Vin de struguri la domiciliu isabella recipes

Pregătirea vinului de struguri la domiciliu - este ușor, iar Isabella și alte soiuri de struguri parfumați sunt cele mai potrivite pentru băutura.

Sfaturi

Desigur, mult depinde de varietatea strugurilor și de caracterul său adecvat pentru vinificație, dar înainte de a alege materiile prime, aveți grijă de lucrurile însoțitoare.

în primul rând - vor fi necesare ustensile pentru fermentare. Acesta ar trebui să fie un container de material care nu este oxidat: sticlă, lemn sau metale din inox.

Al doilea - în mod clar, să reziste la timp, altfel băutura va dobândi proprietăți inutile, după ce va absorbi taninurile din oase și ramuri.

Al treilea - dacă doriți să obțineți un vin gustos, nu experimentați soiuri, zahăr și apă. Este simplu: un minim de apă, o aderență clară la norma de zahăr și utilizarea strugurilor de un grad este baza băuturii ideale. Vinurile aromatice sunt obținute din soiuri precum Lydia, Pearl, Muscat, bine și, bineînțeles, vin de struguri nerestricționat de la Isabella.

Etapa unu

Pentru a face vin de struguri de casă de la Isabella, alegeți struguri coapte strânși pe pante însorite. Nu ar trebui să existe fructe de pădure mucegăite, dar puțin uscate, ușor încrețite pot fi lăsate - sunt deosebit de dulci.

ingrediente:

  • struguri (perii fără frunze și alte resturi) - 10 kg;
  • zahăr intern intern purificat - 1 kg;
  • apă purificată (îmbuteliată sau filtrată) - 5 litri.

preparare

Producția de vinuri de struguri Isabella se desfășoară în mai multe etape. Mai întâi vom pregăti strugurii. În orice caz, nu-l spălați, cu excepția faptului că este clătită, dacă murdăria a intrat pe perie în timpul colectării. Prăjim strugurii (mai întâi puteți elimina fructele de la crestături, dar nu puteți face acest lucru), utilizând orice dispozitiv convenabil. Dacă presați strugurii cu mâinile, nu uitați de mănuși, deoarece sucul de fructe de padure este un colorant magnific. Puneți boabele presate într-un recipient adecvat. Poate fi o sticlă mare de sticlă (nu mai puțin de 25 de litri), un butoi de lemn sau un plastic (care este mai puțin de dorit).

Zaharul este dizolvat în apă și turnat în același recipient. Acoperiți recipientul cu un film - trebuie să existe un flux de aer pentru a începe fermentația și să lăsați timp de 3 zile. Nu pierdeți acest timp, este important să eliminați din timp mustul (sucul fermentat) din resturile de fructe de pădure, dacă nu doriți să aveți o durere de cap.

Etapa a doua

În a doua etapă vom avea nevoie de ustensile cu gât îngust (sticlă de sticlă) sau etanșate ermetic cu un robinet atașat (butoi special).

ingrediente:

  • must din struguri - 10 l;
  • nisip alb zahăr rafinat produs în țările CSI - 2 kg;
  • apa îmbuteliată sau bine - 2 litri.

preparare

Pentru a pregăti un vin de struguri cu propriile tale mâini de la Isabella, va dura ceva timp, băutură de calitate rapidă nu se poate face. Așa că, atunci când cele trei zile ale primei faze de fermentare sa încheiat, trebuie să fie decantează cu atenție mustului, astfel încât semințele, piei de fructe de padure si creste (daca fructe de padure nu sunt eliminate din ramurele) nu au fost incluse în vin. Pentru a face acest lucru, utilizați un filtru de tifon și pentru a răsuci rămășițele de must - apăsați. Turnăm mustul într-un recipient potrivit. Ar trebui să existe suficient spațiu pentru fermentare, diferite feluri de mâncare se pot rupe, asa ca alege un container, care nu mai mult de 2/3 din volumul trebuie să fie. Zahărul se dizolvă în apă și se amestecă cu mustul.

Mulți sunt interesați de întrebarea cum să preparați un vin dulce de struguri de la Isabella - dar vinul fortificat din acest tip de struguri nu este de obicei gătit. Dacă sunteți încă un amant de băuturi dulci, crește cantitatea de zahăr la 3 kg, dar nu mai mult.

Deci, butucul din vase, am pus obturatorul de apă să scurgă gazele. Prima dată când procesul va merge foarte activ, apoi încetinește. Acest lucru este normal, nu vă faceți griji, dar asigurați-vă că vinul nu îngheață, altfel fermentația se va opri. Vinul de struguri "Isabella" la domiciliu ar trebui sa arunce nu mai putin de 40 de zile, asteptam o luna si jumatate, apoi trecem la a treia etapa.

Etapa a treia

În acest stadiu, vinul este gata și trebuie să fie drenat cu drojdie. Faceți cu grijă acest lucru cu un tub sau cu un furtun, decantează băutura și turnați-l în sticle. Se încarcă dens și se depozitează în subsol sau cămară, utilizând după cum este necesar. Astfel, orice vin de struguri este preparat acasă, rețetele de vin din strugurii Isabella nu diferă de celelalte, cu excepția faptului că cantitatea de zahăr poate fi ușor modificată dacă strugurii nu au coace până la dulceața reală.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 2 =