suc de struguri pentru iarnă

Sucul de struguri de casă este incredibil de util. Conține acid folic, acizi organici, fier, zinc, cupru, fosfor, sodiu, multe vitamine - C, PP, A, B. Sucul din struguri întunecați are un efect benefic asupra funcției cerebrale, asupra vederii. Și sucul din struguri de mătase este deosebit de bogat în fier, întărește bine imunitatea. Dar, în același timp, există anumite restricții pentru utilizarea acestei băuturi delicioase. Sucul de struguri este foarte caloric, deci nu este recomandat să-l utilizați pentru persoanele cu greutate în exces. De asemenea, este contraindicat persoanelor care suferă de diabet, hipertensiune arterială și boli de stomac.

Reteta pentru sucul de struguri pentru iarna

ingrediente:

  • struguri - 10 kg;
  • zahăr - la gust.

preparare

În primul rând, sortați strugurii, îndepărtați fructele de pădure. Nu sunt necesare struguri bine tăiați din ramuri. Îmi strângeți cu grijă strugurii și le puneți în recipientul de suc. Numărul de boabe nu ar trebui să fie mai mare decât granița. Dacă intenționați să adăugați zahăr, atunci trebuie să faceți acest lucru acum, stropi cu fructe de padure pe ele. Acum începem asamblarea sokovarki: în partea de jos se toarnă apă, iar de sus punem un rezervor de suc, așezăm un vas cu struguri pe el. Am pus sokovarku pe aragaz, acoperiți cu un capac și porniți focul. Prepararea sucului va dura aproximativ o oră. După aceea, scoateți clema din furtun și scurgeți sucul într-o cratiță. Imediat se toarna sucul fierbinte pe cutii si se rostogoleste. După aceea, eliminăm boabele uzate, le punem pe cele noi și începem să pregătim o nouă porție de suc.

Suc de struguri pentru iarnă prin intermediul unui storcător

ingrediente:

  • struguri - 5 kg.

preparare

Se separă vița-de-vie de crengi, aruncate și deteriorate. Bujiile bune sunt a mea și stoarce sucul de la ei cu ajutorul unui storcător. După aceea, îl filtram de două ori prin tifon, îndoit în mai multe straturi. Se încălzește sucul la o temperatură de 60 de grade, apoi se lasă să se fierbe câteva ore. După aceasta, sucul este turnat ușor într-un alt recipient, astfel încât întregul sediment să rămână în vechea cratiță. Puneți un foc de suc pe foc, încălziți-l la o temperatură de 90 de grade și turnați-l în borcane sterile și imediat îl rostogoliți.

Suc de struguri de mere pentru iarnă

ingrediente:

  • struguri - 10 kg;
  • mere - 5 kg.

preparare

Strugurii mei, separăm fructele de la frunze și crengi și le lăsăm să treacă prin storcător. Sucul rezultat este turnat într-o cratiță. În mod similar, stoarceți sucul din mere și turnați-l într-o cratiță cu suc de struguri. Aducem amestecul la aproape fierbere, se toarna in cutii si se sterilizeaza timp de aproximativ 20 de minute, apoi se rostogoleste.

Cum se prepară sucul de struguri pentru iarnă?

ingrediente:

  • Struguri de Muscat - 5 kg;
  • apă - 2 l;
  • zahăr - 1 kg.

preparare

Struguri de struguri cu atenție, scoateți fructele din perii, puneți-le într-un vas de email și turnați apă (2 litri). Puneți focul, aduceți-l la fierbere și gătiți timp de aproximativ 30 de minute, după care tigaul este scos din foc și conținutul este filtrat. În sucul obținut, turnați zahărul și puneți-l din nou pe foc, aduceți-l la fierbere și fierbeți încă 10 minute. Acum turnați sucul în borcane sterile pregătite și se rostogoleste.

Cum se face suc de struguri pentru iarna?

Conform acestei rețete, puteți pregăti sucul, când nu există dispozitive speciale la îndemână - nici un sovochark, nici un storcător.

ingrediente:

să pregătească sucul de struguri pentru iarnă

  • struguri.

preparare

Strugurii sunt spălați, lăsând apa să se scurgă. Prăjim fructe de padure cu mâinile sau trecem printr-o mașină de măcinat cu carne. Se filtrează masa rezultată printr-un sondă și apoi se aruncă înapoi pe tifon. În pasta presată, se toarnă 1 litru de apă fiartă cu o viteză de 1 litru de apă la 10 kg de pastă și se filtrează din nou. Se amestecă sucurile primei și celei de-a doua presiuni. Puneți tigaia cu sucul pe foc și încălziți timp de 15 minute, în timp ce fierberea nu este adusă. Numai după acest timp lăsăm sucul să fiarbă și imediat vom turna peste cutii și se rostogolesc.

Prin același principiu, puteți pregăti un suc de dovleac util pentru iarnă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

15 + = 25