coacăz negru de cinci minute

Jam din coacăze negre "Pyatiminutka" păstrează maximum de proprietăți utile de fructe de padure, se dovedește parfumat, cu consistență plăcută jeleu. Oferim mai multe variante ale rețetelor de astfel de bilete.

Cum să gătești un jamel "Pyatiminutka" din coacăze negre - o rețetă pentru iarnă

ingrediente:

 • coacăz negru - 2,2 kg;
 • zahăr de nisip - 2,4 kg;
 • apă purificată - 220 ml.

preparare

Această rețetă pentru prepararea gemului presupune consistența gelatinoasă incredibil de gustoasă a țaglei, cu gust proaspăt uimitor. Pentru a le pune în aplicare, coacăz proaspăt prelevat, liber, dacă este necesar, din cozile și adaosul de frunze, și clătit bine sub apă curgătoare. Așezați după această boabe într-un vas adecvat pentru gatitul de gătit, turnați puțină apă și puneți recipientul pe placa fierbinte a plăcii cu căldură moderată. Din momentul primelor semne de fierbere a ghiveiului, gatiti-l timp de exact cinci minute, apoi turnati cantitatea necesara de nisip zaharat in reteta si amestecati pana cand cristalele dulci se dizolva complet.

Acum vărsăm gemul din coaja neagră "Pyatiminutka" în conformitate cu recipientele uscate anterior sterilizate, le sigilează cu capace sterile și le găsim într-un loc potrivit pentru depozitare.

Rețeta pentru un gust gros, gustos, din coacăz negru "Pyatiminutka", printr-o mașină de măcinat cu carne

ingrediente:

 • coacăz negru - 1,7 kg;
 • nisip de zahăr - 1,7 kg.

preparare

Inițial, spălăm fructele cu apă rece, lăsați-le să se scurgă și, în plus, le uscăm pe un prosop. Apoi trecem coacăzul negru pregătit printr-o mașină de măcinat cu carne sau pătrundem printr-un amestecător într-o textura de piure. Puneți cartofii piure într-un vas adecvat pentru gătit delicatese, adăugați zahărul, amestecați și setați să gătească pe placa de gătit a plăcii.

Se amestecă continuu conținutul tăvii până când cristalele de zahăr sunt complet dizolvate, lăsați-o să fiarbă și fierbe cu semne abia vizibile de fierbere timp de cinci minute.

În prealabil vom avea grijă de borcane pentru gem. Borcane de sticlă pot fi spălate și sterilizate în orice mod convenabil, și, de asemenea, fiert timp de cinci minute. Se toarnă gemul de prăjit "Pyatiminutka" în funcție de recipientele pregătite, pe care îl sigiliți și îl puneți sub o haină sau pătură caldă până când se răcește complet.

Jam "Pyatiminutka" din coacăz negru și roșu

ingrediente:

 • coacăz negru - 750 g;
 • coacăz roșu - 750 g;
 • zahăr de nisip - 1,5 kg;
 • apă purificată - 110 ml.

preparare

Coacăz și negru, și sortate roșu, scutiți cozile, spălați cu grijă și încărcați într-o tigaie. Se toarnă puțină apă acolo și se pune recipientul pe sobă pe un foc moderat. După fierberea completă, se fierbe masa de boabe timp de câteva minute și apoi se freacă printr-un filtru. Pureul de coacăz rezultat este plasat într-o cratiță, se adaugă zahărul, se lasă să fiarbă din nou, amestecând constant pentru a evita arderea și gătiți timp de cinci minute.

Gemul "Pyatiminutka" se toarnă pe borcane sterile de sticlă uscată, le etanșăm cu capace ermetic gătite și lăsăm să se răcească la temperatura camerei sub o pătură caldă.

Jam "Pyatiminutka" din coacăze negre și zmeură

ingrediente:

 • coacăz negru - 2,1 kg;
 • zmeură - 700 g;
 • zahăr de nisip - 3 kg;
 • apă purificată - 550 ml.

preparare

coacăzul negru se blochează timp de cinci minute printr-un măcinător de carne

Din apă și două kilograme de zahăr, preparați siropul de zahăr, amestecând ingredientele într-o cratiță și preîncălzind, amestecând, la fierberea și dizolvarea tuturor cristalelor de zahăr. Zmeură și coacăze se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă. Am pus fructe de padure in cana pentru a gatiti gemul si turnati siropul fierbinte. Am pus recipientul cu piesa de prelucrat pe placa, lăsăm să fiarbă, îndepărtați spuma și gătiți timp de cinci minute. Opriți imediat focul, turnați zahărul rămas, amestecați gemul până când acesta este complet dizolvat și turnați-l pe borcane uscate, sterile. Am sigilat-le sigilate și fixate pentru răcire și auto-sterilizare sub o pătură caldă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 2