mere în sirop pentru iarnă fără sterilizare

Apple, recoltat în sirop pentru iarnă, puteți mânca exact așa sau puteți folosi fructe pentru a umple plăcinte și pentru a face alte deserturi dulci. Un sirop este de asemenea gustos, în care se păstrează felii de fructe sau fructe întregi. Poate fi diluat cu apă și beți ca un compot și, de asemenea, ca bază pentru a face jeleu sau jeleu.

Cum să gătești mere în sirop de zahăr pentru iarnă cu lobuli fără sterilizare?

ingrediente:

Calcularea unui borcan de trei litri:

 • mere puternice - 2,6 kg;
 • zahăr granulat - 570 g;
 • apă filtrată - 1,9 litri;
 • acid citric - o lingurita fara diapozitive.

preparare

Pentru conservarea în sirop, cea mai bună opțiune ar fi merele cu pastă puternică. Acestea trebuie să fie spălate bine, tăiate mai întâi în jumătate, tăiate în miez, apoi jumătăți împărțite în felii de dimensiuni aproximativ egale. Pentru a pregăti merele nu sunt întunecate și conservate la tăierea aspectul lor natural, le puteți pune pentru o scurtă perioadă de timp în acidificat cu apă de lamaie, sau se presara cu suc de lamaie.

Într-un vas potrivit se amestecă apa cu cristale de zahăr și acid citric, se încălzește până se dizolvă și se fierbe siropul rezultat. Coborâm în felii de mâncare și de măr, dăm piesei de lucru să fiarbă din nou și fierbe merele cu siropul timp de câteva minute. fructe ambalate steril cu o spumiera pentru borcane sterilizate pre-preparate, le umple cu sirop de fierbere, sigilate ermetic și să se întoarcă peste un „strat“ pentru samosterilizatsii natural.

Mere paradis mici în întregime în sirop pentru iarnă, fără sterilizare

ingrediente:

Calculul pentru cutii de două litri:

 • ceaiuri cerești - 1,4 kg;
 • nisip de zahăr - 350 g;
 • apă filtrată - 1 l;
 • acid citric - pinch.

preparare

Incredibil de delicioase sunt merele de paradis, pregătite în întregime în sirop. Ei trebuie să fie spălați, înțepați cu o scobitoare și plasați în borcane de sticlă pre-sterilizate. Nisipul de zahăr este amestecat cu acid citric, turnat cu apă și încălzit cu agitare continuă până când toate cristalele dulci și acide sunt dizolvate și siropul lichid rezultat se fierbe. Umpleți lichidul de fierbere dulce rezultat din merele de paradis în borcane, acoperă cu capace și se lasă timp de douăzeci de minute. După aceasta, siropul este drenat, îl dăm din nou la fierbere și turnăm din nou în borcane către mere. Se sigilează piesele de prelucrat, le întoarcem cu capul în jos și le înfășurăm într-un "strat" ​​pentru răcire lentă și auto-sterilizare.

Mere jumătăți în sirop pentru iarnă fără sterilizare

ingrediente:

 • mere puternice - cât de mult este disponibil;
 • coacăz sau frasin, mure - mână;

Pentru sirop:

 • zahăr granulat - 410 g;
 • apă filtrată - 1 l;
 • acid citric - 5-10 g.

preparare

Mere sub această rețetă, vom fi conservate în jumătăți de sirop, adăugând la fiecare recipient de trei litri o mână de cenușă de argintiu sau de argintiu. Inițial, pregătiți fructele de mere, clătiți-le, tăiați pe jumătate și scoțând fiecare jumătate din miez cu semințe.

Acum, așezați fructul la vârf în cutii pre-sterilizate, turnând fructe de pădure spălate anterior pe fund și turnați conținutul vaselor cu apă clocotită.

După aproximativ douăzeci de minute, apa se toarnă într-o cratiță, măsurându-se cantitatea, și se toarnă cantitatea de zahăr granulat și de zahăr corespunzător rețetei. Se dăruiește siropul, iar cristalele dulci și acide se dizolvă și apoi îl turnăm pe cutii cu jumătate de mere. Sigilați piesele cu capace fierte, întoarceți recipientele cu capul în jos, înfășurați-le într-o pătură caldă și lăsați-le să se auto-sterilizeze și să se răcească treptat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

1 + 7 =