Pasta de cirese

Pastila nu este numai delicioasă, ci și un tratament extraordinar de util. Pregătiți-o din mere, piersici, coacăze, coacăze, zmeură. Și acum vă spunem cum să faceți o pastilă acasă de la o cireșă.

O rețetă pentru pastilele din cireșe

ingrediente:

  • cireș - 2 kg.

preparare

Deci, cum să faci un paste de cireșe fără zahăr. În primul rând, alegem numai fructe de padure bine maturate. Le spălăm, nu trebuie să scoatem oasele. Se toarnă cireașul într-o cratiță și se toarnă ușor pentru ca sucul să apară. Acum, închideți tigaia cu un capac și gătiți la foc mic timp de aproximativ o jumătate de oră, amestecând ocazional. După aceea, cireșele sunt îndepărtate din foc și lăsate să stea timp de aproximativ 10 minute. Acum amestecați masa rezultată într-un ciocănitor cu găuri mari și ștergeți până când bobina nu lasă decât oasele. Pasta rezultată este bine amestecată.

Acum luați o foaie de metal netedă cu un cadru de aproximativ 1 cm înălțime și o ungeți cu ulei de floarea soarelui fără miros. Se toarnă pasta de cireș pe frunze cu un strat de aproximativ 5 mm grosime și se trimite foaia la un cuptor cald sau se usucă la soare. Așezați foaia astfel încât aceasta să fie de 10-12 ore. Dar aici este o chestiune de gust - dacă doriți ca pastilele să se usuce - puteți să le mențineți mai mult. După aceea, tăiați bucata în mai multe bucăți, rotiți-le pe partea opusă și uscați pentru aceeași perioadă de timp. Pasta de cires poate fi depozitata in pungi de plastic intr-un loc racoros.

Cum sa faci un paste de cires cu zahar?

ingrediente:

  • cireș - 1 kg;
  • zahăr - 150 g.

preparare

cum să faci o lumânare din cireș

Cireșele mele, se usucă și se separă oasele de celuloză. Bomboanele împreună cu sucul rezultat se plasează într-o cratiță și se fierbe încet la căldură scăzută timp de 15 minute, după care masa rezultată cu un malaxor se transformă într-un piure. Acum, adăugați zahăr (apropo, acesta poate fi mai mult sau mai puțin decât este indicat în rețetă) și fierbeți amestecul până la grosime. Periodic trebuie să vă amestecați pentru a preveni arsurile. Acest proces va dura aproximativ 10 minute. Se diluează masa cu un strat de aproximativ 5 mm de-a lungul foii de teflon a uscătorului. La o temperatură de 60 de grade, procesul de uscare va dura 9 ore. Scoateți foaia de pastilă, tăiați-o în bucăți, îndepărtați-o din tuburi, pe care le-am pus într-un borcan sau o pungă și am trimis la depozitare în frigider.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

9 + 1 =