Fiind în capitala Belarusului, merită să vizitați perla orașului - grădina botanică centrală din Minsk. Aceasta este cea mai mare grădină din Europa - teritoriul său ocupă 153 de hectare! Pentru întreaga zi este dificil să se ocolească toate colțurile. Dar dacă aveți timp liber, trebuie să-l dedicați plimbărilor de-a lungul aleilor grădinii botanice. O astfel de varietate de plante colectate pe un teren de teren, este puțin probabil să vedeți în altă parte. Dar, pentru a ajunge aici, trebuie să știți cum să ajungeți la grădina botanică din Minsk și timpul de lucru.

Grădina Botanică din Minsk 1 Grădina Botanică Minsk 2

Mod de operare

Vizitatorii sunt așteptați zilnic, cu excepția zilei de luni, care este o zi sanitară. În celelalte zile, grădina începe la ora 10.00 și se termină la ora 20.00. Dar vânzarea biletelor de intrare este finalizată la ora 19.00. Sera funcționează și pentru o oră mai mică - până la ora 19.00. Acest mod de operare este relevant din mai până în octombrie. În sezonul rece, grădina botanică se închide la ora 16.00 și, prin urmare, biletul poate fi cumpărat până la ora 15.00.

Adresă grădină botanică din Minsk

Pentru a ajunge la grădina botanică, puteți lua cel mai convenabil transport în oraș - metroul, sau puteți lua autobuzul în parc. Punct de reper în stația de metrou - Parcul Chelyuskintsev. La aproximativ două sute de metri de la ieșirea de la stația de metrou de pe strada Surganova 2c, există o intrare centrală în grădină. Treci peste trecut este aproape imposibil - atenția este atrasă de coloanele de zăpadă albe la intrarea în parc.

Grădina Botanică Minsk 3 Grădina botanică Minsk 4

Costul biletului către Grădina Botanică din Minsk variază pentru diferite categorii de vizitatori. Astfel, recruții, elevii, studenții și pensionarii au dreptul de acces liber. Restul vizitatorilor plătesc o medie de aproximativ două dolari pentru vizitarea grădinii în sine și aproximativ un dolar pentru vizitarea serii. Datorită modificării constante a prețului vizitei, acestea fluctuează. Pentru vizite regulate pot fi aranjate pentru un abonament de până la o lună, aproximativ aceeași sumă ar costa un comportament video de nunta si fotografie.

Evenimente din Grădina Botanică din Minsk

În fiecare an, lista evenimentelor este extinsă și actualizată, însă unele dintre acestea rămân neschimbate și se desfășoară sistematic din an în an. Sărbătoarea Maslenitsa, sărbătorile de sărbătoare, Ziua Ivan Kupala și independența Belarusului - evenimente solemne organizate anual.

Grădina Botanică Minsk 5 Grădina botanică Minsk 6

săptămâni tematice pentru a marca timpul de înflorire a diferitelor plante - liliacul Week, copac cu flori lalele, seminarii pe orhidee, gladiole și trandafiri expoziție, toamna Târg, dedicat afine și afine - aceasta este o listă incompletă de întâlniri și evenimente organizate pe teritoriul grădinii botanice.

Grădina Botanică din Minsk a fost înființată în 1932, iar astăzi este un monument recunoscut al naturii și patrimoniului național al poporului. Prin structura sa, grădina botanică este un parc peisaj în care sunt reprezentate diverse grupuri de plante din întreaga lume. Din centrul parcului se îndepărteze alee raze, care împart grădina în sectoare, fiecare dintre acestea fiind dedicate unui grup de plante. Colectarea de plante medicinale, Arboretum, pepinieră, lac, expoziție de flori și multe altele pot fi văzute în parcul central Botanica din Minsk.

Sera din grădina botanică din Minsk, construită acum mai puțin de zece ani, este o expoziție a plantelor exotice din tropice, subtropice și deșerturi. Dimensiunile impresionante ale serii, situate pe mai multe niveluri, cum ar fi pădurile tropicale, prezintă un interes deosebit pentru vizitatori. condiții climatice optime, care apoi sunt sprijinite, permit să crească mai mult de 600 de tipuri de plante ciudate.

Grădina botanică Minsk 7 Grădina botanică Minsk 8 Grădina botanică Minsk 9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + = 10