sfecla în cuptor în folie

Făcată în folie în cuptor, sfecla este un plus excelent pentru orice salată. Datorită tratamentului termic, legumele devin suculente și moi. Astăzi vă vom spune câteva modalități de pregătire a acesteia.

Cum să gătească sfeclă într-un cuptor în folie?

ingrediente:

  • sare fină - la gust;
  • sfecla - 4 buc.

preparare

Cuptorul este pre-aprins și încălzit la o temperatură de 200 de grade, stabilind grila la un nivel mediu. Forma pentru coacere este căptușită cu folie de aluminiu. Sfeclă roșie este spălată bine, frunzele sunt îndepărtate, iar coada este lăsată intactă. Răspândim rădăcina pe un prosop și o usucăm cu grijă. După aceasta, transferăm sfecla în forma pregătită și o presărăm ușor cu sare. Acoperiți cu folie și fixați cu atenție marginile. Trimitem piesa de prelucrat la cuptorul preîncălzit și coacem 50-90 de minute, în funcție de mărimea legumelor. Înainte de a obține sfecla, luăm o scobitoare și verificăm disponibilitatea, piercing legumicul în mai multe locuri. Acum rotiți ușor sfeclă roșie într-o farfurie și răciți-o. După aceasta, tăiați cu grijă coastele și partea superioară. Îl curățăm de piele, clătim cu apă caldă și tăiem în felii subțiri.

Sfeclă roșie în cuptor în folie

ingrediente:

  • sfecla - 400 g;
  • smântână cu conținut scăzut de grăsimi - 70 ml;
  • condimente;
  • brânză - 40 g;
  • proaspete verde - pentru decorare;
  • Unt - 10 g.

preparare

Pentru a coace sfeclă în folie, cuptorul este pre-aprins și încălzit la o temperatură de 180 de grade, stabilind grila la un nivel mediu. Legumele sunt bine spălate și uscate. Apoi, înfășurați-l bine în folie și trimiteți-l să se coacă până se pregătește în cuptorul preîncălzit.

Cât de mult să coaceți sfeclă în folie în cuptor?

Acest lucru va dura aproximativ o oră, în funcție de dimensiunea rădăcinii. Disponibilitatea este verificată coacerea sfeclei în cuptor în folie cu un bol de lemn.

Legumele se scot cu atentie, se desfac si se raspandesc pe o farfurie plata. Apoi, curățăm sfeclă roșie din coajă, îndepărtăm cu grijă miezul cu un cuțit și punem cuietele într-un vas de prăjire pătat cu ulei. Saltare, piper la gust și în fiecare cavitate am pus o mică smântână cu conținut scăzut de grăsime. În partea de sus, se presară cu brânză rasă, se acoperă cu o foaie de folie și se coace câteva minute într-un cuptor fierbinte la o temperatură de 180 de grade. Asta e tot, sfeclă gustoasă și utilă sunt gata. Îl servim ca o gustare, decorată cu ierburi proaspete zdrobite.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 32 = 33