fructe uscate din mere în cuptor

Nu întotdeauna în magazine și pe piață puteți cumpăra fructe uscate de calitate. Dar ele se pot face cu ușurință pe cont propriu. Acum vă vom spune cum să faceți fructe uscate din mere și pere în cuptor.

Cum se usucă merele în cuptor?

ingrediente:

  • mere.

preparare

Pentru uscare, este mai bine să utilizați mere dulce și acru. Merele dulci nu se usucă mai bine, pentru că apoi devin complet gustoase. Sortați-le după dimensiune, apoi a mea, eliminați daunele și miezul. Tăiem mere cu lobuli sau cercuri. Peelul poate fi curățat și puteți pleca. Pentru mere nu se întunecă, le menține în soluție salină (pentru 10 litri de apă 100 g de sare), apoi se usucă pe soare. După aceea, merele uscate împrăștiată pe o tavă de copt și pune în cuptor la 80 ° C, la un concediu de 6 ore. Când una 2/3 se evapora umezeala, se reduce temperatura la 50 ° C și se usucă timp de aproximativ 1 oră. Apoi, luați mere de pe tăvi de copt de la cuptor și se răcește. A terminat uscare mere convenabil pliat pentru depozitare într-un borcan de sticlă, acoperit cu o folie sau un capac. Pentru a le încadra foarte mult, pot fi smulse cu tolstick.

Cum să facem fructe uscate din mere în cuptor?

ingrediente:

  • mere de gradul "Antonovka" - 10 kg.

preparare

Din cantitatea rezultată de mere, rezultă o uscare de aproximativ 1,1 kg. Merele sortate, ale mele și tăiate în cani sau felii. Miezul poate fi îndepărtat sau poate fi lăsat. Pentru mere nu le întunecă mai bine problanshirovat: o apă caldă (pentru a nu se aduce la fierbere), felii de mere Omit timp de 3-5 secunde. Apoi, merele sunt ușor uscate și așezate pe o tavă de copt sau pe un grătar. Merele uscate în 3 etape: orele 2 fructe uscate din mere și pere în cuptorMere uscate la o temperatură de 50 ° C Această temperatură este necesară pentru a se asigura că merele nu sunt inflamate. Deoarece în cazul în care apare crusta, atunci apa din felii de mere nu se poate evapora. Pentru a vă asigura că merele nu ard, nu este necesar să acoperiți ușor ușa cuptorului. După această etapă, ridicați temperatura la 70 ° C și uscați merele timp de încă 2 ore cu ușă deschisă. Și numai după acest timp, cuptorul este acoperit bine și se usucă merele la o temperatură de 80 ° C timp de 1 oră.

În cuptor, puteți face, de asemenea, fructe uscate din mere și pere. Pentru a face acest lucru, alegeți perele ușor necoapte, le tăiați în plăci și le uscați în cuptor, la fel ca merele. În procesul de uscare, merele și perele trebuie amestecate de mai multe ori.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 27 = 29