Compote din casă pentru iarnă

Dogwood compote pentru iarnă - o achiziție obligatorie pentru toți cei care nu-i plac băuturile zaharoase, dar preferă gusturile cu sourness. Vom oferi mai multe opțiuni pentru a face această băutură tradițională de iarnă și veți putea alege o rețetă potrivită pentru dvs.

Compot de lemn de câine - o rețetă pentru iarnă

Dacă nu ați încercat mai devreme să preparați tocană de porumb, puteți compara această băutură cu crocada de ceai cunoscută. Culoarea strălucitoare și gustul nu mai puțin strălucitor al acestui compot îi mită pe toți admiratorii unor combinații neobișnuite de arome. Datorită conținutului de tanin din fructe de padure, compotul este ușor tart și ușor tricot limba.

ingrediente:

 • boabe de câine - 700 g;
 • apă - 2,6 l;
 • zahăr - 115 g.

preparare

Tehnologia de a face o băutură de vară din această rețetă este cea mai simplă dintre toate. Pre-ardeți cutiile, puneți-le într-o casă și umpleți-o cu zahăr granulat. Am pus apa pe un incendiu puternic și așteptam o fierbere intensă. Umpleți boabele în borcane și rulați imediat. Compote de cornel pentru iarnă fără sterilizare inversate în bancă și acoperă cu o pătură, lăsând să se răcească complet.

Compote de mere și cornel pentru iarna

Compotul Dogwood este însuși teribil și delicios în sine, dar compania de mere și pere permite băuturii să se deschidă și mai mult. Adăugarea merelor de soiuri dulci va ajuta de asemenea îndulcirea băuturii într-un mod natural.

ingrediente:

 • scorțișoară - 540 g;
 • apă - 2,6 l;
 • zahăr - 135 g;
 • mere - 430 g.

preparare

Înainte de a găti, câinele este decojit din tulpini. Boabele purificate sunt clătite și lăsate să se usuce. Necesitățile de a îndepărta o piatră din fructe de padure nu sunt prezente, ea va face un compot chiar mai parfumat și va adăuga astringențe.

Tăiați cutia de semințe din mere și împărțiți fructele în 4 bucăți. Așezați carapacele mărului împreună cu câinele într-un borcan spălat și ars, apoi turnați zahărul și turnați totul cu apă abură în abur. Strângeți rapid capacele sterile și lăsați cutiile să se răcească înainte de a vă răsuci.

Datorită acestei tehnologii de gătit, care nu asigură gătit, fructele își păstrează utilitatea și gustul uimitor.

Compote din casă pentru iarnă - o rețetă simplă

Dacă vă faceți griji cu privire la gustul unei băuturi și nu urmăriți păstrarea maximului de proprietăți utile de compot, atunci acordați atenție acestei rețete. Aici, câinele este gătit pentru o perioadă scurtă de timp, având timp să-i dea culoarea și aroma, apoi este lăsat timp de câteva ore, este fiert din nou și turnat în cutii.

ingrediente:

 • scorțișoară - 430 g;
 • zahăr - 85 g;
 • apă - 1,3 litri.

preparare

Tăiați și curățați din tulpini de lemn de casă într-o cratiță și presați zahăr. Apoi se toarnă în apă și se lasă totul fiert la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute. După aceea, acoperiți recipientul cu un capac și lăsați compotul să stea timp de 3-4 ore. După ce sa răcit și se fierbe, compotul se fierbe din nou, apoi se toarnă peste borcane fierte.

Desigur, dacă nu veți recolta compot în borcane, atunci nevoia de re-fierbere dispare.

Compote din cornelian cu piatră

ingrediente:

Compote din cornelian cu piatră

 • vărul - 490 g;
 • zahăr - 135 g;
 • apă - 2,9 litri.

preparare

Decojite din tulpinile de lemn de casă, l-am pus într-un borcan și i-am turnat cu apă clocotită, umplând recipientul cu aproximativ o treime. Lăsați apa fierbinte timp de 15 minute, apoi turnați-o într-o cratiță, amestecați-o cu zahăr și aduceți siropul la fiert. Din nou, turnați siropul de fierbere în borcan și completați volumul rămas cu apă clocotită.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

48 + = 55