, compoziția și proporțiile ingredientelor pentru test sunt, de asemenea, foarte variabile. Dar trebuie să ne amintim că crema pentru un tort autentic "Esterhazy" nu include lapte condensat. Tort cu o cremă pe bază de lapte condensat poate fi numit orice, dar nu "Esterhazy"!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

33 + = 38