croissante de patiserie

Să facem dimineața puțin mai plină de bucurie și să coacem croissante delicate, crocante și aerisite de la patiserie și, desigur, veți învăța cum să le faceți de la rețetele din acest material.

Rețetă pentru croissante din patiserie cu lapte condensat

ingrediente:

  • lapte condensat fiert - 1 cană (380 g);
  • apă foarte carbogazoasă - 0,5 l;
  • făină (cea mai înaltă calitate) - 750 g;
  • sare - 2/3 lingurițe.
  • unt (82,5% grăsime) - 65 g.

preparare

Setați făina albă, apoi adăugați sarea fină în ea și amestecați-o. În acest castron, faceți o canelură, deschideți apa de 0,5 litri carbonatată și turnați-o în pâlnie. Feriți rapid aluatul până când bulele ies și puneți bucata rezultată pe suprafața mesei, presărată cu făină albă. Frământăm mișcările ritmice ale aluatului până când suprafața devine elastică și nu se lipeste.

Acum alunecăm bine aluatul. Toată această suprafață mare este lubrifiată cu grijă și este topită într-un ulei cu microunde.

Apoi, tăiați în aluat pătrate, aluat și adăugați-l ca o grămadă de hârtie. Aplicam cu strictețe acest set cu mâinile, rotiți-l în grosimea în care am scos-o inițial și aplicați din nou uleiul. Astfel, repetați procesul de stratificare a uleiului de două ori, apoi puneți totul într-o pungă închisă și închisă în congelator timp de cel puțin 45 de minute.

Scoatem aluatul deja răcit și îl rostogolim astfel încât să iasă dintr-un cerc, pe care apoi îl tăiem în triunghiuri lungi. Pentru fiecare parte largă a testului, puneți 1,5 linguri de lapte condensat fiert, care este apoi înfășurat într-un aluat despicat de sus în jos. Răspândiți croitorii pe pergament răspândit pe foaia de coacere și coaceți-i în cuptor pentru maxim 25 de minute la 185 de grade.

Croissante cu brânză din aluat de drojdie

ingrediente:

  • produse de patiserie fără lapte - 800 g;
  • brânză tare ("rusă") - 180 g;
  • ou de pui - 1 bucată;
  • gălbenuș de ou - 1 bucată;
  • făină - 2 linguri. lingură.

preparare

Aluatul se așeză din congelator pe masă și așteptați până devine mai moale.

Brânză pe care o ștergem cu cele mai mari găuri, după ce adăugăm un ou mare și le legăm împreună.

cum să faci croissante de patiserie

Pe suprafața mesei, distribuiți uniform făina și așezați în ea un strat de aluat deja topit. Un pic scot afară, și apoi cu un cuțit ascuțit tăiat în bucăți triunghiulare ca și cum am tăia un tort. Pe marginea exterioară a fiecărui triunghi, distribuiți umplutura de brânză și închideți-o cu un aluat, răsuciți-o cu role.

Acoperim tava pentru copt cu hârtie de copt, iar pe ea se răspândesc cornurile. Suprafața lor este acoperită cu gălbenuș și le trimitem la cuptor, încălzită la 170 de grade Celsius. Este nevoie de doar 28 de minute pentru a coace.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

56 + = 66