Camera de zi - idei pentru un design de succes

Sala este centrul oricărei case. Camera de zi este proiectată pentru odihnă și recepție a vizitatorilor. Interiorul său ar trebui să fie atractiv, confortabil, convenabil pentru proprietari și prieteni. Pentru aceasta, se folosesc modalități moderne de planificare spațială, mobilier de înaltă calitate, stilizare la modă.

Interiorul camerei de zi

Sub sală, este alocată cea mai spațioasă cameră confortabilă din casă. Designul camerei de zi poate fi proiectat într-un singur stil sau împărțit în zone cu diverse scopuri funcționale - sala de mese, șemineu, fereastra de golf. A doua opțiune este relevantă pentru facilitățile combinate în care sala este combinată cu o bucătărie, o loggie, un salon, un dormitor. În camera de zi ar trebui să fie alocate un loc de odihnă, echipat cu mobilier moale și o masă de cafea, unite în jurul centrului semantic - șemineu, TV. Alte zone sunt proiectate în funcție de scopul lor funcțional.

Zona de odihnă pentru bucătărie și camera de zi

Sala este un link unic pentru diferite camere - zona de intrare, bucatarie, sufragerie. Utilizând metoda zonării, puteți crea colțuri de spațiu care execută diferite funcții. Există mai multe tehnici de separare:

  • localizarea mobilierului sau a surselor de lumină;
  • decorarea diferită a podelei sau a pereților;
  • utilizarea plafonului cu mai multe niveluri;
  • instalarea podiumului;
  • pereți despărțitori - sticlă glisantă, metal deschis, structuri din gips carton;
  • elemente de despărțire - perdele, contoare de bare, ecran, coloane, arcade.

Combinați sala cu bucătăria este convenabilă - cu acest aspect în timpul gătitului, nu vă puteți abate de la o conversație plăcută cu prietenii sau vă puteți uita la televizor. Apartamentele combinate trebuie să fie emise într-un singur stil, folosind metode de zonare. Sufrageria în stil Art Nouveau este plină de tehnologii moderne, ascunse în spatele dulapurilor încorporate, mobilier laconic cu contururi netede, luciu popular fără decor inutil. Dulapurile de bucătărie sunt atrase de sisteme îmbunătățite de deschidere a ușii, podiumuri de top, pereți despărțitori din sticlă, canapele monocrome laconice.

Zona de odihnă pentru bucătărie și camera de zi

Camera de zi și sufrageria într-o singură cameră

O sală spațioasă vă permite să distingeți o zonă de luat masa. Interiorul livingului în apartament poate fi decorat în orice stil. Un clasic cu o mobilier din lemn bogat și materiale scumpe sau aurite scumpe, care combină o canapea moale, tehnologie inovatoare cu tevi de ventilație masive antice și evacuări metalice, este relevantă.

O sală de mese confortabilă poate fi echipată în fereastra de golf sau pe loggia, combinată cu camera principală. O masă cu canapele sau scaune moi este instalată în apropierea ferestrelor panoramice. În absența unei ferestre de bay, grupul de mese poate fi instalat direct în spatele colțarului canapelei situat în mijlocul camerei. Mobilier tapițat va împărți spațiu, iar deasupra zonei de luat masa este potrivit să se facă lămpi locale.

Camera de zi și sufrageria într-o singură cameră

Dormitor și cameră de zi într-o singură cameră - design

O zonă de somn este adesea combinată cu o sală cu lipsă de spațiu de locuit. Interiorul camerei de zi și dormitor într-o singură cameră este împărțit într-un loc pentru odihnă și recepție a oaspeților. Pentru a face acest lucru, se recomandă utilizarea pereților despărțitori din sticlă, ecrane, perdele, acestea vă vor ajuta să vă retrageți și să vă relaxați într-un mediu liniștit. Pentru dormitor este alocat un loc departe de ușa din față.

