marmeladă de pere

Marmelada este o cofetărie fabricată din fructe de pădure sau fructe, cu adaos de zahăr și, uneori, gelatină. Gata de mânile proprii, această delicatesă nu este numai delicioasă, ci și utilă. La urma urmei, nu există aditivi nocivi, coloranți și conservanți. Să luăm în considerare împreună cu dvs. cum să faceți marmeladă de la pere și vă rugăm să vă bucurați copiii cu acest tratament uimitor.

Reteta pentru marmelada de la pere

Marmelada de pere va face apel nu numai la dulcele dulce, ci și la oamenii care urmăresc cifra. La urma urmei, este calorică scăzută, groasă și delicioasă.

ingrediente:

  • pere - 1 kg;
  • zahăr - 500 g;
  • apă - 3 articole;
  • gelatina - pensula.

preparare

Așadar, perele coapte au fost bine spălate, scoateți miezul, oasele, tăiați vârfurile și tăiați în felii mari. Gelatina pune într-un castron, se toarnă apă caldă și se lasă să se umfle. Fructele sunt așezate într-o cratiță profundă și turnate cu apă, astfel încât să acopere complet toate bucățile de pere. Gătiți până când se înmoaie la căldură scăzută.

Peretele fierte se răcește puțin și se freacă cu o lingură printr-o sârmă. În masa rezultată se toarnă gelatina și se fierbe perele până la grosime. Într-o masă groasă se toarnă zahărul, se amestecă bine și se fierbe încă 6 minute. Apoi scoateți de pe farfurie și puneți-l în frigider. Asta e, bomboana de pere este gata! Am tăiat-o cu mici pătrate și o servim la masă.

Jeleu de fructe de mere și pere

ingrediente:

  • acidul de mere - 2 kg;
  • pere - 1 kg;
  • jeleu de fructe de mere și pere

  • zahăr - 1,5 kg.

preparare

Pentru a pregăti marmelade de la pere pentru iarnă, spălăm fructele, ștergem, tăiem, scoatem miezul și îl împrăștiim pe tava de copt. Coaceți perele cu mere în cuptor, apoi frecați printr-o sită și puneți oală de pâine într-o cratiță. Turnați zahărul și gătiți până se pregătește. După aceea, puneți marmelada pregătită pentru borcane sterile și rotiți-le cu capace.

Pentru iubitorii acestei delicatese unice, vă recomandăm, de asemenea, să încercați marmeladă din crustă pepene verde sau marmeladă portocalie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + = 11