cum să gătești sirop

Siropul de zahăr - un lichid vâscos transparent, a fost inventat și a început să fie folosit de arabi. Un sirop este o soluție concentrată de zahăr-apă sau o soluție de suc natural de fructe cu zaharuri (zaharoză, glucoză, fructoză, maltoză) sau suc de legume pur îndulcit. În mod natural, siropurile din materii prime vegetale au aromele și gusturile fructelor inițiale. Conținutul de zaharuri din sirop este de obicei cuprins între 40 și 80% (în cazul gătitului la domiciliu, cel mai adesea se utilizează siropuri cu un conținut de zahăr de 30-60%).

Siropurile sunt larg utilizate în prepararea diferitelor produse de cofetărie: gemuri, conserve, fructe confiate si alte dulciuri -pentru conserve de fructe, legume și alte produse pentru lichide de îngroșare în prepararea diferitelor băuturi compoturi, lichioruri și lichioruri. Siropurile sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în farmacologie pentru prepararea, stabilizarea și conservarea amestecurilor medicinale lichide.

Spuneți-ne cum să preparați sirop de zahăr pentru gatit.

Gatiti siropul din apa si zaharul

În majoritatea rețetelor pentru gem, există un moment în care boabele sau fructele sunt turnate cu sirop de zahăr, cum ar fi de exemplu.

ingrediente:

  • apă;
  • zahăr granulat.

preparare

Alegeți conținutul dorit de zahăr pentru zahăr, ținând seama de conținutul de zahăr, de aciditatea și de sucul fructelor originale (cu o moale și sucuri mai mari, este necesar un conținut mare de zahăr din sirop). Opțiunea cea mai universală pentru gem este soluția de 40-50%. Acest lucru înseamnă că 0,4-0,5 litri de apă va merge de la 400 la 600 de grame de zahăr.

Aduceți apa la fiert și turnați zahărul. Se amestecă până se dizolvă complet cu o ușoară fierbere. După ce ați dizolvat complet zahărul, gatiți siropul timp de 3-5 minute. Dacă soluția se dovedește a fi neclară, ea poate fi filtrată printr-un filtru realizat din mai multe straturi de tifon medical curat. Dacă siropul este filtrat, aduceți-l la fierbere, fierbeți timp de 1-2 minute și este gata pentru utilizare ulterioară.

Acum, spuneți-ne cum să preparați sirop de fructe de pădure, de exemplu, coacăze și / sau cireșe pentru fabricarea băuturilor, deserturilor și produselor de cofetărie.

Dacă pregătiți un sirop pe bază de suc de fructe proaspete, cel mai bine este să o faceți într-o "baie de apă" - cu această metodă de preparare, va rămâne maximum de vitamine și alte substanțe nutritive conținute în fruct.

cum să gătești sirop pentru gem

preparare

Se încălzește sucul într-o "baie de apă" și se dizolvă zahărul în el (complet) cu o lingură (proporțiile necesare vezi mai sus).

Puteți acționa puțin diferit dacă pregătiți sirop dintr-un amestec de suc și apă.

preparare

Se dizolvă complet zahărul în apă clocotită (sau la o temperatură de 75-80 ° C, există boilere cu control de încălzire la temperatura dorită). Opriți focul, așteptați 5-8 minute, turnați sucul și amestecați, iată siropul și gata.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

62 − 58 =