cum se fierbe un jeleu din fructe de padure si amidon

Amintiți-vă acel moment al copilăriei, când într-o grădiniță sau în școală au dat o băutură gelatinoasă gustoasă numită kissel. Și a fost, de asemenea, mai delicios pregătit de mama mea sau de iubita mea bunica. Dar, din păcate, în timp, acest desert minunat a început să fie uitat. Mulți copii nu știu nici măcar despre existența unui jeleu, deoarece nu toate mamele îi plac copilul cu un astfel de tratament minunat. Vă sugerăm să remediați situația actuală și să vă pregătiți imediat pentru familia dumneavoastră o sărută delicioasă de fructe de pădure cu adaos de amidon și vă vom arăta cum să faceți acest lucru corect.

Rețeta pentru jeleu din fructe de padure proaspete și amidon

ingrediente:

 • boabe de merișor - 250 g;
 • boabele de coacăze negre - 250 g;
 • zahăr granulat - 320 g;
 • cartofi de amidon - 1/2 st;
 • apă - 2 litri.

preparare

Din crengile și cozile suplimentare eliberăm boabele spălate. Pentru ca jeleul nostru să se dovedească a fi cu adevărat gustos, bogat și util, luăm o pastilă și îi zdrobim puțin fructele, astfel încât cochilia lor de protecție să explodeze și să lase sucul. Mutăm totul într-o tigaie, se toarnă cu apă curată și se pune pe placa de gătit inclusă. Când apa cu fructe de padure ajunge la punctul de fierbere, lasati-le sa pufna timp de cinci minute. Apoi, printr-o presiune de filtrare, compotul de fructe de boabe, turnați-l în aceeași tava (deja spălată) și trimiteți-o înapoi în sobă.

Pentru a ști cum să vă asigurați că sângele dvs. din fructe de padure este bun și gustos, trebuie să introduceți corect amidonul. De aceea, îl umplem cu un pahar de apă caldă și, amestecând, dizolvăm amidonul în el.

În apa de fierbere, se toarnă zahărul, se amestecă și se începe să se umple lent amidonul de cartof diluat. După două minute de sărut de fierbere, scoateți-l din foc.

Rețeta pentru jeleu cu amidon din boabe congelate

ingrediente:

 • boabe mure congelate - 300 g;
 • boabe de zmeură înghețată - 300 g;
 • zahăr fin - 220 g;
 • apă - 2,5 litri;
 • amidon (cartof) - 4 linguri. lingură.

preparare

Zmeură și mure, la temperatura camerei, nu este mai bine decongelat, deoarece acestea nu au o izolare densă, ci mai degrabă o fac într-un cuptor cu microunde la modul „dezghetarea“. Apoi puneți-le într-o cratiță, drenând anterior apa dezghețată și turnați-le cu apă rece și rece. Am pus totul pe aragaz și mâncăm fructe de padure ca un compot obișnuit. Am acoperit coșul cu tifon pliat în două straturi și i-am turnat un compot gata de boabe. Marginile tifonului sunt luate, le colectăm cu o pungă și stoarcem lichidul din murele și zmeurale preparate la volumul total tensionat. Compotul rezultat dintr-o culoare bogată și strălucitoare este așezat pe arzătorul de ardere. Din volumul lichidului fierbinte, turnăm 2/3 din sticlă și dizolvăm tot amidonul. Când se fierbe, se adaugă zahăr și se amestecă până se dizolvă. Apoi, fără a se opri pentru a interfera cu compotul îngrijit, infuzați încet amidonul dizolvat și obțineți un sarut.

Kissel din boabe și fructe uscate cu amidon

ingrediente:

 • amidon de cartofi 4.5 linguri. linguri;
 • fructe de padure proaspete (cirese) - 350 g;
 • fructe uscate (caise uscate, prune) - fiecare de 100 g;
 • zahăr granulat - 200 g;
 • apă - 2,8 litri.

preparare

Caise uscate și prune uscate cu apă fiartă abundentă și lăsați-le să stea timp de aproximativ 20 de minute. Apoi amestecați lichidul din acestea și transferați fructele uscate în oală cu cireșe proaspete. Umpleți conținutul de cratiță 2,5 Kissel din boabe cu amidonlitri de apă potabilă și pus pe gaz. În cantitatea rămasă de apă, amestecați până la amidonul omogen de cartofi. Într-o apă clocotită cu fructe uscate si boabe Se toarnă cantitatea dorită de zahăr, cât și după pornire să fiarbă introdus lent într-un amidon de cartof în stare lichidă, cu ritmic ea se amestecă cu o lingură într-un volum total de lichid. După 2-3 minute, kissel-ul poate fi considerat gata, îndepărtându-l astfel în siguranță.

Împărțind acest tip de sărut, ne punem pe fundul unui pahar de fructe de padure și fructe uscate, iar restul spațiului este umplut cu o masă gelatinoasă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

84 − 83 =