Sos de pesto din busuioc pentru iarnă

Una dintre cele mai simple căi de a readuce amintirile de vară este de a recolta legume, fructe, fructe de pădure și verdeață pentru a fi utilizate în viitor. Dacă nu sunt suficiente întrebări cu abundența de murături și gemuri, atunci cu recoltarea de verdeață în timpul sezonului rece, pot apărea multe probleme. În acest material, vom vorbi despre tot ceea ce se referă la busuioc sau, mai degrabă, pregătirea sosului de pesto din acesta pentru iarnă, care este ușor și convenabil de a stoca și utiliza.

Sos de pesto clasic - rețetă pentru iarnă

ingrediente:

  • usturoi - ½ dinte;
  • o grămadă mare de busuioc verde;
  • mână de nuci de pin;
  • ulei de măsline - 215 ml;
  • suc de lamaie - 10 ml.

preparare

Pentru a pregăti pesto, puteți să vă armonizați cu un blender puternic sau să acționați pe vechiul drum, folosind un pistil sau un cuțit ascuțit. Vasele de busuioc spălate sunt uscate, tulpinile pot fi lăsate, vor face sosul și mai parfumat. În castronul blenderului, puneți verdele împreună cu nucile și usturoiul. Porniți împreună, turnați jumătate din unt și suc de lămâie, adăugați un vârf de sare și piper după. Repetați miscarea până când aduceți sosul la consistența dorită, turnând uleiul de măsline, dacă este necesar. Că sosul nu se strică, nu adăugăm la el unul dintre ingredientele cheie ale rețetei clasice - parmezan.

Spălați recipientul pentru sos, ardeți, uscați cu prosoape de hârtie și umpleți pesto. Smooth suprafața de sos și stratul de o cantitate mică de ulei de măsline de mai sus. Strângeți cutia cu capacele căptușite și lăsați sosul de pesto pentru iarnă în frigider.

Rețeta pentru sosul de pesto cu busuioc și menta pentru iarna

Împreună cu pestoul clasic, pregătiți un borcan de sos cu menta și busuioc. O astfel de varietate interesantă de pesto va completa perfect bucate din legume și paste făinoase, sau va deveni un sos delicios pentru preparatele din carne și pește.

ingrediente:

  • frunze de busuioc - 175 g;
  • frunze de menta - 65 g;
  • usturoi - 2 dinți;
  • o mână de nuci;
  • ulei de măsline - 115 ml.

preparare

Pregătirea sosului de pesto pentru iarna începe cu biciuirea tuturor ingredientelor din listă împreună în bolul paddle-ului până când se obține consistența dorită. În absența unui malaxor, componentele sosului sunt măcinate în consistența pastă într-un mortar și apoi diluate cu ulei până la consistența dorită. Sosul finit se răspândește imediat pe borcane sterile și se pune un pic de ulei de măsline sau de floarea soarelui, fără a mirosi peste.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

87 + = 91