cidru de suc de mere

Cidru de suc de mere este, de fapt, vin de mere de casă. Băutura poate fi făcută la fel de liniștită și efervescentă, auto-carbonată, atât cu zahăr, cât și fără ea.

Dacă vă decideți să vă faceți cidru de mere de casă, atunci rețetele noastre vă vor ajuta cu siguranță. Pe baza recomandărilor de mai sus, veți obține fără îndoială rezultate excelente și un gust minunat de recoltare.

Cum se face cidru de suc de mere la domiciliu - reteta

ingrediente:

  • suc de mere - cât de mult este disponibil;
  • zahăr granulat - 200-245 g pe litru de suc.

preparare

În primul rând trebuie să stoarceți sucul de mere corect. Pentru aceasta, merele nu trebuie spalate, pentru a nu le scapa de drojdie esentiala naturala pentru fermentare, care se afla pe suprafata fructului. Dacă fructul este prea murdar, ar trebui să ștergeți murdăria cu o cârpă de bumbac curată. Acum tăiați fructele în mai multe părți și lăsați-le să treacă prin storcător. Mulți ameliorează pre-merele din semințe cu un nucleu, dar, de fapt, acest lucru nu se poate face. Dacă storcătorul nu face acest lucru, atunci puteți să mănânceți felii de fructe în recipientul blenderului sau cu ajutorul unui măcinător de carne, apoi stoarceți sucul cu tifon sau presă.

Acum, sucul ar trebui îndulcit. Cantitatea de zahăr poate varia în funcție de dulceața merelor și, prin urmare, de sucul lor. Inițial, nu vărsăm toată porțiunea de zahăr, ci doar un gram pe litru. Se amestecă bine fundația pentru cidru pentru a dizolva toate cristalele de zahar, turnat în fermentarea sticla și a instala un sigiliu de apă, sau pune pe gâtul unei mănuși medicale cu un ac perforat cu un singur deget. Dacă în primele cinci zile de fermentație nu a început, care va indica lipsa de bule de aer într-un recipient cu apă sau cu o mănușă pătată sigiliu de apă se adaugă la sucul cu drojdie de vin de zahăr cu recomandările de pe ambalaj.

După prima fermentație, iar acest lucru se va întâmpla în aproximativ două săptămâni de la început, scoateți sedimentul din cidru viitor, se adaugă restul de zahăr la gust și apoi pus pe fermentația sub sigiliu de apă sau o mănușă. La sfârșitul fermentării, îmbinați cidrul preparat cu un furtun, fără a atinge sedimentul, turnați în sticle și puneți-l într-un loc răcoros pentru îmbătrânire și depozitare. În mod ideal, este necesar ca cidrul să se insufle timp de trei până la cinci luni.

Pentru băuturi carbogazoase în sticle de plastic din plastic sau sticlă de sticlă cu o grosime, se toarnă un pic de zahăr pe partea de jos, și numai apoi se toarna cidrul finit, înainte de a ajunge la gâtul cinci centimetri. Am sigilat recipientele și le așezăm pe orizontală într-un loc răcoros. Zahăr, laminate în partea de jos, va provoca fermentația suplimentare, ceea ce va duce la eliberarea de gaz, care va trebui să fie un pic mai mic un pic, astfel încât sticla nu a rupt, dacă este necesar. Gradul de densitate al containerelor este mai ușor de controlat dacă sunt din material plastic, deci folosim sticlă în acest caz cu precauție.

Prepararea cidrului de casă din suc de mere fără zahăr

ingrediente:

  • suc de mere - cât de mult este disponibil.

preparare

Cidru de suc de mere poate fi făcut fără zahăr. Pentru a face acest lucru, stoarce sucul cu recomandările de mai sus, i dea o zi să se așeze, apoi turnat din sedimentul cu ajutorul tubului, se toarnă într-o sticlă de fermentație și se montează o garnitură de apă. După trei până la cinci săptămâni, după terminarea fermentației, se scurge cidrul din nămol, se toarnă în sticle și se pune peste șase luni pentru a se coace. Puteți pre-aduce în prealabil cidru preparat în prealabil. Dar aici nu puteți să faceți fără zahăr. Este necesar, ca și în cazul precedent, să se toarne cantitatea mică în sticle cu cidru și să se etanșeze bine.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

76 + = 78