Cum sa faci stafide

Uscate la domiciliu, stafidele sunt lipsite de conservanți, cu care fructele uscate au o aromă abundentă în producție. Despre toate detaliile despre modul de a face stafide, vom spune în următorul material.

Cum se fac stafidele din struguri la domiciliu?

Dacă găsiți o zi fierbinte, cea mai ușoară cale de uscare va fi uscarea la soare. Aceasta va ajuta la accelerarea procesului de fructe coloritului scurt în suc, dar vom sări peste acest pas și să acorde o atenție mai blând mod de recoltare.

Pentru stafide, alegeți boabe proaspete și întregi, care trebuie mai întâi spălate. Ulterior, strugurii se taie din ramura principală cu foarfece, lăsând cozile pe fructe de padure. Răspândiți strugurii pe o grătar fin, o tifon întins sau o rețea de bambus. O astfel de suprafață pentru uscare va ajuta aerul fierbinte să circule uniform între fructe de padure.

Lăsați strugurii la soare timp de 2-3 zile, fără a uita să amestecați boabele cel puțin o dată pe zi. În timpul uscării, strugurii trebuie să fie acoperite cu tifon, astfel încât insectele să nu stea pe el. După un timp încerca stafide și dacă este condus de gradul dorit de uscare, se pune într-un recipient sigilat și se păstrează la întuneric, la temperatura camerei.

Cum să facem stafidele într-un uscător?

În afara sezonului însorit, stafidele pot fi depozitate în uscător. Pentru a accelera procesul de uscare va ajuta la albirea preliminara a fructelor de padure in apa clocotita. După o jumătate de minut boabe obsushivayut recuperate și apoi răspândit pe uscător de grătar și a plecat în dispozitiv pentru intreaga zi. După un timp, verificați starea de pregătire a stafidei și creșteți timpul de uscare, dacă este necesar.

Cum să faci stafide de casă din kishmish?

Îndepărtați sultana într-o soluție de sifon fierbinte (o linguriță de sodă pe litru de apă) pentru câteva secunde. După aceea, boabele se usucă și se întind pe o foaie de copt. Plasați strugurii într-un cuptor preîncălzit timp de 50 de grade pe zi, deschizând ușa dulapului pentru circulația aerului. Uscarea se face cel mai bine în perioade de 8-12 ore.

Cum se face stafide din chokeberry negru?

ingrediente:

  • chokeberry - 1,4 kg;
  • zahăr 940 g;
  • apă - 480 ml;
  • acid citric - 1 lingurita.


preparare

Gatiti un sirop simplu si inmoaieti fructele in el timp de 10 secunde. Zahărul se usucă și se așează pe uscătorul de grătar. Uscați cireșul negru într-un uscător special timp de 24 de ore.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 4