sus prune prune în primăvară

De îndată ce soarele începe să se încălzească în primăvară, copacii se întorc la viață în grădină. Una dintre primele este acoperită cu flori albe superbe, o prune frumoasă. Dar se întâmplă adesea că, după o înflorire activă pe marcajul fructelor, copacul nu are putere. Pentru a evacua fructele, în primăvară va necesita îngrijire competentă, în special pansament de vârf.

Ce să fertilizezi în primăvară?

Pentru a îmbrăca prunele în primăvara timpurie, pomul a beneficiat numai, este foarte important să înțelegem în mod clar mecanismul de lucru al tuturor sistemelor sale în această perioadă. În timpul înfloririi prune încă nu are practic nici o ocazie de a primi substante nutritive atât de necesare în mod obișnuit: frunzele nu au fost încă întors, iar rădăcinile funcționează la jumătate de rezistență din cauza încălzirii insuficiente a solului. Prin urmare, îngrijirea prunii în primăvara devreme ar trebui să fie îndreptată, în primul rând, spre atragerea căldurii solare asupra sistemului său radicular. Pentru a atinge acest obiectiv, pur și simplu doar trunchiuri de copaci zamulchirovat strat gros de gunoi de grajd putrezit sau alte materii organice, după slăbirea ușor sol. Perna rezultată de mulci va servi doar două servicii: În primul rând, satura arborele cu nutrienți, și în al doilea rând, se va încălzi solul din trunchiuri de copaci.

De-a lungul timpului, atunci când pământul este complet incalzit, puteți decora stratul de bălegar, semănate în trunchiuri de copaci unora dintre semințele de îngrășăminte verzi sau flori nepretențioase. O altă modalitate de a hrăni prune - torni cu o soluție de îngrășământ organic (în raportul 1/9) și apoi zamulchirovat rumeguș la sol sau turbă. Acesta poate fi folosit pentru un efect maxim pentru hrănire primăvara devreme și a îngrășămintelor, le alternând cu organic: un arc pentru a fertiliza prune organice, iar al doilea - complex mineral. După ce ați luat toate măsurile pentru a proteja și a activa sistemul rădăcină, mergeți la partea de prun al prunii, și anume la pansamentul de la nivelul frunzelor. Dacă ochiul liber se poate vedea că arborele este într-o stare de depresie, sau în cazul în care creșterea ramurilor este mai mică de 40 cm pe an, în prune primăvară este necesară pentru a alimenta o soluție de uree (40-50 g per găleată de apă) sau nitrat de amoniu (20 g per găleată de apă).

Hrănirea prunelor tinere în primăvară

Îngrijirea pentru tinerii pruni are propriile caracteristici. Deci, în primul an după plantare, răsadurile de prune nu sunt hrănite deloc - au destule rezerve de nutrienți care au fost plantate în groapa de plantare. În plus, hrănirea suplimentară nu poate afecta decât prunele tinere - sistemul de rădăcini se va dezvolta până la punctul în care începe să absoarbă îngrășămintele abia în toamnă. Ca urmare, în perioada în care arborele ar trebui să fie pregătit pentru iernare, acesta va începe să crească activ și va elibera lăstari noi. În consecință, în timpul iernii, prunele vor deveni slăbite și pot să moară la primii înghețuri. decât să se scurgă în primăvarăPentru a preveni acest lucru, răsadul este hrănit numai din al doilea an de la plantare.

Al doilea an de viață este marcată de sprijin nitric prune - după copac bud hrănite soluție de uree, răspândindu-se la rata de 2 linguri pe galeata de apa si cheltuielile cu 25-30 litri de soluție per arbore. Când drenarea ia fructificare, sos de primăvară este următoarea: înainte de înflorire în trunchiuri de copaci după săparea introducă uree mortar și sulfat de potasiu dizolvat în proporție de 2 linguri de apă la găleată. Acest amestec poate fi înlocuit cu îngrășământ "Berry", dizolvându-l într-o proporție de 300 grame per găleată de apă. După aplicarea îngrășămintelor, cercul stocului este multicentrat cu un strat de turbă sau rumeguș.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 1 =