Câinele are spumă din gură

Uneori, chiar și cei mai atenți și îngrijitori se confruntă cu probleme care apar brusc și nu pot influența situația. În astfel de cazuri, apariția bruscă a spumei din gură are loc la câine. Aceasta poate fi fie o reacție la orice schimbare, fie un simptom al unui alt tip de boală.

Spumă din gura unui câine: ce poate fi?

Spumarea este de obicei însoțită de orice simptome, dacă aceasta este una dintre manifestările bolii. De regulă, proprietarii se adresează medicului veterinar care întreabă de ce câinele se umflă cu spumă. Luați în considerare o serie de scenarii cele mai comune.

  1. Câinele au făcut spumă albă dimineața pe stomacul gol. De obicei, după ce un animal de companie e foame pentru o vreme, refuză să mănânce, atunci totul revine la normal. Dacă acesta este un caz izolat, acesta poate fi neglijat: cel mai probabil este o reacție la alimente noi sau alte schimbări. Dacă câinele a vărsat spumă galbenă sau albă pentru prima dată într-o săptămână, duceți-o la un specialist. Acest lucru poate fi un simptom al secreției biliare crescute.
  2. Câinele au făcut spumă galbenă în orice moment al zilei și a existat o deteriorare generală a afecțiunii. Puteți vorbi despre exacerbarea pancreasului sau a gastritei. Acest lucru se întâmplă adesea în cazul raselor mici, ale căror stomac și alte organe sunt mai sensibile. După o dietă, totul revine la normal, dar este necesar să urmăriți mâncarea în mod constant și cu atenție.
  3. Dacă câinele apelează la spumă albă, atunci acesta poate fi un semn de ascaride și alți paraziți, mai ales pentru cățeluși.
  4. Asigurați-vă întotdeauna că animalul de companie nu mănâncă pe stradă de la sol, deoarece spuma albă la câinii cu vărsături devine adesea unul din semnele de otrăvire.
  5. Dacă spuma câinelui din gură se duce după jocuri fizice active, aceasta poate indica o problemă cu inima, căile respiratorii ale animalului.
  6. Și nu exclude cel mai trist scenariu cu rabie la câini.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

80 − 75 =