salata magazin reteta

salata shopska - un fel de mancare este foarte popular în multe țări din Europa de Est: Bulgaria, Republica Cehă, Serbia, Albania, Muntenegru, România, Moldova și Ucraina, în locurile de reședință a bulgarilor. Ca o gustare, salata de salata este indispensabila, adesea servita rakiei sau vinului. Antena și numele ei provin din Bulgaria (magazinele sunt una dintre grupurile etnice ale bulgarilor). În Bulgaria, salata este un fel de mâncare tradițională națională. Felul este simplu de pregătit, dar foarte gustos și, fără îndoială, util. compoziție Ingredientele de salata Sheppard includ: piper, amar și dulce (crude, prăjite sau marinate), castraveți, roșii, ceapă și, desigur, tipul de brânză cheag brânză, feta sau sirena. Desigur, salata cu brânză este cea mai comună, poate fi considerată cea mai autentică. În salata de salată se adaugă și pătrunjel și ulei vegetal, măsline sau floarea-soarelui, oțet de lumină naturală, sare.

Secretele de gătit

Cum să pregătiți salata? Spălat și legume obsushennye șervețel și pătrunjel tocat mărunt, răspândit în porțiuni în boluri straturi abundent stropite cu brânză rasă și asezonat cu amestec ulei sau ulei oțet. Otetul poate fi inlocuit cu suc de lamaie. Brânza nu poate fi frecată pe un răzuitor, dar tăiată cu un cuțit. Salata Shopska din Bulgaria este de a pune unele ordine: în partea de jos a roșii și piper, apoi - castraveți și verdeață și de sus - brânza rasă. În secțiune sunt obținute culorile steagului bulgar. Puteți, desigur, să-l amestecați - va fi, de asemenea, delicios.

Produse pentru salata

Rețeta este oferită cu piper ars, deși, desigur, puteți găti cu brânză.

ingrediente:

  • 2 ardei dulci roșii + 1 ardei amar de fierbere;
  • 2-3 roșii roșii coapte;
  • 2 castraveți;
  • 100 g brynza;
  • 1 ceapă roșie;
  • pătrunjel verde.

Pentru realimentare veți avea nevoie de:

  • 4 linguri de ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui (presate la rece);
  • 2 linguri de mere naturale sau otet de struguri de lumină naturală.

Mod de preparare:

Pregătirea salatei necesită o abordare creativă. Vom încălzi cuptorul la 180-200 ° C. Vom spala ardeii dulci, le vom usca, le vom pune pe o foaie de copt si apoi le vom coace timp de 20 de minute, transformandu-le astfel incat sa se coace uniform. Scoatem tava de copt din cuptor și lăsăm minutele pentru 10-20, mai bine - cu un bol din metal răsturnat. După aceea, îndepărtăm pielea de la ardei, scoatem miezul. Spălați castraveții și roșiile. Vom curata ceapa. Piper și castraveți vom tăia cu paie, ceapă - inele, roșii - felii. Ardei iute de ardei cât mai mic posibil. Brynza tăiat în cuburi mici sau o freăm pe o răzătoare mare - este o problemă de gust. Putem pune stratul de salată magazin pe strat și umple cu dressing, care este un amestec de ulei și oțet. Putem să o facem diferit: amestecați toate legumele tăiate, turnați pansamentul și apoi stropiți cu brânza - după cum doriți.

Opțiune pentru cei care se grăbesc

Dacă nu aveți timp să vă imaginați și să așezați salata cu straturi, puteți pregăti o versiune a magazinului pentru salată "pentru cei leneși". Spălați roșiile, ardeii, castraveții, să scurgem salată cu brânzăapă (sau ștergeți legumele cu un șervețel uscat) și tăiați toate inelele. Brynza frecati rasina, amestecati dressingul: ulei, otet, sare, condimente. Pe plăcuță se pune legumele într-o ordine arbitrară, se toarnă pansamentul și se presară brânză. Desigur, această versiune a salatei nu poate fi considerată clasică, dar este pregătită foarte repede.

Păi, poți să te supui la masă. Vinul este cel mai bine pentru a alege un tabel de culoare roșie ( „Blood Bour“, „Gamza“ sau vinuri, cum ar fi, din Moldova, de asemenea, funcționează bine) sau să prezinte un rachiu de fructe, astfel încât să puteți simți farmecul unui simplu, dar în același timp, este destul de diversă și în propria lor gastronomică Bucătăria balcanică.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

87 − 82 =