Tinctura de gutui pe vodca

Deoarece magazinul poate fi cumpărat și falsificat, este mai bine să pregătiți singur băuturile alcoolice. Pe baza de vodcă obțineți o tinctură inteligentă, de exemplu, din gutui, alegeți o rețetă pentru gustul dumneavoastră.

Tinctura este dulce, varianta de sex feminin

O tinctură aromată, dulce, asemănătoare cu lichița, este pregătită foarte simplu.

ingrediente:

 • coada de copt - 2,3 kg;
 • zahăr alb - 2 kg;
 • vodka - 1,5 litri;
 • apă purificată (îmbuteliată sau distilată) - 3 litri.

preparare

 1. Desigur, fructele sunt alese parfumate, fără deteriorări și pete pe coajă, solidă, galben strălucitor sau șofran.
 2. Mine o gutui (dacă există un puf, ca pe piersici, îl spălăm cu atenție). Am tăiat fiecare fruct în mai multe bucăți, astfel încât a fost convenabil să tăiem mijlocul cu semințele. După aceasta, tăiați bucățile în felii mai mici.
 3. Într-o sticlă de sticlă de 10 litri, se toarnă gutui, se adaugă zahăr și se agită ușor pentru a se amesteca. Acoperiți și lăsați timp de 6-10 ore pentru a secreta sucul.
 4. Ultimul pas este turnarea în vodcă și apă, amestecând până când siropul este conectat.
 5. Dentaly plută sticla, pune-l într-un loc întunecat și uita de el pentru o lună și jumătate.

Dacă gătiți tinctură în sezonul de apariție a gutuiui copt de pe piață, exact la timp pentru Anul Nou, vom obține o băutură minunată elegantă. Va trebui doar să-l îndoim și să-l turnăm în sticle.

Tinctura de gutui pe vodca

ingrediente:

 • gutui copt - 1 kg;
 • zahăr granulat - 300 g;
 • vanilină - 1 plic;
 • căprioară inflorescență - 5-6 bucăți;
 • vodka este bine curățată - 2 litri.

preparare

 1. Rețeta pentru tinctură de la gutui pe vodcă nu este prea diferită de cea precedentă. Vom avea nevoie de o sticlă de 3 litri și de un capac convențional pentru rulare.
 2. Primul pas este de a pregăti gutui. Spalam fructele curate, fara sa lasam puf si sa scoatem zonele deteriorate, daca exista. Mai mult, atunci când apa se scurge, se taie centrele și gutui tăiței mărunțite. Cu cât tăietura este mai mică, cu atât mai mult gust și aromă îi conferă tincturii.
 3. Tinctura de gutui japonez pe vodca este pregatita la fel de bine, doar avand in vedere faptul ca miezul ocupa o multime de spatiu, luam o cantitate de gutui ca resturile cântărite ar trebui să fie de cel puțin 900 g.
 4. Am amestecat ave cu zahăr și vanilină, se toarnă ușor în sticlă.
 5. Adăugați inflorescențele de cătină și turnați vodca.
 6. Rulam sticla, agităm de mai multe ori, astfel încât conținutul se amestecă bine și se pune în cămară pe raft.

După cum puteți vedea, este foarte ușor să faceți o tinctură de gutui folosind vodcă. Rezultatul vă va surprinde plăcut cu aroma de fructe și gust bogat.

O lună mai târziu tinctura de gutui pe vodcă este gata. Îl turnați în sticle și păstrați-l într-un loc răcoros, folosind încetul cu încetul pentru a ne întări sănătatea pe seara lungă de iarnă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

90 − = 89