kutaby cu verdele în Azerbaijani

Pentru a face plăcile bine, este important să luați în considerare câteva puncte.

În primul rând, un minim de ingrediente. Sunt doar patru: făină, sare, ulei vegetal și apă.

În al doilea rând, calitatea de făină depinde Will kutaby gustoase și moale, sau va aminti de cauciuc, astfel încât cumpăra făină de cea mai bună calitate - cel mai înalt grad de grâu dur.

În al treilea rând, apa ar trebui să fie, de asemenea, corectă: filtrată, crema sau potabilă îmbuteliată, dar nu și spumante. În al patrulea rând, aceste plăcinte sunt folosite numai uleiul din semințe de floarea soarelui și nu este rafinat, nu dezodorizat, cel mai bun - de casă, preparate fără utilizarea substanțelor chimice. Dacă toate cele de mai sus în considerare, vom obține aluatul perfect pentru kutabs cu verdeturi - moale si supla.

Spune-i cum să gătești kutaby cu verdele.

O rețetă simplă

Pentru prepararea acestor prăjituri, puteți utiliza orice disponibile în verdeață zona dvs.: urzică (muguri tineri), ceapa verde, patrunjel, marar, coriandru, busuioc, măcriș sau spanac. Puteți adăuga, de asemenea, la Nasturel umplutura sau Rucola, în cazul în care acestea au la îndemână.

ingrediente:

 • apă la temperatura camerei sau ușor încălzită - 1 cești;
 • sare iodată sau de munte - 1 + ½ linguriță;
 • ulei presat la rece - 2-3 linguri. linguri;
 • făină de calitate superioară - 3-4 cupe;
 • verdeață (este mai bine să începeți cu o combinație de ceapă verde, mărar, sorrel și urzică) - aproximativ 300 g;
 • unt - aproximativ 50-70 g;
 • piper proaspăt măcinat (amestec de alb, roșu și negru) - 1 vârf.

preparare

Reteta kutubov cu ierburi în Azerbaijani destul de simplă. Pregătiți verdele: vom ridica, vom spăla cu grijă, vom îndepărta tulpinile de mărăcină și marar, urzica va fi arsă cu apă clocotită, vom separa frunzele. Toate împreună, se toacă fin, se pune într-un castron, se condimentează cu piper și o jumătate de sare, se amestecă. Am sorbit diapozitivul în recipientul emailat de făină, vom semăna, vom amesteca un amestec de apă caldă și ulei vegetal. Am amestecat aluatul neted, lăsând o parte din făină pentru rularea prăjiturilor. Atunci când aluatul se odihnește puțin, începem să aruncăm cruste subțiri de mărimea unei tigaie de prăjit, pe care ne prăjim cu kutaburile cu verdele în stil azer. Pentru fiecare tort am pus umplutura, adaugam prajiturile la jumatate (cum ar fi chebureks), am patch-uri margini si prune.

Este mai bine să se prăjească kutaby într-o tavă fără ulei, deci este mai bine să folosiți un strat special de lipire. Bucătăria din Azerbaidjan este destul de sănătoasă, kutaby cu verdeață este un exemplu viu al acestui lucru. Ungeți placintele terminate cu o bucată de unt și acoperă-le cu un prosop. Servim cu iaurt, ayran, kefir sau lapte de grau.

Chiar mai delicios

Pentru a face mai plăcitoare plăcinte, puteți adăuga produse de proteine ​​în umplutură: ouă fierte, brânză de vaci sau brânză. Varianta clasică este kutaby cu verdeață și brânză.

ingrediente:

 • făină de grâu de calitate superioară - 4-5 cupe;
 • sare, fierte sau de munte - 2 lingurițe fără diapozitiv;
 • un amestec de ardei proaspăt măcinat - 1 vârf;
 • încălzit până la 40 de grade de apă - 1 cană;
 • verde diferite - aproximativ 300-350 g;
 • brânză moale din brânză sau brynza - 300 g;
 • ulei de masline nerafinat rece - 3-4 linguri. lingură.

preparare

kutaby cu verdeață și brânză

Aluatul este frământat din făină cimentată, apă caldă cu ulei și sare. În timp ce se odihnește, pregătim verdele. Ar trebui să fie spălat (puteți pre-amaburi timp de o jumătate de oră), se usucă și se taie, se adaugă ușor sare și piper. Brânza se macină în mod arbitrar: cu mâna, trei pe o răzătoare, tocate fin. Se amestecă brânza și verdele și se prepară prăjituri. Kutaby poate face orice dimensiune - cel puțin pentru întreaga tigaie, chiar și pentru 2-3 mușcături. Este important să le prăjiți pe o tigaie uscată, fără ulei, încălzită. Terminate kutabye ulei (puteți "Fermier", puteți, de asemenea, floarea soarelui) și lăsați-le să se răcească puțin. Este important să vă amintiți: dacă brânza este sărată, atunci nu este necesară umplerea umpluturii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

57 − 55 =