sos de afine

Sosul dulce și acru de merișor este o completare perfectă la rață coaptă, gâscă, altă carne și, eventual, niște feluri de pește. De asemenea, funcționează bine cu orez și unele feluri de legume (care este important pentru vegetarieni), în plus, poate fi folosit ca o componentă a produselor de cofetărie complexe.

Sosul de afine este deosebit de bun cu carnea grasă. În America de Nord, este pregătit și servit Ziua Recunostintei pentru o curcană.

Luați în considerare modul cel mai bun de a pregăti un sos de afine.

Adevărul este că afinele, ca și alte componente posibile ale acestui sos (în orice rețetă exemplară), conțin o cantitate mare de vitamina C, care, atunci când este încălzită la peste 80 de grade C, este distrusă rapid. Astfel, gustul și mirosul rămân, iar beneficiul scade semnificativ.

Din păcate, pe Internet găsiți multe rețete de sosuri de afine, care sunt oferite să gătească cu tratamentul termic necesar. Cranberries sunt fierte în sirop de zahăr, și uneori chiar cu miere în loc de zahăr timp de 10-15 minute (miere atunci când încălzit peste 80 de grade C, de asemenea, se descompune și formează complet compuși nocivi).

Deci, cum pregătiți un sos delicios și de vitamina din carne de merișor? Răspunsul apare: nu fierbeți-l.

Rețetă de sos de afine

ingrediente:

  • afinele sunt proaspete (sau congelate) - aproximativ 400 g;
  • suc proaspăt de la 1 portocaliu;
  • suc proaspăt de la 1-2 lămâi;
  • zahar sau lichid neimpregnat, nu prea mirositor - aproximativ 200 ml (daca poti folosi sirop de arta - nu prea rau).

preparare

Boabele de merișor coapte sunt spălate, așezate pe o sită și acoperite abundent cu apă abură aburită (adică, albă). Le transferăm în bolul mixerului și îl aducem în stare de cartofi piure (sau lăsați-l să treacă prin măcinătorul de carne). sos de afine la rață Adăugați sucul de lamaie pentru a lichefia, și frecați o sită nu prea fină. Oasele s-au blocat, restul va trece.

Dacă folosim zahăr, dizolvă-l într-un suc fierbinte de portocale pe o baie de apă și apoi răciți-l. Când se utilizează miere, nu este necesară încălzirea.

Se amestecă siropul de portocale cu piure de afine. Asta e tot. Am păstrat utilitatea maximă.

Puteți adăuga nuci de măsline, usturoi și ardei roșu, ghimbir, fenicul la acest sos de bază și ce altceva va fi în conformitate cu sentimentul dvs. de armonie culinară. Un astfel de sos de merișor, pregătit pentru iarnă, poate fi păstrat mult timp în borcane de sticlă bine închise în frigider.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

68 + = 78