Pureul de mere pentru copii pentru iarnă

Fructele reprezintă o componentă importantă a primului an de viață al copiilor. Cu toate acestea, este foarte dificil să le obțineți în formă proaspătă în timpul iernii, iar valoarea vitaminei este în discuție. Conservele sunt destul de costisitoare și nu întotdeauna de înaltă calitate. Prin urmare, mamele care au grija de starea lor de sănătate, preferă să gătească piure de mere pentru bebelușii pentru iarna pe cont propriu. Acest măr este perfect combinat cu alte fructe.

Pureu de morcovi de mere pentru bebeluși pentru iarnă

Este important ca compoziția acestei rețete pentru piure de mere pentru bebeluși pentru iarnă să nu includă zahărul.

ingrediente:

  • morcovi - 5 buc;
  • mere - 5 buc.

preparare

Spălați și curățați temeinic merele și morcovii. După aceasta, trebuie să fie zdrobite în orice mod convenabil: ștergând cu un răzuitor foarte fin, trecând printr-un măcinător de carne sau tăind într-un amestecător. Pentru a sparge era mai omogenă și mai delicată, este mai bine să o folosiți folosind un procesor de bucătărie. Băncile se sterilizează în apă clocotită timp de cel puțin cinci minute. Apoi amestecați bine merele și morcovii (dacă le împrăștiați separat) și împrăștiați-le în recipiente de sticlă preparate. Se recomandă încă o dată să le puneți câteva minute în apă clocotită, închideți ușor capacul, răsuciți cartofii piureți încă calzi și transferați-i într-un loc răcoros, așteptând ca recipientele să se răcească.

Pureu de mere pentru copii pentru iarnă

Aceasta este varianta cea mai accesibilă de hrănire complementară pentru prăjituri în copilarie. Un astfel de fruct vă va costa ieftin, iar prepararea de piure de mere pentru copii pentru iarna în acest caz nu durează mult.

ingrediente:

  • pere de marime medie - 2 buc;
  • mere - 2 buc.

preparare

Spălați merele și perele. Fiecare înveliți fructele în folie de alimente și puneți-le în vase de sticlă rezistente la căldură, apoi puneți-le în cuptor. Merele și perele arse trebuie să fie de aproximativ 40 de minute la o temperatură aproximativă a cuptorului de 180 de grade. Apoi scoateți folia din fruct și lăsați-o să se răcească. Scoateți cu grijă coaja de mere și pere și tăiați pulpa în bucăți mici, care ar trebui să fie transferate în bolul mixerului și împământate la o stare de piure. După aceasta, fierbeți berea cu piure de cartofi într-un mic foc, iar borcanele de sticlă se toarnă simultan apă fiartă pentru câteva minute. Apoi, răspândiți masa de fructe peste recipiente și le rostogoliți.

Pureul de banane pentru bebeluși pentru iarnă

Un astfel de ciocolată dulce se potrivește perfect atât ca un desert independent, cât și ca aditiv la brânză sau brânză de vaci, ceea ce va simplifica foarte mult procedura de hrănire chiar și pentru cel mai capricios copil.

ingrediente:

  • măr - 2 buc. (de preferință densă, dulce și acră);
  • banana - 1 buc.

preparare

Coaceți merele în cuptor sau multivark pentru aproximativ 10-15 minute. Pentru suc în timpul tratamentului termic nu este stropit puternic în lateral, acestea sunt recomandate să se înfășoare cu folie. Înainte de introducerea în cuptor, puteți, de asemenea, să tăiați mijlocul fructului: atunci în această gaură se va acumula sucul. Merele toclate sunt răcite și fie o lingură selectează pulpa, fie se coajă și se macină în piure într-un blender. Masa de mere este amestecată cu o banană, care este pre-zdrobită cu o furculiță. Băncile pentru cartofi piure sunt sterilizate anterior timp de aproximativ un sfert de oră în apă clocotită. Masa de fructe ar trebui să fiarbă timp de 5 minute la un foc mic și numai apoi pune fierbinte în borcane, care se rostogolește imediat și se curăță după răcire într-un loc răcoros.

Cremă-piure de mere pentru copii pentru iarnă

Dacă sunteți interesat în modul de a face un prun de mere purpuriu util și original pentru iarna, încercați să adăugați o prună. Amintiți-vă că acest fruct este un pic acru, astfel încât să puteți adăuga zahăr, dar în cazuri extreme, în cazul în care copilul refuză să desert.

ingrediente:

  • prune - 4 bucăți;
  • măr - 1 buc.

preparare

Luați prune proaspete și mere, spălați-le și îndepărtați pietrele de la chiuvete. Din mere, tăiați semințele și scoateți pielea, apoi puneți fructele împreună într-o cratiță, turnați o cantitate mică de apă și la foc mic, squash timp de aproximativ 5 minute. Apoi, curățați prunele de pe piele, puneți-le împreună cu merele într-un mixer și gătiți cartofii piure. Se fierbe timp de aproximativ 2-3 minute, se întinde masa de fructe în apă sterilizată timp de 5 minute și se închide încă se poate încălzi. După răcire, piureul trebuie păstrat în frigider.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

76 − = 72