Cum să gătești un impermeabil ciupercă - idei interesante pentru prepararea de mâncăruri delicioase

Chiar și forestierii condimentați sunt interesați de modul de pregătire a unui impermeabil ciuperci pentru a servi nu numai un fel de mâncare comestibilă, ci și delicioasă. Răspunsul este simplu: ciuperci relativă înzestrată smântână suculent, acru și pulpa albă ca zăpada, care nu este foarte potrivit pentru gătit, dar incredibil de bine în aluat, pesmet, coapte în cremă sau prajit cu ceapa intr-o tigaie.

Cum arata un impermeabil ciuperci?

Cum arată o haină de ploaie?

Proprietăți externe impermeabil ciuperca este foarte atractiv: se pare ca o minge uriașă, cu carne suculent strans, care, în funcție de subspecie, poate crește până la o greutate de aproximativ 10 kg. Deoarece haine de ploaie se pot întâlni peste tot: în parcuri, grădini, pajiști și de-a lungul liniei bătut, câteva sfaturi pentru a ajuta la selectarea de ciuperci.

 1. Colectați numai ciupercile tinere. Ele au o culoare albă atrăgătoare, o carne densă și puternică. Numai astfel de ciuperci sunt comestibile, gustoase și utile.
 2. Ciupercile vechi și necomestibile se disting prin carnea galbenă și o coajă maro deschisă.
 3. Pardoselile au proprietatea de a absorbi umezeala, așa că nu alegeți ciupercile imediat după ploaie - există o șansă de a obține o masă ca jeleu în cele din urmă.

Ce este util pentru un haină de ploaie?

Mai degrabă un impermeabil ciuperci

Proprietățile utile ale unei ciuperci de ploaie sunt unice. Aceasta ciuperca are capacitatea de a absorbi ușor și excreta metale grele, compuși radioactivi și alte toxine, care sunt utilizate pe scară largă în producția de preparate profilactice, terapeutice și cosmetice, atât formale, cât și în medicina populară.

 1. Pulpa ciupercii, suprapusă pe o tăietură sau pe o rană, va opri instantaneu sângele și va proteja împotriva infecțiilor.
 2. Decocția și tinctura de ciuperci tinere este un excelent agent antipiretic și antiinflamator pentru amigdalita cronică și umflarea gâtului.

Cum sa curatati un impermeabil ciuperci?

Cum sa curatati un impermeabil ciuperci

După colectarea ciupercilor, problema de a curăța un haină de ploaie astfel încât să nu se deterioreze carnea fragilă este destul de naturală. În primul rând, ciupercile sunt spălate în apă curată, frecându-și ușor suprafața cu ajutorul degetelor degetelor, ceea ce vă permite să scăpați de gunoi și să eliminați pielea superioară. După aceasta, ei străpung pielea cu un cuțit și o rostogolează cu mâinile.

 1. Ciupercile purificate trebuie tăiate. Mic - în jumătate, mare - în mai multe părți. Taierea ciupercilor va determina prospețimea lor și va verifica viermi.
 2. De la ciupercile puternic viermi este necesar să se scape imediat și mici găuri de vierme pot fi pur și simplu tăiate.
 3. Ciuperca de calitate are o carne albă. Ciupercile, chiar și cu o ușoară schimbare a culorii, ar trebui eliminate.

Ce pot gati cu o ciuperca de ploaie?

Ce se poate prepara dintr-o ciuperca de ploaie

Rețete de la diverse ciuperci pelerina de ploaie, deoarece ciuperca este incredibil de bun pentru prăjit, sauteing și de gătit, lumină în combinație cu alte produse, pline de gust plăcut și este ideal pentru caserole, supe și salate. În plus, este ușor de pregătit, eliminând pre-înmuierea, ceea ce îl face lider printre alte tipuri de ciuperci. Asigurați-vă că felurile de mâncare din haină sunt ușor de pregătit, vor ajuta la rețete simple.

 1. Pentru prima dată, trebuie să prăjiți 550 g de ciuperci cu un bulb în unt timp de 15 minute, se toarnă 350 ml de smântână cu conținut scăzut de grăsimi și se fierbe de două ori înainte de fierberea sosului. Se condimentează cu un vârf de piper și o mână de verdețuri proaspete și servesc la masă.
 2. O gustare incredibil de gustoasă poate fi preparată din ciuperci prăjite. La 150 g din această pastă de felii de ciuperci tăiate, muiată în ou bătut, paneer în pesmet și prăjite în ulei vegetal până la auriu.

