Sos de chanterelle

Dacă nu știți ce fel de ciuperci pentru a pregăti sosul - pregătiți un sos de chanterelles. O aromă bogată, un gust de ciuperci pădure și o umbra foarte plăcută de galben-portocaliu te fac să te îndrăgostești de ea de la primul test.

Pentru sos, luați ciuperci de dimensiuni medii, colectate în locuri ecologice, deoarece ciupercile absorb foarte bine orice substanță.

Pentru a face sosul să iasă, examinați cu grijă ciupercile și îndepărtați viermi, putreziți sau uscați. Din vârfurile picioarelor curățați murdăria sau tăiați-le, pe pălării nu ar trebui să fie gunoi.

Dacă sosul este preparat cu produse lactate (smântână sau smântână), asigurați-vă că alegeți un produs natural fabricat fără înlocuitori și grăsimi vegetale.

Nu zelos cu condimente - ele vor rupe gustul și aroma de ciuperci.

Sosul simplu

Gatiti cel mai usor sos de ciuperci de la chanterelles - avem nevoie de un minim de produse si foarte putin timp.

ingrediente:

  • Carne proaspata zgariata, spalata si peria - 1 kg;
  • miros de floarea-soarelui fără ulei - 50 ml;
  • ceapa rotundă - 300 g;
  • sare fara aditivi - 2 ciupituri.

preparare

Sosul ideal de chanterelles pentru carne este pregătit pe principiul "nimic inutil". Așa că am pus ciupercile într-o cratiță, se toarnă apa și se fierbe timp de un sfert de oră. Puteți pune câteva frunze de laur sau câteva mazăre de piper dulce, dar gustul va fi diferit. Între timp, curățăm și prăjim fin ceapa. Se încălzește uleiul într-o ceață ușoară și începeți să prăjiți ceapa. În acest timp, ciupercile trebuie să fiarbă. Am fuzionat apa, l-am răcit puțin și am tăiat ciupercile pe cât posibil cu ajutorul oricărui dispozitiv convenabil. Adăugați ciupercile la ceapa de aur și fierbeți până la consistența de care avem nevoie. La sfârșit, sare și serviți cu bucăți, cuțite, pui prăjit. De asemenea, acest sos de chanterelles este bun pentru spaghete, hrișcă, piure de cartofi.

Adăugați o nuanță cremă

Chiar mai gustos este combinația de ciuperci și smântână, deci cumpărăm cu îndrăzneală fie cremă naturală din lapte integral cu un conținut de grăsime de cel puțin 18%, fie smântână de casă.

ingrediente:

  • chanterelles, pregătite în avans - 1 kg;
  • ceapa alungita - 4 buc;
  • sare, mare iodate - 1 lingura. lingura fara roller coaster;
  • smântână - 100 ml sau smântână - 150 g sau brânză moale - 70 g;
  • ulei "Țărănesc" sau similar - 100 g.

preparare

Desigur, acest sos de chanterelles cu smântână pe unt va fi foarte caloric, dacă doriți să faceți mai ușor, utilizați mai puțină grăsime smântână și ulei vegetal. Se fierbe ciupercile timp de 20 de minute, până când sunt gătite, se toacă mărunt ceapa și începe să-l treacă. Adăugați ciupercile zdrobite atunci când ceapa este moale și toacă până când tot lichidul este evaporat. Adăugați sare și smântână, cremă sau brânză rasă fină. Amintiți-vă că sosul de chanterelles cu smântână sau smântână nu pot fi fierte - încălzi și imediat opriți. Dar sosul de brânză poate fi încălzit mai mult. De asemenea, puteți să vă inventați propriul sos din chanterelles, folosind aceste rețete ca bază pentru creativitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

88 − 78 =