Kvas de fulgi de ovăz fără drojdie

Dacă vă place să bea, dar nu sunteți prietenoși cu alcoolul, atunci o variantă de băutură fără un grad poate fi bazată pe furaj de ovăz. Răcoroasă și abia gălbuie, se stinge cu ușurință setea și chiar foamea, fără a provoca disconfort în stomac și intoxicație. Despre toate detaliile despre modul de pregătire a quass-ului din fulgi de ovăz, vom vorbi mai jos.

Kvas din fulgi de ovăz fără drojdie - rețetă

Ovăzul clasic de ovăz poate fi pregătit numai cu două ingrediente.

ingrediente:

  • fulgi de ovăz - 320 g;
  • zahăr granulat - 75 g.

preparare

fulgi de ovăz uscat (nu de gătit Express!), se toarnă în borcan de trei litri, astfel încât să-l umple o treime. Flakes răcit se toarnă apă fiartă, se adaugă zahăr și cravată gâtul băncilor cu două straturi de tifon. Două zile mai târziu, va fi posibil pentru a încerca tineri cvas Ovăz, dar a dispărut în bancă ar trebui să toarne mai multe portii de zahăr, se adaugă apă și se bucură de o băutură de maturare timp de încă o lună și jumătate.

Kvas din fulgi de ovăz cu pâine

ingrediente:

  • fulgi de ovăz - 140 g;
  • zahăr granulat - 85 g;
  • pâine de secară - 25 g.

preparare

În prealabil, cu un măcinator de cafea sau un blender, rotiți fulgii de ovăz în făină. Se dizolvă făina cu apă caldă până se obține consistența cremoasă. O treime din zahăr este amestecat cu făina de ovăz care rezultă, iar zahărul rămas este caramelizat la o nuanță de culoare brună, într-o tigaie uscată. Se dizolvă caramelul în apă și se toarnă apa în borcan cu aluat pe foarte "umerii". Uscați felia de pâine de secară și puneți și băutura. Înfășurați gâtul borcanului cu tifon și lăsați să fermenteze o zi întreagă. În acest fulgi de ovăz preparat kvass finalizat, băutura se poate scurge doar printr-o sită și poate încerca să pre-rece.

Ovăz de ovăz din fulgi cu stafide

Deoarece toate rețeta gata nu folosim drojdie pentru a începe procesul de fermentare, se adaugă stafidele, a căror suprafață este acoperită cu o abundență de drojdie sălbatică.

Ovăz de ovăz din fulgi cu stafide

ingrediente:

  • fulgi de ovăz - 260 g;
  • apă - 2,5 litri;
  • miere - 210 ml;
  • o mână de stafide nespălate.

preparare

Turnați fulgii cu apă și fierbeți timp de o jumătate de oră. Amestecul rezultat se răcește la o temperatură de 20 grade, trece printr-o sită cu tifon și apoi se amestecă cu miere și stafide. Băutura recepționată se lasă să ajungă în timpul zilei și apoi se păstrează într-o frig nu mai mult de 2 zile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

56 − = 53