Sirop de menta la domiciliu

Băuturile principale de vară - cocktailurile și limonada de răcire - se pot modifica ușor cu ajutorul diferitelor siropuri. Una dintre cele mai populare și mai răcoritoare este siropul de frunze de menta, ușor de preparat și care poate fi păstrat mult timp. Despre subtilitățile de preparare a siropului de menta în casă imediat, în mai multe moduri diferite, vom discuta mai departe.

Siropul de menta este o rețetă

Amintiți-vă că rețeta pentru acest sirop de menta este extrem de simplă, mai ales dacă aveți la dispoziție un pahar standard de 240 ml. Doar măsurați toate ingredientele în proporții egale și începeți prepararea.

Înainte de a prepara siropul de menta acasă, pregătiți menta în sine. Clătiți frunzele bine pe ramuri, apoi uscați-le și arbitrar, destul de tăiate.

Acum, iau siropul de zahăr. Se amestecă apa și zahărul în proporții egale și se pune amestecul în tigaia de foc peste foc. Când cristalele de zahăr se dispersează, siropul devine curat și se lasă să fiarbă, apoi se toarnă imediat menta feliată. Apoi, acoperiți vasele cu un film, fără a lăsa uleiurile esențiale aromatice să iasă cu abur. Lăsați siropul să se răcească la temperatura camerei.

În plus, este necesar să filtrați numai lichidul primit și să îl turnați pe bănci.

Dacă decideți să adaptați rețeta și să preparați siropul de menta pentru iarnă, repede-l aduceți la fierbere sub capac și turnați peste un recipient steril. Sigilați-o cu capace sterile.

Cum să gătești un sirop de menta-lămâie?

În cadrul acestei rețete, compania va face o aromă de menta cu note de citrice. Pentru un astfel de sirop, puteți să luați aproape orice citrice, am preferat curajul clasic - lamaie.

Deoarece, împreună cu aromele de mentă în compoziție există, de asemenea, citrice, numărul de frunze în rețeta vom reduce la jumătate.

ingrediente:

  • zahăr - 1 articol;
  • apă 240 ml;
  • frunze de menta - 1/2 st;
  • lămâie - 1 buc.

Cum să gătești un sirop de lămâie-lămâie

preparare

Înainte de a găti siropul de menta, pregătiți coaja de citrice. Îndepărtați cu grijă coaja de la lamaie cu un cuțit ascuțit, încercând să atingeți carnea albă amară. Puneți citricele împreună cu frunzele de menta în orice recipient de sticlă și apucați imediat siropul. Se amestecă apa cu zahăr și se aduce soluția la fierbere. Se toarnă siropul de fiert peste menta și lamaie și se lasă până se răcește complet. După filtrare, siropul este turnat peste recipiente curate, sigilat și depozitat în frigider. Termenul de valabilitate al unei astfel de menta poate fi de până la o lună.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

31 + = 36