Cum să prăjiți cămăși de ciuperci?

Cum să prăjiți ciorapi de ciuperci

Pardoseala din ciuperci, prepararea căreia este asociată cu diferite tipuri de tratament termic, cel mai delicat lucru se dovedește prăjit într-o tigaie. Pentru a face acest lucru, ciupercile spalate sunt curatate, taiate si prajite in unt pana la rosu. Având în vedere că hainele de ploaie nu emit lichide și nu absoarbă în mod activ petrolul, ele trebuie să fie în mod constant agitate.

ingrediente:

 • impermeabile - 400 g;
 • ceapa - 2 bucati;
 • ulei - 100 g;
 • sare - 10 g.

preparare

 1. Clătiți ciupercile.
 2. Înainte de a pregăti un impermeabil ciupercă, tăiați mostre mari în mai multe bucăți, bucăți mici în jumătate.
 3. Se pune într-o tigaie și se prăjește împreună cu ceapa timp de 20 de minute.

Cum să gătești un hanorac de ciuperci cu cartof?

Cum să gătești un impermeabil ciupercă

Știind cum să faci un impermeabil de ciuperci, poți să-ți mulțumești gospodăria cu multe feluri de mâncare nutritive. O astfel de delicatesă populară, cum ar fi cartofii prăjiți cu ciuperci, va străluci cu culori noi atunci când se folosesc haine de ploaie proaspete. Sunt gustoase, parfumate și hrănitoare, dar conțin puțin lichid, deci înainte de prăjire cu cartofi trebuie să fiarbă.

ingrediente:

 • impermeabile - 900 g;
 • cartofi - 400 g;
 • smântână - 300 g;
 • ulei - 120 ml;
 • ceapa - 2 bucati;
 • piper negru - 5 g.

preparare

 1. Înainte de a pregăti un strat de ploaie de ciuperci, curățați-l și gătiți timp de 7 minute.
 2. După aceea, prăjiți împreună cu ceapa în ulei timp de 10 minute.
 3. Adăugați felii de cartofi, sezon și fierbeți încă 15 minute.
 4. Se toarnă smântână și se coace în cuptor la 200 de grade timp de 7 minute.

Ciuperci de suprapunere

Ciuperci de suprapunere

Ventilatoarele de supe aromatice saturate chestiunea cât de mult să gătești un impermeabil ciupercă, este deosebit de importantă. Pentru a obține supa, ciupercile sunt gătite în mirodenii timp de 20 de minute, adăugați ingredientele care le însoțesc și călcați cu un alt sfert de oră. Acest timp va fi suficient, că supa gata are o densitate și un parfum, iar ciupercile au păstrat forma și gustul.

ingrediente:

 • impermeabile - 6 buc;
 • cartofi - 4 buc;
 • ceapă - 1 bucată;
 • morcovi - 1 bucată;
 • apă - 1,5 litri;
 • frunze de dafin - 2 buc;
 • smântână - 60 g;
 • proaspete fenicul - mână;
 • piper negru - 5 buc;
 • ulei - 40 ml.

preparare

 1. Curăță ciupercile cu mirodenii și gătești timp de 20 de minute.
 2. Se prăjește morcovii și ceapa.
 3. Coaceți cartofii și le tăiați în blocuri.
 4. Adăugați cartofi în bulion, după 5 minute, morcovi și ceapă.
 5. Se fierbe supa timp de încă 5 minute, scoateți de pe placă și apăsați sub capac timp de 15 minute.
 6. Serviți cu smântână și ierburi proaspete.

Cum de a pregăti o ciupercă pentru un impermeabil de iarnă?

Cum să pregătiți un strat de ploaie pentru ciuperci pentru iarnă

Pardoseală pentru ciuperci (recoltare pentru iarnă) - este ocazia de a vă bucura de o varietate de feluri de mâncare pe tot parcursul anului. Dintre numeroasele opțiuni pentru conservarea gustului și a calităților utile, cele mai frecvente sunt: ​​sărarea, marinarea, uscarea și înghețarea. Indiferent de alegerea tehnologiei, principalul lucru este să folosiți numai haine de ploaie proaspăt preluate.

