saltison de la capul porcului acasă

Saltison este un fel de mâncare rece din carne, care este o gustare originală care aminteste de un produs din cârnați. Pentru a pregăti mâncarea delicioasă, aveți nevoie de răbdare și timp liber. Astăzi vă vom spune cum să preparați saltisonul de la capul unui porc.

Saltison de la capul porcului acasă

ingrediente:

  • Cap de porc - 0,5 buc;
  • usturoi - 10 g;
  • morcovi - 55 g;
  • ceapa - 65 g;
  • condimente;
  • bay de frunze;
  • stomac de porc.

preparare

Înainte de a face saltison din capul porcului, pregătim ingredientele. Stomacul sa spălat bine, sa întors și sa clătit din nou. Scoateți cu grijă excesul de grăsime, răzuiți pliurile și frecați-l cu sare fină. Am pus-o într-o tigaie și l-am lăsat sărate pe toată noaptea. Dimineața, clătiți-vă stomacul și înmuiați-l în apă rece și curată.

Pentru a pregăti un salat delicios, avem nevoie de jumătate de cap de proaspete de porc cu urechi și un plasture. Deci, l-am tăiat în bucăți, răzuindu-ne, dacă este necesar, resturile de miriște. Spălați cu grijă carnea și adăugați-o într-o tavă convenabilă umplută cu apă rece. Lăsați timp de 40 de minute, apoi evacuați lichidul, iar carnea preparată este umplută cu apă proaspătă și puneți vasele pe foc mediu.

Cât de mult să gătești saltisonul din capul unui porc?

După fierbere, îndepărtați spuma ușor ridicându-se la suprafață, acoperiți-o cu un capac, reduceți căldura și gătiți timp de 3-5 ore. Cu o oră înainte de gătire, aruncăm în oală rădăcinile prelucrate și legumele. Timp de 30 de minute, adăugăm sare la gust și, timp de 10 minute, aruncăm cățelele de usturoi decojite. Imediat ce carnea este complet fiartă, scoateți-o cu grijă din tigaie și dezasamblați: aruncați tot ce nu arată apetisant, iar restul tăiați în bucăți mari sau în cuburi.

casa de salon de sutien

Filtru de burete și toate legumele și condimentele sunt aruncate. La carnea preparată se toarnă într-un pahar de bulion fierbinte și se amestecă. Umpleți masa de carne cu un stomac de porc și lăsați-o ușor. Cu atenție compacți totul, am cusut găuri tot drumul și așezăm piesa în pântece. Umpleți complet cu bulionul rămas, adăugați sare la gust și gătiți încă 3 ore. Apoi, lichidul este ușor drenat, iar saltisonul de casă de la capul de porc este apăsat pe placă, instalăm o încărcătură grea deasupra și lăsăm structura o zi într-un loc răcoros. Apoi tăiați felii de gustări și serviți.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 7 =