Gem de struguri cu oase pentru iarnă

Avantajul fără îndoială în favoarea gemului de struguri este acela că este posibil să se înceapă fructele cu piele groasă și sourish, care nu sunt prea plăcute să mănânce proaspete. Mai jos vom descrie variațiile de rețete de gem de struguri cu oase pentru iarnă.

Reteta pentru gem de struguri verzi cu oase

La fel ca multe alte fructe de padure, strugurii sunt perfect combinați cu o mare varietate de condimente aromatice. În acest caz, vom folosi un amestec gata de scorțișoară, nucșoară și cuișoare.

ingrediente:

 • struguri - 1,2 kg;
 • apă 95 ml;
 • amestec de condimente (scorțișoară, cuișoare, nucșoară) - 1 lingura. lingură;
 • zahăr - 1,1 kg.

preparare

Din moment ce suprafața strugurilor este plină de drojdii sălbatice, înainte de a fierbe gemul din struguri cu oase, fructele trebuie spălate bine, pentru a evita explozia cutiilor în timpul depozitării. Clătiți strugurii cu apă, adăugați condimente și puneți vasele la foc mediu. Pregătiți strugurii timp de 10 minute până când boabele încep să se spargă și eliberați o parte din sucul lor. Acum stropiți zahărul și așteptați dizolvarea cristalelor sale. După ce creșteți căldura și agitați în mod constant, așteptați până când siropul din vase obține o consistență de miere lichidă. Distribuiți blocajele pe borcane pre-sterilizate și apoi le rostogoliți cu capace sterile.

Jam de struguri albi cu oase

Pentru a face gemul mai gros și care amintește de gem, acesta trebuie fiert mult timp. Acest mod de gătit ajută pectina să iasă din oasele de coajă și coaja, dar, în același timp, integritatea fructelor de padure se pierde. Gelatina va ingrosa gemul si va scurta timpul de preparare.

ingrediente:

 • suc de struguri - 180 ml;
 • struguri - 630 g;
 • gelatină - 15 g;
 • zahăr - 165 g;
 • suc de lamaie - 15 ml.

preparare

Se curăță strugurii cu atenție, se usucă strugurii și se toarnă în feluri de mâncare emailate, în care se va produce preparatul. Așezați vasele la foc mediu. Pulverizați gelatina cu suc de struguri și lăsați să se umfle. Se toarna zaharul cu strugurii, se toarna sucul de lamaie si se lasa cristalele de zahar pana se dizolva complet. Se adaugă soluția de gelatină în boabe și se lasă să se fiarbă până ce siropul se îngroațește. Apoi distribuiți repede piesa de prelucrat în borcane curate, acoperiți, sterilizați și începeți să vă răsuciți.

Jam din struguri negri cu oase - rețetă

Adăugați un gust de gem de soi de versatilitate și varietate cu un pahar de vin. În funcție de dulceața strugurilor și preferințele dvs. personale, vinul poate fi uscat sau semi-dulce, sau chiar și desert.

ingrediente:

 • struguri negri (isabella sau alții) - 890 g;
 • zahăr - 720 g;
 • suc de lamaie - 10 ml;
 • vin - 235 ml.

preparare

În feluri de mâncare emailate, combinați strugurii și vinul spălate cu atenție. Puneți o cratiță cu struguri la foc mediu și gătiți tot timpul aproximativ 15 minute până când coaja de fructe de pădure începe să se spargă. Se toarna tot zaharul disponibil in continutul sticlariei si se asteapta ca siropul sa se ingroase. În timp ce gemul este lăsat pe sobă, puneți borcanele pe sterilizare cu capacul. Distribuiți blocajele din struguri și isabella cu oasele într-un recipient steril și răsuciți rapid. După răcire, tratamentul poate fi păstrat într-un loc răcoros.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 16 = 18