Căpșuni cu zahăr pentru iarnă fără gătit - cele mai bune idei pentru a face gemul brut și îngheț de fructe de padure

Atunci când sunt tratate termic, fructele de padure își pierd o proporție semnificativă de vitamine și proprietăți valoroase, deci este recomandabil să le recoltați cel puțin parțial în formă proaspătă. Căpșunile cu zahăr pentru iarnă fără gătit, fierte în conformitate cu una dintre rețetele dovedite, vor deveni cea mai bună delicatesă de vitamine în afara sezonului.

Cum să pregătim căpșuni cu zahăr?

Pentru a face căpșuni crude cu zahăr, s-au dovedit nu numai utile, ci și delicioase, trebuie să cunoașteți detaliile buteliei pentru depozitarea pe termen lung într-un mod tradițional sau folosind mai multe tehnologii originale dovedite.

 1. Înainte de a începe orice rețetă, fructele trebuie să fie spălate temeinic și scoase de sepale cu tulpini.
 2. Căpșunile preparate se răspândesc pe un prosop și se usucă bine.
 3. Masa de berbec este măcinată în orice mod convenabil și accesibil: răsuciți într-un măcinător de carne, măcinați într-un blender sau doar frământați-l cu o tolstalk.
 4. Se adaugă baza de căpșuni cu zahăr, se amestecă și, dacă este prevăzută de rețetă, se lasă pentru o vreme, amestecând ocazional, pentru a separa sucul și pentru a dizolva cristalele dulci.
 5. Masa rezultată este împrăștiată în borcane sterilizate, acestea fiind închise cu capace.
 6. Căpșunile cu zahăr, pregătite pentru iarnă fără gătit, trebuie depozitate în frigider, într-o pivniță sau într-un alt loc răcoros.

Căpșuni șterse cu zahăr - o rețetă pentru iarnă

căpșuni piure cu rețetă de zahăr pentru iarnă

Cea mai simplă rețetă de bază a butucului dă un rezultat excelent și vă permite să obțineți cea mai utilă și în același timp delicioasă mâncare, pe care o puteți purta pur și simplu pe o felie de pâine sau puteți folosi o gustare cu ceai. Pregătirea căpșunilor proaspete cu zahăr pentru iarnă este elementară, fără nici un hassle inutil.

ingrediente:

 • căpșuni - 1 kg;
 • zahăr granulat - 1,5-2 kg.

preparare

 1. Căpșunile proaspete clătește, curăță, usucă.
 2. Masele de boabe sunt măcinate în orice fel accesibil, amestecate cu zahăr și așezate în vase uscate, sterilizate în prealabil.
 3. Acoperiți piesa de prelucrat cu caprine fierbinți.
 4. Pentru a stoca căpșunile, piureul cu zahăr este așezat pe raftul frigiderului sau în pivniță.

Căpșuni în suc propriu cu zahăr

căpșuni în suc propriu cu zahăr

Capsuni cu zahăr pentru iarnă fără gătit pot fi preparate și fructe de padure întregi. În acest caz, masa de boabe preparată este turnată în straturi de zahăr și lăsată să separe sucul. Este mai bine ca băncile să se fierbe în timpul nopții sau cel puțin opt ore, amestecând din când în când conținutul vasului pentru a maximiza dizolvarea cristalelor dulci.

ingrediente:

 • căpșuni - 1 kg;
 • zahăr granulat - 1-1,5 kg.

preparare

 1. Bomboanele spălate amorsează tulpinile cu cozile, adormiți cu zahăr într-un vas adecvat.
 2. După ce căpșunul cu zahăr este infuzat și slăbit sucul, acesta este ambalat în borcane uscate cu grijă sterilizate, acoperite cu capace fierte și expediate la depozitare în frigider.

Căpșunile printr-un măcinător de carne cu zahăr

căpșuni printr-un măcinător de carne cu zahăr

Perfect reținute în timpul anului căpșuni, răsucite cu zahăr pe următoarea rețetă. Este important să selectați boabe coapte, dar nu deteriorate pentru recoltare, fără semne de deteriorare și semne de deteriorare. Părțile metalice ale măcinătorului de carne, care vor intra în contact cu căpșunile în timpul măcinării, trebuie fierte timp de 15 minute și uscate.

ingrediente:

 • căpșuni - 1 kg;
 • zahăr granulat - 2 kg.

preparare

 1. Căpșunile proaspete sunt sortate, spălate, curățate și trecute printr-o mașină de tocat carne sterilă.
 2. Masa de boabe zdrobită este combinată cu zahăr, amestecată, împrăștiată în recipiente sterilizate, umplându-le pe umerase.
 3. Se toarnă un strat de zahăr deasupra masei de boabe la gâtul vasului, se acoperă recipientele cu capace fierbinți, se pune pe raftul frigiderului pentru depozitare.

