Melon, conservat pentru iarnă

pepene galben suculent și moale, de obicei le place adulți și copii. Conține multe vitamine (B1, B2, A, PP, C), și oligoelemente, în special de fier, așa recomanda aceasta sărbătoare cei care suferă de boli de ficat, rinichi, sistemul cardiovascular, tulburări ale sistemului digestiv, anemie. O listă impresionantă de avantaje ale acestui produs care îi determină să se gândească dacă putem avea pe tot parcursul anului. Dacă ți-a spus familia ei: „Suntem conservarea pepene de iarnă“ rețete de mai jos, vă va veni cu siguranță la îndemână. Aceste spații au caracteristicile pe care ar trebui să fie discutate.

Cum poate fi păstrat un pepene galben pentru iarna?

Un astfel de pepene, conservat pentru iarnă, se face destul de repede și vă va plăcea chiar și în ianuarie cu un gust deosebit.

ingrediente:

 • apă - 1 l;
 • pepene galben - 2,4 kg;
 • acid citric - 1 lingurita;
 • zahăr - 2 cupe.

preparare

Într-un vas de 1 litru amestecați zahăr și acid citric. Se toarnă apă în amestec, se amestecă bine și se toarnă într-o cratiță, apoi se așteaptă ca siropul rezultat să se fierbe. Pre-sterilizați borcanele și puneți-le un pepene galben, tăiat în bucăți mici de dimensiuni medii. Umpleți fructul cu sirop fierbinte și puneți borcanele într-un recipient cu apă clocotită timp de 10 minute pentru o sterilizare ulterioară și apoi rostogoliți-o.

Pepeni, conservat pentru iarnă fără sterilizare

Dacă vă gândiți la ceea ce se poate face rapid dintr-un pepene galben pentru iarna, această rețetă va ajuta la rezolvarea acestei probleme.

ingrediente:

 • pepene galben - 500 g;
 • lămâie - 0,5 bucăți;
 • apă - 2 l;
 • zahăr - 1 cești;

preparare

Pepenul este bine spălat și tăiat în jumătate. Apoi, curățăm coaja și extragem semințele. Lama mea și tăiați-o în jumătate. Taiați pulpa de pepene galben în bucăți mici (aproximativ 2 x 2 cm). Am pus apa in soba intr-o cratita si asteptam sa fierbe, dupa care punem pepeni in ea si fierbem timp de 2-3 minute. După aceea, adormiți zahărul și stoarceți sucul din jumătate din lămâie. Gatiti compotul rezultat la aproximativ un sfert de ora si turnati-l in borcane uscate spalate. Acolo puteți plasa, de asemenea, cuburi de pepene galben. În ultima etapă, ne-am răsturnat băncile.

Înghețați din mere și pepeni

O astfel de conservare a pepenilor pentru iarnă va impresiona cu siguranță pe cei cărora le place să coacă plăcinte cu umpluturi de fructe. Gemul este bine păstrat, poate fi, de asemenea, mâncat pentru desert împreună cu o ceașcă de ceai sau cafea.

ingrediente:

 • acid citric - 5 g;
 • mere - 750 g;
 • pepene galben - 650 g;
 • zahăr - 600 g.

preparare

Spală bine cu pepene galben, folosind o perie. Apoi îndepărtați pielea aspră și extract de semințe. Noi taie carnea rămasă în bucăți mici, care au fost plasate într-un vas emailat, se toarna un pahar de apă și se pune pe un foc mic pentru aproximativ un sfert de oră, nu uitați să se amestecă. După oprirea pepenele galben este încă fierbinte ștergeți printr-o sită fină, folosind o lingura de lemn.

Melele mele și le curățați de tulpini și semințe. Taiați nu felii prea mari, puneți-l într-un alt vas emaillat și gătiți timp de aproximativ 10-15 minute. Când fructul devine moale, frecați-l într-un piure cu o sită mare. Masa de mere rezultată este din nou adusă la fierbere.

Amestecați ambele tipuri de piure de fructe într-un recipient emailat și puneți-l pe un foc slab. Se amestecă constant, se toarnă treptat jumătate din norma necesară de zahăr granulat. Gatiti masa timp de aproximativ 25 de minute, apoi adaugati acidul citric si zaharul ramas si lasati focul timp de un sfert de ora. Gemul gata este turnat peste borcane pre-sterilizate și calde și laminat. Din toate retetele de conserve de pepene galben pentru iarna, acest lucru pare cel mai laborios, dar rezultatul merita.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 66 = 68