kuksu rețetă

Kuksu - un fel de mâncare coreeană (uneori în spațiul post-sovietic, coreenii spun "kuksi"). Kuksu este o tăiță, numită și o varietate de supe tradiționale coreene și gustări cu fidea. Oamenii care trăiesc în regiunea Asia-Pacific, au început să se pregătească diferite tipuri de fidea în jurul valorii de 6000 - 5000 NE În prezent Kuksu realizate din diferite alimente: hrișcă, orez, grâu, porumb, cartofi și alte produse. Forma kuksu poate fi foarte diferită, precum și tipurile europene de paste obișnuite.

Spuneți cum și cu ce puteți găti kuksu.

O rețetă universală pentru gătitul gălbenușului coreean la domiciliu

Nu trebuie să se amestece aluatul apos din făină de orice cereale (grâu, hrișcă, orez, porumb) sau un amestec de diferite tipuri de făină cu adaos de apă și, dacă doriți un ou (acest lucru va îmbunătăți aluatul). Compoziția kuksu poate include, de asemenea, diferite tipuri de amidon natural, cartofi piure sau o masă de pere de la fasole gătită. Puteți, de asemenea, să introduceți compoziția sucurilor proaspete de legume proaspete și a condimentelor, deși pentru tradițiile culinare coreene astfel de tehnici sunt atipice. Rasstaivaetsya aluatul timp de aproximativ 20-30 de minute, apoi rola din ea straturi și se taie cu un cuțit, astfel încât să producă forma produsul dorit (Kuksu apoi pot fi gătite sau utilizate imediat, și se usucă cu un prosop și se păstrează într-o cutie de carton) .

Gatiți orice fel de bucătar separat. De stabilire fidea Bucatari într-un recipient de apă, bucătar fierbere, uneori cu blândețe agitare, la plutitoare, și apoi turnarea unui pahar cu apă rece și așteptați tăițeii acasă emerge din nou, opriți flacăra, turna apă, dacă se dorește, poate fi clătit.

Tăiței gata preparate Kuksu pot fi prezentate ca o garnitura in a doua farfurie fierbinte sau rece sau în supe, compilate din bulion, carne, peste, legume, ciuperci și fructe de mare. Desigur, toate mâncărurile coreene sunt bine condimentate.

Hot kuksu supa coreeană cu carne și legume

ingrediente:

 • kuksu de casa de orice fel - 0,5 cana de supa pe portie;
 • carne (file de porc sau pui) - 150-180 g pe portie;
 • ou de pui - 1 bucată;
 • morcovi;
 • varza (pekinka sau varza alba);
 • ceapă;
 • usturoi;
 • verzui (coriandru, busuioc, patrunjel, ceapa);
 • Condimente (coriandru, ardei roșu și negru, fenicul, susan etc.);
 • sos de soia;
 • ulei de susan.

preparare

Se gătește totul separat (avem 3 componente principale: carne, tăiței kuksu și legume).

Carnea tăiată în benzi subțiri, scurte, gătiți cu ceapă și condimente nemăcinate în bulion (bulb aruncat). Introduceți o brevet de la albușurile de ou și amestecați, apoi extrageți carnea și filtrați în bulion (mai convenabil într-un alt vas curat).

Într-o tigaie, gatiti ceapa si morcovii la foc mediu-inalt in ulei de susan. Se adaugă varză și se suflă ușor împreună, amestecând. Reduceți focul, turnați puțin supă și gătiți cu adaos de condimente timp de aproximativ 8-15 minute. Lăsăm-o sub capac.

Aduceți untul curat la fiert și puneți fidea. Gatiti pana cand plutiti si timp de 5-8 minute, amestecand.

Am pus în cupe puțină carne, legume tocate, tăiței și cum să gătești kuksutopping bulion în care a fost gătit sau un bulion de carne pură (atunci este necesar să lăsați o parte din ea în avans, sau să gătească kouku-taitei în apă).

Se condimentează cu sos de soia, se presară cu ierburi tocate și usturoi. Puteți adăuga semințe de susan. Servim o lingură ceramică cu un mâner scurt pentru fiecare ceașcă de supă (acestea sunt consumate în țările din Asia de Est îndepărtată). De asemenea, servim și bastoane. Spoon un bulion, și carne, taitei și legume - betisoare. Puteți servi un bol de supă ca un aperitiv în fața supă. Mâncăm, ne bucurăm și nu uităm să fim plini de bucurie cu plăcere, exprimându-ne astfel admirația pentru talentele culinare ale gătitului (în Coreea este atât de obișnuit).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 56 = 58