afide pe castraveți cum să lupte

Din ce în ce mai mulți oameni se gândesc la beneficiile produselor naturale. Din ce în ce mai mult, familiile tinere sunt interesate să-și cultive fructele și legumele. Dar încercările de a crește ceva pe cont propriu se datorează adesea din cauza pregătirii insuficiente sau a ignorării metodelor de îngrijire și protecție a plantelor. De aceea este atât de important să cunoaștem în prealabil principalele probleme ale camioanelor și metodele de depășire a acestora. În acest articol vom vorbi despre cum să protejăm castraveții de afide.

Afide pe castraveți: ce să fac?

Dacă observați că frunzele de castravete au început să se răsucească, deveniți galbene și cădeți, iar planta încetini creșterea, acordați atenție suprafeței lăstarilor și partea din spate a frunzelor. Este foarte probabil că veți găsi colonii de mici bug-uri într-o culoare translucidă sau întunecată. Aceasta este afida. În câmp deschis, distribuția maselor de afide începe în iunie-iulie și durează până în august-septembrie. Afidele pot fi albe (aproape transparente), verde deschis și chiar verde închis (din punct de vedere vizual, adesea se pare că este negru). Măsurile de control al coloniilor de afide sunt aceleași, indiferent de ce erori de culoare.

Afidele se hrănesc cu sucul plantelor pe care trăiesc. Ca urmare, lăstarii de castraveți sunt slăbiți, epuizați, cresc lent și dau fruct slab. Dacă coloniile de paraziți sunt prea mari, planta poate chiar să moară. Pe lângă daunele aduse plantei prin activitatea vitală a coloniei, există și pericolul contaminării castraveților cu diferite virusuri, al căror purtător este adesea afide. Acesta este motivul pentru care este atât de important să aflați și să distrugeți coloniile coloniștilor nedoritori pe castraveți în timp.

Pentru a evita reproducerea în masă a afidelor, luați următoarele măsuri preventive:

 • Evitați plantările prea îngroșate;
 • în mod regulat elimină paturile și distruge buruienile;
 • De 2-3 ori pe an, tufărișuri de castraveți cu o soluție ușoară de lianți sau săpun de rufe;
 • Regulează plantele cu îngrășăminte complexe (în special amestecuri de fosfat de potasiu în pansamentul foliar).

În natură, un gândac care mănâncă o afidă este o gărgăriță. Încercați să le atrageți la site-ul dvs., plantați plante atractive pentru ei - mărar, muștar de frunze. Puteți, de asemenea, colecta păsări de câmp într-un câmp sau o grădină și adu-le în grădină.

Feriți-vă de faptul că nu există furnici în paturi - furnicile susțin și "plante" afide, hrănindu-se cu "laptele" - produse dulci de activitate vitală. Folosiți substanțe chimice speciale pentru a combate răspândirea excesivă a furnicilor de pe site.

Decât să procesăm castraveții din afide?

Remedii populare pentru afide pe castraveți:

 • perfuzie de celandină (200 g frunze uscate pe 10 litri de apă, infuzată timp de 2 zile);
 • infuzie de usturoi (0,5 kg de usturoi tocat in 3 litri de apa., Infuse 5 zile);
 • cenușă de lemn infuzie (. cenusa 2ST la 10 litri de apă la acest amestec se adaugă un adeziv bun - un instrument special sau săpun obișnuit);
 • infuzie de păpădie (400g de rădăcini și 600g de frunze se toarnă o găleată de apă, insista 3 ore).

În mod similar, puteți face ceaiuri și alte plante cu un gust amar - muștar, cal Shchavlev, frunze de tutun, blaturi Nightshade (cartofi, tomate).

Dacă observați că pe caise de caise afide, tratați-l cu una din aceste infuzii de două sau trei ori la intervale de câteva zile. În cazul în care colonia nu poate fi distrusă, utilizați protecție chimică a plantelor.

Ce să pulverizați castraveții de la afide, dacă sunt populare decât să tratăm castraveții din afidefondurile nu ajută:

 • "Fitoverm";
 • „Spilcuță“;
 • soluție de săpun verde de potasiu;
 • "Akhtar".

Dacă găsiți afide pe castraveți într-o seră, izolați planta infectată. Verificați dacă încăperea este bine ventilată, reglați temperatura și umiditatea.

Afidele alb și negru pe castraveți - un dăunător este destul de periculos și dificil de găsit. Dar, cu suficientă zel și dedicare, el va scăpa de el destul de realist.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

23 − = 21