prune în sirop pentru iarnă fără sterilizare

În timpul sezonului, trebuie să faceți stocuri de fructe și fructe de pădure pentru utilizare ulterioară, astfel încât în ​​timpul iernii puteți savura dulciuri delicioase și naturale de casă. Cum se prepară prunele în sirop pentru iarnă fără sterilizare, citiți mai jos.

Prune în sirop pentru iarnă

ingrediente:

 • nu prune suprapopulate - 1 kg;
 • acid citric - 0,5 lingurite;
 • apa potabila - 1 litru;
 • zahăr - 350 g.

preparare

Prunele groase, ușor necurățate sunt spălate sub apă rece. Apoi, pe pielea face câteva pene, astfel încât în ​​prelucrarea ulterioară a coaja nu se sparge. Am pus prunele pregătite în borcane spălate și aburite. Le umplem cu apă fiartă. Închidem capacele și plecăm timp de 15 minute. Apoi scurgem apa din chiuvetă într-o cratiță, adăugăm zahăr. Din nou, sa fierbeti, sa fierbeti siropul timp de aproximativ 5 minute, la sfarsit varsam acid citric, se amesteca si se indeparteaza de foc. Umpleți prunele cu un sirop pregătit și imediat rostogoliți. Le întoarcem, le înfășurăm cu o pătură caldă sau altceva și le lasă să se răcească în această formă. Această procedură simplă ne va înlocui complet prin sterilizare. Puteți stoca prune conservate în sirop într-un apartament într-un loc întunecat.

Prune lobule in sirop pentru iarna - reteta

ingrediente:

 • prune, în care osul este ușor separat - 1 kg;
 • zahăr - 1 kg;
 • apă purificată - 100 ml;
 • sifon alimentar - 20 g.

preparare

Prunele sunt bune pentru mine și noi separăm oasele. Acum pregătim soluția de sodă. Pentru a face acest lucru, dizolvați sifonul în apă rece. Apa trebuie să fie suficientă pentru ca prunele să fie acoperite cu ea. Umpleți prunele cu soluția preparată și lăsați-le la temperatura camerei timp de 24 de ore. Datorită acestor acțiuni, jumătățile de prune vor rămâne solide și nu se vor dezintegra în timpul tratamentului termic suplimentar. În oală, turnați apă, lăsați-o să fiarbă. Treierii treptat zahăr și gătiți, amestecând, până se dizolvă. Focul ar trebui să fie mic, astfel încât zahărul să nu ardă. Prunele sunt îndepărtate din soluția de sodă, bine spălate cu apă curentă. După aceea, le coborâm în sirop. Se încălzește un foc mic, astfel încât prunele să aloce o porție de suc în sirop. Apoi, creșteți încălzirea și, după fierbere, reduceți și gătiți la căldură scăzută timp de aproximativ o jumătate de oră. Prunele fierbinți, împreună cu siropul, le punem în borcane sterile pregătite și imediat se rostogolesc.

Prune în sirop de zahăr - rețetă

ingrediente:

 • nuante de trandafir roz - 700 g;
 • zahăr - 350 g;
 • apă - 1,5 litri.

preparare

Prune este bun pentru mine și eliminați cozile. Le punem în recipiente pregătite, se toarnă cu apă fiartă, se acoperă și se lasă un sfert de oră. Apoi, apa din borcane este turnată într-o cratiță, se toarnă zahăr, se aduce la fierbere și se fierbe, astfel încât zahărul este complet dizolvat. Sosul fierbinte se toarnă prune în borcane și apoi în plută. Imediat se întoarce, se înfășoară și se lasă timp de 2 zile pentru auto-sterilizare.

Prune în sirop gros fără sterilizare pentru iarnă

ingrediente:

 • prune - 700 g;
 • zahăr - 400 g.

preparare

Tăiați prunele spălate la jumătate și scoateți pietrele, adormiți cu 100 g de zahăr. Agitați bine recipientul și plasați-l pe un foc mic. Când prunele eliberează sucul, focul se adaugă treptat. Tremurați treptat zahărul rămas, turnați aproximativ 100 ml de apă și, amestecând, gătiți aproximativ un sfert de oră. Prin urmare, prunele vor deveni translucide.

Prunele împreună cu siropul se toarnă peste borcanele pregătite și se rostogolesc. Dacă există o pivniță, atunci scoatem piesele de prelucrat acolo. Și dacă nu, pot fi depozitate liber într-o cămară obișnuită la temperatura camerei. Este de dorit doar ca locul să fie întunecat. Locuri de succes pentru toți!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1