cât de mult să gătești broccoli

Știați că broccoli este unul dintre primele zece produse cele mai utile? Acesta conține cota leului de fibre, care ajută la normalizarea funcției digestive a intestinului, precum și nenumărate vitamine, minerale și proteine. În plus, conținutul ridicat de fitoncide din broccoli contribuie la creșterea rezistenței organismului la infecțiile virale. Studiile clinice au demonstrat eficacitatea antitumorală a legumelor, precum și proprietățile antiinflamatorii și capacitatea de a restabili funcția imună.

Având în vedere toată utilitatea broccoli varza, pur și simplu trebuie să fie introduse în dieta copilului dumneavoastră. Iar în ultimii ani pediatrii sunt din ce în ce mai sfătuiți să facă acest lucru cât mai curând posibil și chiar să înceapă de la al naibii copilul. Acest lucru este promovat și de proprietățile hipoalergenice ale legumelor și de buna tolerabilitate și absorbție a acestora de către organismul copilului.

În continuare, vă vom spune cât de mult și cum să gătiți broccoli pentru un copil, astfel încât acesta să își păstreze maximul proprietăților sale utile.

Cât de mult să gătești broccoli proaspeți într-o cratiță?

Cea mai ușoară și mai accesibilă modalitate de a găti broccoli este să-l fierbeți în apă într-o cratiță. Este important să nu se depășească timpul de gătire necesar, altfel va pierde pur și simplu valoarea sa. Deci cât ar trebui să gătești broccoli într-o cratiță? Specialiștii recomandă păstrarea inflorescențelor vegetale în inflorescență în apă clocotită timp de cel mult trei minute. Dar, în acest timp, de cele mai multe ori nu au timp să se pregătească și să rămână dure, ceea ce poate afecta apetitul copilului. Vă recomandăm să măriți timpul de gătire la cinci până la șapte minute. Procedând astfel, folosim cantitatea minimă de lichid. Aceasta este, de asemenea, una dintre condițiile pentru conservarea proprietăților broccoli atunci când se gătește în apă. În același timp va fi nevoie de fierberea legumelor pentru a face cartofi piure, care vor fi folosiți pentru hrănirea sugarilor. În acest caz inflorescențele fierbinți trebuie rupte cu un mixer și, dacă se dorește, se amestecă cu alte tipuri de piure de legume sau de carne.

Cât de mult să gătești broccoli proaspeți pentru un cuplu?

Tratamentul termic cel mai prioritar al legumelor pentru copii le gătește pentru un cuplu. În acest caz, toate utilitatea și vitaminele sunt salvate la maxim. Pentru a inflorescența broccoli în timpul aburului devine moale, nu mai mult de cinci minute. Legumele gătite pe aburi pot fi de asemenea folosite pentru cartofi piure. Dacă se dovedește că este groasă, puteți să o diluezi cu apă fiartă sau cu o altă pudră de lichid mai lichidă.

Cât durează să gătești broccoli congelați până când sunt gata?

În non-sezon cel mai des folosite pentru alimente sunt inflorescențele congelate de broccoli. Pentru a le fierbe în apă într-o cratiță, va dura puțin mai mult decât pentru o legume proaspete. În acest caz, varza va ajunge la miezul necesar în zece minute. Dacă puteți gati broccoli congelați pentru un cuplu, nu o neglijați. Timpul va dura la fel de mult ca pentru gătit tradițional, dar utilitatea va fi menținută într-o măsură mai mare.

cât de mult să gătești broccoli pentru un copil

La cele de mai sus, adăugăm că, atunci când gătiți inflorescențe mari, este mai bine să măriți timpul de gătire cu una sau două minute. În plus, luăm în considerare faptul că pedicelurile sunt pregătite într-o perioadă mai lungă de inflorescențe, astfel încât acestea trebuie gătite separat, fără a sacrifica vitaminele inflorescențelor în cazul unei creșteri a timpului de gătit al legumelor.

Pentru a prepara un piure de broccoli, nu folosiți niciodată pentru diluare boabele în care a fost preparată varza, mai ales dacă a fost achiziționată într-un lanț de comerț cu amănuntul și nu sunteți sigur de compatibilitatea sa ecologică. În același caz, vă recomandăm să înmuiați inflorescența în apă rece înainte de gătire timp de opt ore.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

39 − = 36