Căpșuni într-un blender cu zahăr

căpșuni într-un blender cu zahăr

În special gustos este căpșuni pătrunjel cu zahăr pentru blender de iarnă. Spre deosebire de variațiile anterioare în acest caz, boabele sunt zdrobite împreună cu zahărul, care, în timpul procesării, are timpul să se dizolve parțial sau complet. Stocul rezultat este gustos în sine sau va fi o mare plus față de clătite, biscuiți sau alte mâncăruri dulci.

ingrediente:

 • căpșuni - 1 kg;
 • zahăr granulat - 1,5 kg.

preparare

 1. Preparatele spălate, spălate, uscate și decojite sunt amestecate într-un castron cu zahăr.
 2. Procesați masa rezultată cu un amestecător de imersie sau măturați-o în bolul unui dispozitiv staționar. Piciorul aparatului sau vasul este fiert și uscat înainte de utilizare.
 3. Se presara masa dulce de fructe de padure pe recipiente sterile, se acoperă cu capace, plută.

Capsuni lovit cu zahăr - rețetă

căpșuni pounded cu rețetă de zahăr

Căpșunile zdrobite cu zahăr pentru iarnă vă vor mulțumi fanii de blancuri cu o textura eterogenă. Boabele în timpul procesării mecanice cu tolstalk sau furculiță sunt zdrobite parțial și sunt simțite cu ajutorul dulciurilor. Această metodă este probabil cea mai laborioasă, dar rezultatul merită efortul.

ingrediente:

 • căpșuni - 1 kg;
 • zahăr granulat - 1,5 kg.

preparare

 1. Bomboane preparate frământate cu o zdrobire sau furculiță, așezate într-un castron, acoperite cu zahăr, amestecate, lăsate timp de câteva ore, amestecând din când în când.
 2. Apoi, căpșunile cu zahăr fără gătit sunt așezate pe recipiente sterile, acoperite cu capace și expediate la depozitare la rece.

Afine și căpșuni cu zahăr

afine și căpșuni cu zahăr

Excelenții vecini sunt afine cu căpșuni, frecați cu zahăr. Valoarea billetului rezultat este evidentă și, folosind o astfel de delicatețe regulat în timpul iernii, puteți nu numai să vă consolidați sistemul imunitar, dar și să îmbunătățiți în mod semnificativ starea retinei. Surprinzător, de asemenea, gustul caracteristicilor de dulceață.

ingrediente:

 • căpșuni - 0,5 kg;
 • afine - 0,5 kg;
 • zahăr granulat - 1,5 kg.

preparare

 1. Afinele și căpșunile sunt sortate, amestecate cu zahăr și măcinate cu un blender submersibil sau într-un vas staționar.
 2. Masele de fructe dulci rezultate sunt expuse pe recipiente uscate, pre-sterilizate, acoperite cu capace și așezate pe raftul frigiderului.

Capsuni cu căpșuni piure cu zahăr - rețetă

capsuni cu reteta de capsuni cu zahar

Căpșunile cu zahăr pentru iarnă, preparate conform următoarei rețete, nu sunt mai puțin gustoase și apetisante. În acest caz, boabele de pădure se combină cu căpșunile, care sunt mai accesibile și pot înlocui complet porțiunea lipsă de fructe de căpșuni, care nu pot fi colectate întotdeauna în cantitatea dorită.

ingrediente:

 • căpșuni - 0,5 kg;
 • Capsuni - 0,5 kg;
 • zahăr granulat - 1,5-2 kg.

preparare

 1. Căpșunile, cum ar fi căpșunile, se spală, se scot de pediceluri cu sepalele, se desfac pe un prosop pentru a se usca.
 2. Zdrobiți masa de boabe în orice mod accesibil, amestecați baza obținută cu zahăr și o desfaceți peste borcane uscate, sterilizate.

Cum de a îngheța căpșunile cu zahăr pentru iarnă?

cum să înghețe căpșunile cu zahăr pentru iarnă

Dacă există un spațiu liber în congelator și nu lasă dorința de a obține o tratație mai puțin dulce, atunci cea mai bună metodă de pregătire va fi următoarea rețetă. Căpșunile înghețate cu zahăr își vor păstra la maximum toate proprietățile, rămân proaspete la gust și plăcute în textura. Puteți îngheța fructe de padure parțial sau complet zdrobite sau specimene întregi de fructe de pădure umplute cu zahăr.

ingrediente:

 • căpșuni - 1 kg;
 • zahăr granulat - 500 g.

preparare

 1. Căpșunile sunt clătite, curățate, răspândite pe un prosop și lăsate să se usuce complet din picături de umiditate.
 2. Dacă se dorește, boabele sunt zdrobite până la obtinerea texturii dorite, amestecate cu zahăr și ambalate în pachete de loturi, recipiente sau alte recipiente.
 3. Trimiteți piesa de prelucrat la depozit în congelator.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 66 = 76