Alimente live pentru peștii de acvariu - care dintre ele este mai bine de ales?

Alimente vii pentru peștii de acvariu - "delicatețea", a cărei prezență în acvariu provoacă o renaștere printre locuitorii săi. Acest soi are o valoare nutritivă sporită, dar atunci când o alegeți, trebuie să ținem seama atât de aspectele pozitive, cât și de cele negative.

Alimente live pentru pești - beneficii

Alimentele vii pentru pești - nu numai un element util și necesar, ci și menținerea instinctelor naturale în locuitorii unui acvariu acasă. Activitatea peștilor crește dacă apare viu în acvariu. Speciile de animale individuale sunt expuse riscului de a muri, lipsită de posibilitatea de a vâna animalele, în cazul în care dieta lor zilnică constă doar în alimente uscate ("alimente fixe").

Mâncarea live pentru peștii de acvariu pentru subspecii de pradă este obligatorie, fără ca ei să nu poată produce un pui sănătos. Utilizarea rațională a substanțelor vii ajută la menținerea purității apei în acvariu pentru o perioadă lungă de timp. Rămășițele de deșeuri uscate, care nu sunt consumate de pește, încep să se destrame, contribuie la deteriorarea rapidă a apei, la turbiditatea sa.

viu avantaje alimentare pește

Tipuri de alimente vii pentru pești de acvariu

Organizația care servește mâncare sub forma unui furaj viu pentru pești de acvariu - o bună alegere: Este firesc, nu subiectul tratat, lipsit de orice ingrediente nocive saturate de proteine ​​relație în ea armonioasă a tuturor elementelor de intrare. Există mai multe tipuri de hrana vie pentru pești de acvariu:

 1. bloodworm (larvele de țânțari), un aliment util, conține până la 60% proteine.
 2. bloodworm

 3. Tubifex (viermele anel) are cea mai mare valoare nutritivă.
 4. Tubifex

 5. dafnia (raci de apă dulce), este recomandat pentru hrănirea tinerilor.
 6. dafnia

 7. Artemia (un crustacean care trăiește în apă sărată), este capabil să se înmulțească rapid.
 8. creveți de saramură

Ce fel de hrană vii este mai bună pentru pești?

Alegeți un feed luând în considerare preferințele locuitorilor acvariului dvs., fiind ghidată de caracteristicile sale calitative și hrănitoare. Este de dorit să se asigure animalelor o varietate de specii, numărul de substanțe utile și elementele necesare pentru formarea sistemelor osoase și musculare, ele variază. Ventilatoarele din conținutul de acvariu preferă hrana pentru pești vii, atribuind avantajelor sale prezența unui procent mare de proteine ​​și hemoglobină.

Cum au nevoie de pești de acvariu mâncare vie?

Mâncarea live pentru peștii de acvariu este necesară pentru prăjit, îi ajută să crească viața susținută, cu imunitate bine dezvoltată, previne apariția bolilor în viitor. Diferite combinații de organisme vii sunt folosite pentru a hrăni prădătorii carnivori și peștii omnivori, în special aceștia fiind recomandați pentru animalele de companie slăbite după boală și în timpul depunerii icrelor. Există o listă de specii de pești de acvariu care nu pot trăi fără hrană naturală:

 • somoobraznye;
 • somn

 • haracina (unele dintre ele);
 • characins

 • piranhas (burtă roșie);
 • piranha roșcată

 • grebla (familia de crap).
 • ghimpi

Prin selectarea diferitelor rase de pește pentru a trăi în acvariu, ia în considerare nevoile lor într-o varietate de tipuri de produse alimentare, asigurându-se că acest tip, care este caracteristic potrivit reprezentanților lumii acvatice. Nu vă așteptați că tipurile de pește le-ați selectat va adapta la alimentele pe care le le oferi. Unele tipuri de animale de companie acvariu nu acceptă ca mananca tipuri de furaje uscate, astfel încât acvarist atunci când decide cu privire la alegerea de a trăi într-un acvariu de pește, trebuie să fie sigur de a furniza pe tot parcursul anului animale de companie trăiesc pradă.

Cum să hrăniți peștii cu alimente vii?

