chokeberry frecat cu zahăr fără a găti

Completați stocul de rotiri cu un tratament neobișnuit de util făcut din chokeberry, frecat cu zahăr fără a fi preparat. Un astfel de tratament va fi în mod necesar cel mai iubit în timpul iernii, mai ales această minunată dulceață în timpul luptei active împotriva frigului comun.

Cum să ștergeți coaja brun negru cu zahăr - o rețetă pentru iarnă

ingrediente:

  • chokeberry - 1,2 kg;
  • zahăr granulat - 800 g;

preparare

Clătimem și sortim fiecare boabe de frasin negru. Apoi o dăm bine uscate, răspândindu-ne toate fructele de pe un prosop mare de vafe. Puneți jumătate din cireșul negru în castronul mare al mixerului, turnați jumătate de zahăr în el și porniți aparatul electric, zdrobiți totul până la cartofi dulci. Îl împrăștiem într-o tigaie curată, căptușită cu apă clocotită, și umplem ceașca eliberată cu oa doua porție de cenușă de munte și zahăr fin. De asemenea, batem totul și îl amestecăm într-un container cu rowan deja zdrobit. Am amestecat gemul brut cu o lopată, astfel încât cristalele de zahăr se dizolvă mai repede, apoi lăsăm panul la o parte timp de 10-15 minute, acoperind-l cu un capac.

Borcane mici sunt sterilizate deasupra aburului și numai după aceea le turnăm un gem brut, dar util. Hermetic plută-le cu capace prelucrate și pune totul pe raftul inferior al frigiderului, în cazul în care ne depozităm gem.

Cum să gătești chokeberry cu lămâie, piure cu zahăr fără a găti?

ingrediente:

  • boabe de chokeberry negru - 1,5 kg;
  • lămâie - 2 bucăți;
  • zahăr mic - 1,3 kg.

preparare

Lămâia curată cu grijă de un strat gros de coajă, astfel încât fructul să rămână numai lobulele sale suculente. O privire bună la fiecare dintre ele pentru prezența oaselor și apoi lăsați citricele să alterneze cu zahărul printr-o sită fină de mașină de tocat carnea electrică. După aceasta, defilează împreună cu restul de zahăr fin toate chokeberry-ul negru spălat, împletit și uscat. Combinăm și amestecăm citricele zdrobite cu piureul rowan. Dăm acest amestec util de aproximativ 20-25 de minute, după care distribuim totul în funcție de borcanele de sticlă, care sunt bine prăjite în cuptor. De asemenea, închidem recipientele cu capace prăjite și trimitem un tratament la raftul frigiderului. Astfel de gem poate ramane in racoare pentru mai multe luni, fara a-si pierde calitatile sale medicinale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 16 = 26