iepure în rețeta smântână

Îmbarcul este un trofeu de vânătoare râvnit, un joc delicios. Felul delicios este un iepure în smântână. Pe această rețetă de iepure, bineînțeles, este mai bine să gătiți acasă, dar este posibil și în condiții semi-aspre cu disponibilitatea produselor și a ustensilelor necesare.

Spune-i cum să gătești un iepure în smântână.

Carnea de iepure sau de iepure sălbatic diferă, în anumite privințe, de carnea iepurilor domestice, este întotdeauna mai dură și, prin urmare, se pregătește puțin mai mult, în plus, trebuie să fie pregătită într-un mod special.

Carcasa iepurelui ar trebui să se afle cel puțin o zi în răcoare (în frig, carcasa poate să stea sau să stea cu susul în jos timp de până la 3 săptămâni).

În continuare, iepurele trebuie să fie eviscerat și îndepărtat de pe piele (acest lucru se poate face înainte sau după eviscerare).

scoate măruntaiele

Suspendăm iepurele pentru 1 sau 2 picioare posterioare. În partea de jos înlocuiți recipientul pentru organele interne extrase și scurgerea sângelui.
Mai întâi tăiați abdomenul spre stern și scoateți ficatul, inima, plămânii (este mai bine să gătiți organele interne mai târziu). Eliminăm traheea, esofagul cu stomac și sângele rigidizat în stern.

jupuire

Tăiați extremitatea picioarelor și a capului, îndepărtați pielea, ca un ciorap din picioarele din spate, tăiați ușor articulațiile pielii cu corpul. Ștergem carcasa cu un cuțit din sângele acumulat sub piele și îndepărtăm filmele rămase.

Acum trebuie să spălați bine carcasa sau să o frecați cu zăpadă.

decapare

Se fierbe apa (aproximativ 1 litru) cu rădăcini de patrunjel, laur, piper aromat și cuișoare timp de 8 minute. Se răcește puțin marinada și se adaugă sare, puțin oțet (1-2 linguri) sau suc de 1 lămâie și usturoi stors. Se taie iepurele în bucăți și se pune într-o zi într-un recipient cu marinadă răcită (uneori se întoarce). Lăsați iepurele înainte să-l coaceți în smântână, cel puțin 12 ore (și de preferință o zi), va fi ratată.

Gătare de iepure în smântână - rețetă

Este convenabil să gătești într-o cratiță sau o scoică.

ingrediente:

 • iepure, tăiat în bucăți (carne pe oase) - 1 carcasă;
 • ceapa - 2 buc;
 • smântână naturala groasa - 150-200 ml;
 • piper în diferite tipuri;
 • nuc?
 • încă alte condimente uscate și neimpozitate la discreție;
 • usturoi;
 • unt sau ulei topit cremos sau vegetativ sau animal gras.

preparare

Frunzele de usturoi mărunțite, ardeiul de miere de diferite tipuri și nucșugul ras se adaugă la smântână - permiteți-i să fie infuzată.

Încălziți untul sau grăsimea în cratiță și prăjiți ușor sau treceți ceapa mărunțită. De stabilire bucăți de iepure, se amestecă, se reduce căldura și se fierbe, închiderea capacului, amestecând din când în când, eventual cu adăugarea unei cantități mici de apă și condimente timp de o oră. Încercați să moliciune și, dacă este necesar, se fierbe timp de inca 20 de minute Se umple sosul crema Hare si incalzeasca la foc mic încă 3-5 minute, apoi opriți de căldură și de a da standului timp de aproximativ 10 minute Se fierbe crema nu ar trebui - să fie fără gust. Hare, inabusita in crema, servit cu ierburi și orice garnitura (cartofi, hrișcă, năut, mamaliga). Bine dosar, de asemenea, ciuperci, în orice formă, legume proaspete sau muraturi si tinctura de vânătoare picant.

Rețeta pentru gătitul de iepure în smântână din cuptor

ingrediente:

 • iepure, tăiat în bucăți - 1 carcasă;
 • cartofi de dimensiuni medii, dar mai degrabă alungite mici;
 • crema unt;
 • smântână - 200-300 ml;
 • Ciuperci proaspete - 200 g;
 • ceapa - 1 buc.;
 • condimente uscate.

preparare

Am pus într-o formă compactă refractară cartofii curățați nu sunt prea înghesuiți (dacă este necesar, tăiați-l iepure în smântânăfeliile mari). Aplicăm cu grijă cartofii cu unt topit și agităm mucegaiul de mai multe ori. Bucățile de iepure sunt șterse cu unt topit cu o pensulă. Răspândiți carnea pe cartofi și coaceți în cuptor timp de 1 oră.

Separat se prepară ciuperci în smântână. Se prăjește ceapa mărunțită fin, apoi se adaugă ciupercile zdrobite, mirodenii și brânză timp de 15 minute, apoi se toarnă smântână. Se amestecă și se încălzesc 3-5 minute.

Când iepurele este aproape gata, turnați-l uniform cu ciuperci și ceapă tocată în smântână și lăsați matrița în cuptorul oprit timp de încă 20 de minute.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

67 − 63 =