Privind procesul de hrănire este interesant și amuzant, trebuie doar să cunoașteți cât de des puteți alimenta mâncare pești vii fără a le afecta. Acest tip de mâncare se varsă în animale în fiecare zi, împărțind porțiunea zilnică de 2-3 ori. În timpul primei adormi, peștele absoarbe în mod activ alimentele propuse, dacă observați că apetitul a scăzut considerabil, puteți termina hrănirea.

Toate organismele vii au capacitatea de a aduce cu ele în mediul acvatic bacteriile infectate, acest lucru fiind facilitat de mediul natural în care sunt extrași. Cea mai bună modalitate de a salva locuitorii acvariului de posibilitatea de a fi infectată este înghețarea alimentelor înainte de consum, această metodă ajută la distrugerea unui număr de bacterii dăunătoare. În magazinele de animale de companie vândute brichete congelate, constând dintr-un amestec de mai multe specii de organisme vii.

Cum să păstrați hrana vii pentru peștii de acvariu?

Momente pozitive în alegerea culturilor alimentare naturale sunt indiscutabile, dar trebuie să știți cum să depozitați alimente vii pentru pești, economisind-o din cauza pierderii calității și a proprietăților utile. Condițiile de depozitare depind în mod direct de tipul de elemente de viață folosite, de starea inițială și de numărul de culturi vii conservate. Aquariștii pregătesc datele de alimentare în trei moduri cunoscute:

 1. Îngheață. Hrănirea în această formă poate fi achiziționată în brichete gata preparate sau înghețată independent, calitatea nutrițională fiind păstrată în ele până la 6 luni. Pentru inconvenientul de stocare pot fi atribuite nevoia de întreținere în congelator, lângă produse, nu toți oamenii ca aceasta.
 2. Uscarea. Această metodă este durabilă, dar unii nutrienți își pierd valoarea în timpul procesării. Auto-uscarea se face în cuptor, acest produs poate fi păstrat timp de până la 15-18 luni.
 3. Căi naturale. Are nevoie de rezervoare, se toarnă puțină apă și se pune hrana cumpărată, depozitarea este posibilă pentru o perioadă scurtă de timp (3-7 zile) în frigider. Deci, puteți stoca viermi de sânge și tubule, proprietățile lor utile vor rămâne maxime, dar nu pentru mult timp.

Alimente vii pentru mâinile de pește din acvariu

Creșterea alimentelor vii pentru pești cu propriile mâini necesită timp și efort, dar justifică siguranța care dispare atunci când achiziționează acest produs într-un magazin de animale de companie. La domiciliu, se folosesc următoarele metode de creștere a "alimentelor vii":

 1. Nu puteți suprasaturați plantațiile vii cultivate cu suplimente nutritive, creșterea rapidă va avea un efect dezastruos din cauza lipsei de oxigen și a supraviețuirii produselor vii.
 2. Necesită modificări frecvente ale apei în recipiente.
 3. Împărțiți cultura cultivată în mai multe containere, dacă nu reușiți, există o mare probabilitate de recuperare a pierderii.

hrana vie pentru pestii de acvariu

Cum de a crește o hrană de pește viu?

Mâncarea de pește live la domiciliu nu este dificil de dizolvat, acvaristii serioși și dependenți știu că eforturile făcute ca rezultat vor oferi animalelor lor de companie o sănătate puternică, o activitate și un aspect atractiv. Experții recomandă să crească casele creaturilor de mai jos:

 1. Daphnia. Aceste crustacee cresc în apă cu un regim de temperatură de 22-26 ° C, și un aerator pentru producția de oxigen este, de asemenea, necesar. Pentru hrănirea lor, adăugați drojdie, apă cu sânge din carne clătită, suc de legume (varză, sfecla, morcov va face).
 2. daphnia reproducere

 3. Viermii-nematode. Pentru reproducere pot apela în humus sau frunze de anul trecut, apoi a stabilit într-un recipient umplut cu lapte, amestecat cu făină, și a pus la aceeași bucată de lemn, care, după 4-5 zile se vor inmulti viermi.
 4. Viermii nematodici

 5. Muștele sunt muște de fructe. Într-un recipient închis, puneți cartofi de piure de fructe, adăugați fulgi de ovăz și drojdie și așteptați ca muștele să apară. Într-o săptămână, cantitatea lor va atinge volumul, capabil să susțină întregul turmă de pește.
 6. Zboară de Drosophila

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 6 =