ceai cu lamaie

Ceai cu lamaie - o băutură delicioasă și sănătoasă, dacă o gătești corect. Ajută la îmbunătățirea performanței tuturor sistemelor corpului uman. Există opinii că au venit cu această băutură minunată în Rusia. El a fost deservit de gardieni care au fost obosiți de călătorii rutieri. Și, de fapt, ceaiul negru fierbinte cu lămâie este o băutură excelentă, revigorantă și revigorantă.

Această băutură în orice formă este potolește nu numai setea, dar, de asemenea, într-o anumită măsură, ajută la a scăpa de starea de boală de mișcare, și, prin urmare, este foarte bună, atât în ​​frig și în căldură.

În unele țări este obișnuit să bei ceai rece cu lămâie.

lanțuri de vânzare cu amănuntul oferă un amestec uscat, gata-făcute pentru prepararea cafelei numit „ceai de lămâie“ (inclusiv, și în saci) și băuturi reci gata „ice tea“, calitatea de care este foarte îndoielnic - mai ales în ceai adăugat aroma, cel mai bun caz, acesta este un extras natural.

Spune-ți cum să faci ceai cu lămâie.

Cei care au grijă de ce bea, este mai bine să bea ceai într-un mod clasic și să adăugați o felie de lămâie sau un suc de lămâie puțin la ceașcă. Puteți tăia ușor o felie de lămâie cu o lingură. Desigur, ar fi mai bine dacă ceaiul în ceașcă se răcește un pic, apoi suc de lamaie, transformându-se în ceai, să rămână un maxim de vitamina C, care este distrus la temperaturi ridicate. În plus, ceaiul prea fierbinte nu este util pentru mucoasa orală și receptorii de gust al limbii.

Chiar mai bine, dacă poți să faci fără zahăr. Cel puțin nu adăugați prea mult - zahăr în cantități excesive (mai mult de 1 linguriță per 150-170 ml prea distorsionează gustul ceaiului). Este mai bine să faceți ceai cu miere și lămâie.

Ceai cu miere și lamaie

Pentru a face acest lucru, într-o ceașcă de ceai ușor răcit adăugați 1-2 lingurițe de miere (mierea, de asemenea, nu-i place temperaturile ridicate), preferabil cu un gust prea puțin pronunțat. Această băutură ajută la răceală și se calmează înainte de a merge la culcare, mai ales dacă ceaiul nu este prea puternic.

Ceai verde cu lamaie

Acest ceai este cu siguranță delicios fără zahăr și fără miere. Această opțiune este cel mai bine atunci când aglomera petale de iasomie (add bine pe vreme rece, umedă) sau o foaie de crizanteme albe (care accentuează gustul rafinat).

Ceai cu lămâie și menta

Pentru a calma (inclusiv stomacul), puteți face ceai cu lămâie și menta. Pentru a face acest lucru, atunci când se toarnă ceaiul fierbinte într-o ceașcă sau castron este suficient să adăugați o frunză mică de mentă, iar când un pic se întărește, puteți adăuga o felie de lămâie.

Trebuie remarcat faptul că, în lipsa unei lamaie-l inlocuieste perfect menta de lamaie (roiniță) sau Lemongrass - cum ar fi frunze și fructe de padure (puteți cumpăra într-o farmacie). Schizandra are un efect puternic de tonifiere, deci este de obicei adăugat foarte puțin și cu prudență. O atenție deosebită față de lemongrass ar trebui să fie cei care au probleme cu tensiunea arterială crescută.

Ceai de ghimbir cu lamaie

În zilele deosebit de reci, este posibil să preparați ceai de ghimbir cu o lămâie - o astfel de băutură se încălzește perfect (și promovează "arderea" grăsimii). Pentru a face acest lucru, este mai bine să faceți ceai într-un mic termos, odată cu o rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiat în benzi subțiri sau bucăți mici. Este necesar ca ceaiul să fie infuzat timp de cel puțin 40 de minute. Lămâia este adăugată din nou la ceașcă, când devine puțin rigidă.

Dacă doriți să vă concentrați, puteți adăuga o mică scorțișoară la ceai cu lămâie - ajută la concentrarea, atenția și exacerbarea vederii.

Ne amintim de regula universală de preparare a ceaiului. Nu contează ce ceai să bei, ceai de ghimbir cu lamaieîntr-un ceainic sau în cupa separat, se calculează aproximativ după cum urmează: 1 linguriță de „îngrămădit“ ceai proaspăt uscat în 1 cană de aproximativ 150-170 ml capacitate. Apa trebuie să fie fiartă proaspăt.

Vasele înainte de fierbere se clătesc cu apă clocotită (și nu buretele meu interior și detergent, așa cum fac unii). Temperaturile recomandate pentru prepararea claselor specifice sunt diferite. De obicei, metodele de fabricare a berii sunt indicate pe ambalaj. După prima sudare, puteți turna a doua oară (dacă nu mai mult de o oră a trecut), în acest caz - cu mai puțină apă (1/2 sau 2/3 dintr-o parte).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 1