Cum să înlocuiți mascarpone în tiramisu

În cazul în care autenticitatea rețetei pentru desertul italian "Tiramisu" nu este importantă pentru dumneavoastră, atunci la pregătirea sa puteți economisi considerabil prin înlocuirea brânzei de mascarpone cu analogii în consistența și gustul său cu ingredientele. Despre ce să înlocuim mascarpone în tiramisu, vom vorbi în detaliu mai jos.

Ce poate înlocui brânza de mascarpone în tortul "Tiramisu"?

Primul lucru care vine în minte atunci când caută o înlocuire cu mascarpone este analogul brânzei de cremă pregătită acasă. Ca și brânza clasică, versiunea sa de origine este preparată din crema de grăsime maximă, care este separată de excesul de zer cu ajutorul sucului de lămâie.

ingrediente:

  • smântână (conținut maxim de grăsime) - 480 ml;
  • suc de lamaie - 15 ml.

preparare

Se toarnă crema în cratiță și se încălzește la foc mediu, agitându-se timp de 5 minute. Se adaugă suc de lamaie și, în timp ce se amestecă, se încălzește amestecul timp de încă 5 minute până se îngroațește. Lăsați o cratiță cu cremă deoparte și lăsați următoarea brânză să stea timp de o jumătate de oră. După un timp, turnați conținutul vaselor într-o bucată dublă de tifon și, după colectarea marginilor împreună, lăsați excesul serului să se scurgă timp de 8 ore. Mascarpona analogică pentru tiramisu este gata, rămâne doar să o amestece și poate fi utilizată pentru scopul dorit.

Crema pentru tiramisu fără mascarponă

Înlocuiți mascarpone cu un amestec de brânză de cremă regulată, care este mult mai ușor de găsit și de achiziționat la un preț accesibil pe piețele noastre. Gustul și consistența unui astfel de analog este cel mai apropiat de original, decât rețetele oferite pretutindeni pe bază de brânză de vaci.

ingrediente:

  • brânză de cremă - 230 g;
  • înghețată - 55 ml;
  • unt - 35 g.

preparare

Înainte de gătire, asigurați-vă că uleiul a fost suficient de înmoait.

Puneți toate ingredientele într-un castron și amestecați la viteza maximă a mixerului timp de 3-5 minute.

Crema pentru tiramisu fara mascarpone

Un popular în regiunea noastră mascarpone analogice este o cremă pe bază de brânză de vaci și cremă. Datorită acidității și granularității, astfel de brânză nu este atât de asemănătoare cu originalul, dar va fi utilă în cazuri extreme.

Crema pentru tiramisu fără mascarponă

ingrediente:

  • brânză de vaci - 1 articol;
  • cremă - 45 ml;
  • Lichior "Amaretto" - 5 ml;
  • zahăr granulat - 35 g.

preparare

Bateți coaja și cremă împreună cu zahărul până când se formează o masă cremoasă. Beți puțin lichior pentru aromă și repetați biciuirea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 2 =