sos de demiglas

Sosul "Demiglas" este o invenție a bucătarilor francezi. De fapt, este un concentrat de bovină din carne de vită (mai puțin adesea) oase, suplimentată cu legume, roșii și condimente. Aceasta este baza perfectă pentru alte sosuri delicioase pentru carne și pește, precum și o adăugare indispensabilă la multe dintre primele cursuri și mâncăruri laterale.

Pentru a pregăti sosul "Demiglas", va trebui să fii răbdător și să dai partea leului din timpul tău pentru acest lucru, deoarece acest proces este destul de lung, deși ieftin.

Sosul "Demiglas" este o rețetă pentru gătit

ingrediente:

 • carne de vită - 4,2 kg;
 • telina (tulpini) - 400 g;
 • morcovi - 700 g;
 • ceapa - 700 g;
 • cuișoare usturoi - 4-5 bucăți;
 • pasta de tomate - 155 g;
 • floarea-soarelui sau ulei de măsline fără aromă - 100 ml;
 • vin rosu uscat - 500 ml;
 • sare de piatră - la gust;
 • piper proaspat macinat - la gust.

preparare

De regulă, oasele și membrele de carne de vită sunt folosite pentru fabricarea sosului. Trebuie să fie spălate, așezate cu grijă pe o tavă de copt și trimise să se coace la o temperatură de 200 de grade până la obținerea unei culori aurii intense și bogate. Oasele arse sunt acum plasate într-un vas mare de zece litri și turnate în globul ocular cu apă purificată. Am plasat vasul într-un incendiu puternic, lăsăm conținutul să se fierbe bine și apoi ajustați intensitatea arzătorului la un nivel astfel încât bulionul din tava să nu se baloneze, ci doar să dea semne de mișcare. Oasele ar trebui să moară și să nu fiarbă. Acoperiți recipientul cu piesa de prelucrat nu este acoperită și lăsați să se evapore în volum de aproximativ două ori. De regulă, dacă puneți oasele pe aragaz dimineața, - până seara vom obține rezultatul dorit.

Acum pregătim legumele. Curățăm morcovii, dinții de usturoi și bulbii, tăiem componentele în mod arbitrar, dar cu dimensiuni medii și le prăjim pe legume fără ulei de aromă în tigaie, în funcție de mărimea lor în porții sau imediat toate până la moale. La sfârșitul prăjirii, adăugați pasta de roșii, lăsați-o pe toți împreună puțin mai mult și puneți-o în tava cu oasele după atingerea rezultatului evaporat necesar. Din nou, adăugați apă. Tigaia trebuie umplută cu oase, legume și bulion trei sferturi din întregul volum. Am pus vasul din nou pe sobă, se toarnă vinul roșu uscat și, după fierbere, se reduce din nou căldura pentru lăcomia componentelor. Dacă nu există nicio modalitate de a părăsi piesa de prelucrat pentru o pregătire lentă pentru noapte, continuați să pregătiți sosul a doua zi dimineața.

După ce masa este fiartă și redusă în volum cu un factor de două, extragem oasele din ea și recoltăm legumele și le ștergem printr-o sită. Blenderul în acest caz poate fi folosit dacă sunteți sigur că fragmentele din oase nu au căzut în masa de legume. Mai bine încă în acest caz, nu fi leneș și folosiți o sită mai mică.

Se filtrează bulionul rămas în cratiță și se amestecă cu cartofii dulci. Din nou, puneți vasul într-un foc lent și sudați sosul într-o textura groasă. Din numărul specificat de componente ar trebui să fie aproximativ un litru și jumătate de sos, care este gata și opțional condimentată cu sare și piper.

Compoziția sosului "Demiglas" poate fi variată prin adăugarea condimentelor și mirodeniilor. Cele mai frecvent utilizate, rozmarin, cimbru, diferite tipuri de ardei și cuișoare.

Având la bază sosul concentrat "Demiglas", puteți găti un sos delicios de cremă pentru fripturi de carne sau alte feluri de mâncare din carne.

Sos de căpșuni "Demiglas"

ingrediente:

 • sos concentrat "Demiglas" - 95 g;
 • ulei de măsline - 45 ml;
 • cremă - 70 ml;
 • ceapa - 90 g;
 • vin rosu - 30 ml;
 • Unt - 30 g.

preparare

Inițial, trecem ceapa curățată și tăiată anterior într-un amestec de măsline și unt, apoi turnați vinul și evaporați-l timp de aproximativ cinci minute. Acum se toarnă în cremă, se încălzește timp de un minut, se adaugă sosul "Demiglas", se amestecă până când este distribuit uniform.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 1