Patul poate fi plasat pe podium, într-o nișă, pentru a realiza iluminarea pe mai multe niveluri a tavanului - în holul luminos, deasupra patului - înfundat sau folosirea sconceselor și a lămpilor de podea. Dacă nu există dorința de a separa camera de partiții, puteți folosi un transformator canapea, care se transformă pur și simplu într-un pat de dormit pe timp de noapte. În mod deosebit convenabil și spațios pentru această soluție sunt modelele de colț.

Dormitor și cameră de zi într-o singură cameră - design

Intrarea intr-o camera

Atunci când combinați hala cu zona de intrare, este important să furnizați și să zonați spațiul în mod corespunzător. Din punct de vedere vizual, camera de zi cu holul este limitată cu ajutorul unui arc, a unor coloane sau a unei podele de culoare diferită. Când se demontează pereții, este adecvat să se lase câțiva centimetri în colțuri pentru a păstra suprafața funcțională și ao folosi ca separator. În astfel de zone este convenabil să atârnați o oglindă sau să dotați un sistem de stocare.

În coridor este mai bine să folosiți un perete laconic sau un dulap încorporat. Mobilierul din camera de zi poate fi instalat în mijloc, împreună cu o masă de cafea, formând o singură zonă de agrement. Acesta este situat vizavi de șemineu sau de televizor. Combinați setul cu cască moale cu un covor mic. Când combinați holul cu holul, o atenție deosebită este acordată frumuseții ușii de intrare - este selectată pentru stilul interior, puteți utiliza inserții de sticlă.

Intrarea intr-o camera

Decorarea camerei de zi

Interiorul carcasei reflectă gusturile și preferințele proprietarilor. Dacă decideți cum să proiectați o cameră de zi, este important să determinați stilul de design. Există multe soluții interesante - clasicul low-key, minimalismul laconic, interiorul luminos oriental, barocul pompos, mansarda ascetică sau Provence grațioasă. Toate au caracteristici de design color, selecție de mobilier, textile, decor și accesorii. Fiecare direcție de stil este atrăgătoare în felul său și are mulți admiratori.

Designul de living în stil clasic

Această direcție nu este supusă înșelătoriilor modei, este relevantă de mai multe secole. Interiorul camerelor de zi în stil clasic este decorat în culori pastelate - alb, bej, maro. Pereții pot fi decorați cu stuc, pilaștri cu elemente aurite. Plafoanele sunt acoperite cu vopsea și sunt făcute cu lumină, în centrul lor se instalează o priză de rozeta.

Camera de zi clasică este de neconceput, fără mobilier din lemn masiv, oglinzi mari în cadre delicate, parchet, țesături de catifea, șemineu, porțelan, candelabre de cristal. Pentru tapițarea canapelelor și perdelelor, se selectează tonurile bogate de textile - teracotă, verde, albastru. Perdelele sunt decorate cu draperii magnifice, bretele aurite și perii. Toate elementele creează o atmosferă de lux rezervat în cameră.

Designul de living în stil clasic

Living în stil modern

Noi direcții de proiectare vizează minimalismul, funcționalitatea și confortul. Interiorul modern oferă posibilitatea de a crea soluții cu candelabre futuriste, postere, mobilier de forme neobișnuite. Modernul este o direcție modernă modernă. Are linii netede, sinuoase în mobilier și accesorii, principalul material de design - lemn, plastic, sticlă.

Designul camerei de zi în stil Art Nouveau este decorat în culori pastelate (bej, lăptos, maro) cu stropi de mai multe nuanțe luminoase, sub formă de perne de canapea, ziduri de accent. Este bogat în design floral pe tapițerie, tapet, perdele. În interior sunt potrivite vitralii, dantele forjate pe picioarele de mobilier, mantels, balustrade, lămpi.

Living în stil modern

Camera de zi în stil Provence

Regiunea pitorească din Franța a dat numele întregii direcții de proiectare. Provence se caracterizează prin nuanțe de pereți și mobilier din bej, lăptos, alb, pal, albastru, liliac. Culorile întunecate din acesta sunt nepotrivite. Stuc de lumină inegală, grinzi pe tavan, mobilier din lemn curat cu efect de îmbătrânire și vopsea peeling sunt aplicate.

