Dacă vă decideți să obțineți pește sau să schimbați acvariul, veți avea nevoie cu siguranță de câteva sfaturi despre cum să faceți un acvariu din mijloace improvizate.

Facem un acvariu cu mâinile noastre - reguli generale

Există 2 modalități de asamblare a unui acvariu de formă dreptunghiulară: toate fețele se sprijină pe fund sau sunt atașate în jurul acestuia. Ultima opțiune este potrivită pentru tancurile cu un volum mai mare de 50 de litri. Alegeți grosimea geamului în funcție de dimensiunile viitoarei capacități. Acest tabel vă va ajuta în acest sens:

Acvariu cu mâinile proprii din sticlă1

În acest scop, trebuie să alegeți sticlă silicică (obișnuită). Sticla poate fi fereastră (lustruită) sau afișaj (oglindă). Materialul ferestrei are adesea o suprafață cu umflături și valuri, mai puțin durabil, dar costă mai puțin. Suprafața de afișare este realizată cu o polizare a calibrării, ceea ce face ca produsul să fie foarte durabil și de înaltă calitate. Acordați atenție gradului de sticlă: M1 (cel mai înalt) până la M8 (cel mai mic). Cu cât este mai bine marcarea, cu atât mai puține elemente străine sub formă de bule vor fi în pereții acvariului. Puteți utiliza sticla de afișare utilizată.

Tăiați astfel încât pereții frontali să corespundă dimensiunilor rezervorului. Fundul inferior trebuie redus de ambii parametri pentru două grosimi ale geamului selectat, vom schița câteva mm pe adeziv. Partea frontală în înălțime este egală cu elementele frontale, lățimea este egală cu partea inferioară.

Plexiglas acvariu cu mâinile proprii: progresul muncii

 1. Pentru a face un acvariu frumos cu mâinile tale de dimensiunea de 400x300x240 mm, ai nevoie de 2 pahare de față 300x400 mm, o pânză de 390x230 mm pentru fund, capetele au dimensiuni 300x230. Capacul va fi de 380x220 mm, suporturile sale - 2 pahare 180x30 mm. Dacă capacitatea este impresionantă, va fi nevoie de rigidizări (nu mai puțin de ¾ din cea mai lungă parte). Ele sunt atașate la partea superioară a țesuturilor feței, ceea ce le va împiedica să se îndoaie spre exterior.
 2. Acvariu cu mâinile proprii din sticlă2

 3. După tăiere, șanfren cu șmirghel. Amintiți-vă că este imposibil să procesați laturile pe care se va aplica materialul de etanșare. În caz contrar, elementele nu se lipesc împreună.
 4. Înainte de a fi lipici de silicon, sticlă și banda de vopsea. Banda de pictură trebuie să fie lipită peste conturul modului în care se va aplica cleiul. Această abordare nu va cauza lipirea pe tot parcursul. De la marginea se retrage distanța egală cu grosimea geamului, plus câțiva milimetri. Avem:
 5. Acvariu cu mâinile mele făcute din sticlă3 Acvariul cu mâinile lor din sticlă4 Acvariul cu mâinile lor făcute din sticlă5
 6. Fundul este lipit pe 4 laturi.
 7. Acvariul cu mâinile lor din sticlă6

 8. La capete treceți printr-o cârpă fără scame cu acetonă sau alcool. Apoi, aplicați 2 picături de adeziv pe fiecare parte a fundului și pe partea verticală a capetelor. După 2 ore, tăiați picăturile, lăsând 1-2 mm - aceasta va fi grosimea liantului dintre panouri. Acest lucru simplifică lipirea pereților. Nu ar trebui să se atingă unul de celălalt.
 9. Acvariul cu mâinile lor din sticlă7

 10. Ca zonă de lucru, alegeți o suprafață fermă, la nivel: covor, canapea nu se potrivește. În partea de jos, lipiți peretele frontal. Pentru a facilita fixarea, utilizați un borcan de apă.
 11. Acvariu cu mâinile mele făcute din sticlă8

 12. Mai mult, lipiți partea de capăt la un unghi de 90 de grade, în acest lucru va ajuta banda de vopsea.
 13. Acvariu cu mâinile proprii din sticlă9

 14. Acum trebuie sa faci al doilea capat, ultimul, la randul sau, va fi fereastra din spate.
 15. Acvariu cu mâinile proprii din sticlă10

 16. Tot adezivul în exces este îndepărtat folosind o cârpă cu oțet.
 17. Treceți prin banda adezivă în jurul perimetrului părții superioare a structurii, ceea ce face posibilă strângerea calităților îmbinărilor.
 18. Acvariu cu mâinile proprii din sticlă11

 19. În câteva ore se recomandă să mergeți pe toate conexiunile cu silicon. Aceasta este o procedură obligatorie pentru tancurile generale, dacă faceți un mic acvariu cu propriile mâini - nu este necesar.
 20. Acvariu cu mâinile proprii din sticlă12

 21. Dați clei și silicon pentru a polimeriza timp de 12, și de preferință 24 de ore.
 22. Când toată structura sa uscat, scoateți banda adezivă, scoateți cusăturile cu o lamă. Dacă este necesar, atașați riglele și suporturile.
 23. E timpul să verificăm. Umpleți acvariul în partea de sus pentru a verifica integritatea cusăturilor. Atașați-le o hârtie, va arăta imediat punctele, dacă există. În cazul în care cusătura nu este ideală, se toarnă apa, se scurge cusătura și, cu ajutorul siliconului și acului, se repară defecțiunea.
 24. Acvariu cu mâinile proprii din sticlă13

 25. Clătiți acvariul și conduceți-vă animalele de companie în el.
 26. Acvariu cu mâinile proprii din sticlă14 Acvariu cu mâinile proprii din sticlă15

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

1 + 2 =