 1. Înainte de sărare, hainele de ploaie sunt cele mai bune gătite în apă sărată cu mirodenii timp de 15 minute. Deci, haina de ploaie pentru ciuperci pentru iarnă va rămâne suculentă și nu se va întoarce cu timpul într-o minuscul neaprobabil.
 2. Și, deși haina de ploaie este absolut inofensivă, atunci când se decolorează trebuie să creați mediul acid potrivit - adăugați o lămâie sau oțet. Dacă ciupercile sunt foarte mari, ar trebui să le tăiați în aceleași felii: ele se vor înmuia mai bine.
 3. Este strict interzis să spălați hainele înainte de uscare.

Cum să murăm un impermeabil ciupercă?

Cum să murăm un impermeabil de ciuperci

Marinatul ceară de ciuperci este o gustare apetisantă, simplă și rapidă de preparat. Trebuie doar să fierbeți ciupercile timp de 20 de minute, puneți împreună cu mirodenii într-un borcan steril și turnați marinada fierbinte din bulion, sare, oțet și zahăr. Vopselele moi îmbibate instantaneu într-o murătură parfumată și vor fi pregătite a doua zi.

ingrediente:

 • impermeabile - 300 g;
 • apă - 900 ml;
 • oțet - 60 ml;
 • un catel de usturoi - 2 bucati;
 • chiftele de piper fierbinte - 3 buc.;
 • miros de piper piper - 4 buc;
 • sare - 20 g;
 • zahăr - 20 g.

preparare

 1. Înainte de a pregăti un impermeabil ciupercă de murături, gătiți-l timp de 20 de minute.
 2. Împachetați cu condimente într-un borcan steril.
 3. Se amestecă supa de ciuperci cu sarea și zahărul, se înmoaie timp de 2 minute, se adaugă otetul și se toarnă preformă.

Caviar din haină de ploaie

Caviar din haină de ploaie

Ciuperci de ploaie - rețete de gătit, care vă permit să stocați pe bucăți originale, dintre care cel mai bun este caviarul de ciuperci. În plus față de a fi o sursă de proteine ​​și fibre, este, de asemenea, un excelent plus față de o varietate de feluri de mâncare. Astfel, caviarul poate fi folosit în sandwich-uri și tartule, sosuri sau umpluturi pentru produse din făină.

ingrediente:

 • impermeabile - 500 g;
 • ceapă - 3 bucăți;
 • morcovi - 1 bucată;
 • oțet - 20 ml;
 • sare - 80 g;
 • ulei - 40 ml.

preparare

 1. Pardoseală curată, umplută cu apă și gătește timp de 40 de minute.
 2. Ceapa si morcovii se prăjeau.
 3. Se amestecă cu ciuperci și se freacă.
 4. Se adaugă otetul, se întinde pe borcane sterile și se rostogoleste.

Cum se usucă un acoperiș de ciuperci?

Cum se usucă un impermeabil de ciuperci la domiciliu

Extracte de cauciuc uscate - una dintre cele mai vechi metode de recoltare pentru utilizare ulterioară. Cu această tehnologie de gătit, hainele de ploaie nu se deteriorează, păstrează aroma și aroma, iar în ceea ce privește valoarea nutrițională și digestibilitatea, depășesc verii sărate și marinate. Există o mulțime de dispozitive pentru uscarea impermeabilelor, dar cel mai simplu și mai convenabil este cuptorul.

 1. Ștergeți hainele de ploaie din gunoaie și ștergeți-le cu o cârpă curată.
 2. Sortați ciupercile în dimensiuni mari, tăiate.
 3. Așezați-l pe un grătar și podvyatte la o temperatură de 45 de grade.
 4. Ridicați temperatura la 60 de grade, deschideți ușa cuptorului și uscați ciupercile timp de 3 ore.

Cum de a îngheța un impermeabil de ciuperci?

Cum se îngheață un impermeabil de ciuperci

Pardoseală pentru ciuperci, înghețată pentru iarnă - cea mai ușoară și mai ușoară modalitate de a păstra produsul în forma sa originală și de ao folosi în orice moment al anului pentru a pregăti diferite feluri de mâncare. Pardoselile proaspete, aflate în congelator, nu pierd aroma timp de șase luni - o bază excelentă pentru țiglele brute.

 1. Curățați hainele de ploaie de murdărie și ștergeți ușor.
 2. Slicați aceleași felii, asigurându-vă că acestea sunt uscate, plasați-o în bucăți în bucăți și trimiteți-le la congelator.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

94 − = 86