cranberry mors rețetă

Din cele mai vechi timpuri, cranberries sunt considerate o boabe vindecătoare. Morse de la cowberries este o băutură incredibil de utilă. Nu numai că stinge sete perfect, dar are și proprietăți medicinale și vitamine. Combină atât efectul diuretic cât și cel antiinflamator.

Morse de la cowberries suprimă dezvoltarea microbilor și îmbunătățește imunitatea. De asemenea, este foarte util pentru bolile de cancer, are proprietăți de vindecare a rănilor, antipiretice și tonifiere. Dar, in ciuda atat de multe plusuri, mors de meri este contraindicata persoanelor care sufera de boli stomacale, cu ulcere si gastrite.

Întregul beneficiu al acestei băuturi vindecătoare este foarte greu de evaluat în cuvinte, așa că să luăm în considerare împreună cu dumneavoastră cum să pregătiți Morse de la fripturi și veți fi convinși de propriile sale proprietăți magice.

Rețeta pentru mori de afine

ingrediente:

 • afine - 300 g;
 • apă - 2 l;
 • zahăr - la gust.

preparare

Morse poate fi preparat, atât din lingonberries proaspete, cât și din lingonberries congelate. Luăm fructe de pădure, clătiți cu apă rece și stoarceți tot sucul de la ei, de preferință în vase din porțelan, sticlă sau ceramică. Acest lucru este important deoarece boabele conțin o cantitate mare de acid, care interacționează cu metalul. Strângeți sucul după cum doriți - cu un storcator, o tifon sau o sită. Stoarcerea de afine nu este aruncată, dar o punem într-o cratiță, se toarnă apă fiartă rece și se pune pe foc. Cum să gătești mersul de lingonberry? Aduceți amestecul la fiert și îndepărtați imediat de pe placă, pentru a nu pierde toate proprietățile utile. Răcește ușor supa de fructe de padure și presați-o prin tifon. Adăugați suc proaspăt storcit și puneți zahărul la gust, amestecați totul bine până se dizolvă. Apoi, toarnăm mersurile de merișor fierte într-o cană. Am păstrat-o în frigider și, imediat înainte de utilizare, încălziți-l la temperatura camerei.

Cum sa faci Morse din afine cu menta?

ingrediente:

 • boabe de merișor - 300 g;
 • zahăr - la gust;
 • apă - 2 l;
 • menta - la gust.

preparare

Să luăm în considerare pas cu pas modul de pregătire a lingonberry mors. Luăm fructe de pădure, rezolvăm cu atenție, sub apă curgătoare și se usucă cu un prosop. Apoi, adormim afinele într-un borcan sau în alt container de sticlă, adăugăm zahăr la gust, punem frunzele spălate de menta proaspătă și turnăm apă fiartă. Închideți rapid recipientul cu un capac dens și îl înfășurați cu o pătură sau cu un prosop, adică ceva cald. Lăsați în această stare cel puțin 4 ore, dar mai bine pentru întreaga noapte. După acest timp, desfacem borcanul, deschidem și filtrăm cu grijă băutura prin tifon, stoarcem bine fructele. Puteți face inițial un pic diferit. Înainte de a adormi în borcan, suprimați toate fructele de pădure cu mult, acoperiți cu zahăr, puneți menta și turnați apă fiartă. Și apoi întoarceți pe cei care se pregătesc. Gustul băuturii nu se schimbă.

Asta e totul, Morse de la afine este gata! Vărsați ochelari și băuturi frumoase și înalte, saturați corpul cu vitamine, energie și o bună dispoziție!

afine

Cum să gătești suc de sfeclă de lingonberry?

ingrediente:

 • apă - 3 l;
 • cranberries - 1 kg;
 • sfecla - 1 kg;
 • zahăr sau miere - 200 g.

preparare

De la merișor strângeți tot sucul, turnați-l într-un recipient opac și puneți-l într-un loc întunecat. Strângeți 1 litru de apă, aduceți la fierbere și filtru.

Curățăm sfecla, trei pe o răzătoare mare, se fierbe în apă rămasă din cacao și stoarce sucul. Se amestecă sucurile de sfeclă și suc de cacao, se adaugă zahăr, se aduce din nou la fierbere și se răcește.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 73 = 79