Imaginile de fundal pentru camera de zi sunt selectate cu flori mici - buchete de lavanda, lunca. Există o varietate de decoruri rustice - perdele de bumbac, fețe de masă cu flori sau într-o cușcă, coșuri de răchită, vase de flori pentru flori, vaze, vase pictate. Unelte potrivite pentru picioarele și spatele mobilierului, puteți folosi cufere, dulapuri, casete de afișare, cufere antice.

Camera de zi în stil Provence

Camera de zi în stil loft

Interiorul industrial poartă o combinație de vechi și nou. Ideile pentru un living în stil loft includ un aspect arbitrar al apartamentelor, o piscină de camere, tavane înalte, ferestre mari. Pentru o astfel de sală, sunt relevante combinațiile de pereți de cărămidă și televizoare cu plasmă, podele naturale, aproape netratate și covoare moderne.

În zona bucătăriei, pe fundalul unor aparate de uz casnic ultra-moderne, puteți vedea o comunitate masivă de metal și o capotă imensă. Sufrageria în stil loft este caracterizată de linii și forme clare, accesorii originale sub formă de semn rutier sau imagine abstractă. Camera este decorată în nuanțe sumbre, elementul principal al camerei este o canapea mare modernă. Pentru depozitarea lucrurilor folosiți nișe și umerase.

Camera de zi în stil loft

Camera de zi în stil scandinav

În direcția de nord, minimalismul este luat ca bază. Caracteristicile arhitecturale ale stilului - prezența ferestrelor panoramice, tavanelor înalte, a planului deschis. Decorarea camerei de zi în interiorul scandinavei se face în alb, dominând tavanul și pereții. În sala luminoasă există elemente strălucitoare - pernele pe canapea, o imagine, o plantă mare, un covor. În camera scandinavă există mobilier mic - există o canapea albă de zăpadă, o masă de cafea, o pereche de fotolii și un stand TV. Avantajul este acordat materialelor naturale - lemn și piatră, piele și blană.

Camera de zi în stil scandinav

Camera de zi în stil minimalist

Sala de design modern este eliberată din grămada de mobilier, fiind folosite cele mai necesare elemente. Designul camerei de zi mici este plin de lemn și materiale netede - sticlă, oglinzi, suprafețe lustruite. Minimalismul atrage ordine și armonie strictă, o abundență de spațiu liber, utilizarea paletei de culori negru și alb, gri și bej. Camera este echipată cu mobilier monocrom cu scaune scăzute, contrastul fiind reprezentat de un element luminos - o pernă, un covor. Textilele sunt folosite simplu și natural.

Camera de zi în stil minimalist

Camera de zi în stil high-tech

Interiorul de înaltă tehnologie - linii geometrice clare, o abundență de pereți despărțitori de sticlă, iluminare multi-nivel, benzi de diodă și tehnologie de ultimă oră. Designul camerei de zi în apartamentul de înaltă tehnologie este realizat în culoarea gri, alb, bej, utilizarea efectivă a nuanțelor metalice. Mobilier tapițat are o tapițerie solidă mată, prezența reală a oglinzilor într-un cadru simplu și picturile originale alb-negru. Pe perete este instalată o plasmă mare, sub aceasta există piedestal pendant, suprafețe lucioase pe fațadele sunt binevenite.

Camera de zi în stil high-tech

Camera de zi este o insulă de confort și confort, la care înregistrări există cerințe mari. Ar trebui să includă mobilier tapitat de înaltă calitate - o canapea și fotolii, împreună cu o masă de cafea, un perete la modă, un raft cu un televizor. Pentru a completa camera de agrement, puteți folosi un șemineu confortabil. Soluții interesante pentru designul elegant, aspectul competent va ajuta la dotarea unui colț confortabil în care va fi plăcut să petreceți seri împreună cu familia și prietenii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

61 + = 67