Când să colecteze usturoiul plantat în toamnă

Cultivarea usturoi - o chestiune simplă, dar aici sunt caracteristici speciale. Acestea ar trebui să fie cunoscute și luate în considerare pentru ca usturoiul să crească mare și gustos. Astăzi, vom vorbi despre când colectează usturoiul pentru depozitare.

Mai întâi de toate, trebuie să distingem între usturoi și timpul de plantare. El este pus în primăvară și toamnă. Și în primăvara anului puteți să plantați numai usturoi de primăvară, iar în toamnă - primăvară și iarnă (săgeată). Deci, hai să aflăm cum să aflăm când să alegem usturoiul.

Când să colecteze iarnă (iarnă) usturoi?

Usturoiul recoltat este îndepărtat aproximativ 100-110 zile după apariția primelor lăstari. În funcție de condițiile climatice din regiune, acest lucru se întâmplă la începutul sau sfârșitul lunii iulie. De exemplu, în Ucraina și în trupa de mijloc a Rusiei există o regulă nerostită printre oameni: usturoiul de iarnă este colectat pe 12 iulie, în sărbătoarea ortodoxă a apostolilor Petru și Pavel. În acest moment, este complet format și va fi gata pentru stocare. Nu întârziați cu curățarea usturoiului, altfel se va "așeza" în pământ și va fi slab depozitat. Cu toate acestea, nu merită eliminat acest lucru înainte de termenul limită.
Adunați usturoiul pe vreme uscată. În caz contrar, capetele de usturoi, sapate de pe pământul umed, vor putrezi, iar întreaga recoltă se va deteriora rapid.

Scoateți usturoiul din pământ cu atenție, încercând să nu vă răniți rădăcinile. Este recomandabil să folosiți o mică lopată de grădină sau o furculiță pentru aceasta. Pământul de la rădăcini trebuie să fie scuturat și apoi puneți usturoiul pe pat să se usuce. Dacă nopțile sunt crude sau reci, atunci este mai bine să transferați usturoi în cameră pentru noapte. Aceasta durează 2-3 zile. Sau puteți aduce cultura recoltată sub un baldachin și o atârnați acolo.

Așteptați până când usturoiul se usucă complet și numai apoi tăiați rădăcinile și tulpinile. Faptul este că substanțele utile din acestea continuă să "curgă" în bulb până când planta se usucă. Rădăcinile sunt tăiate aproape complet, iar o tulpină de 10-15 cm este lăsată de tulpină. Cu toate acestea, această măsură nu este necesară: dacă depozitați usturoiul legat în pigtailuri, tulpinile nu pot fi scurtate.

Depuneți usturoiul de iarnă într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Puteți să-l agățați sau să-l puneți într-o cutie. Urmăriți temperatura în cameră: nu lăsați-o prea mare. Apoi bulbii de usturoi se vor inflori, iar o astfel de planta nu va mai fi potrivita pentru mancare.
Cu toate acestea, rețineți: mult timp pentru a sta usturoi nu va. Recolta de usturoi de iarnă se recomandă să se mănânce sau să fie utilizată pentru conservare până la începutul toamnei, când începe să se deterioreze. Apoi, în usturoi consumul de alimente de usturoi, care va fi depozitat pe tot parcursul iernii.

Când să colecteze usturoi de primăvară, plantate în toamnă?

Normele de colectare a acestor usturoi sunt similare cu cele enumerate în secțiunea anterioară. Dar calendarul va fi diferit. Îndepărtați usturoiul de primăvară atunci când cultura de iarnă este deja recoltată, 3-4 săptămâni mai târziu. De obicei, acest lucru se întâmplă în luna august.

Cu toate acestea, vremea este schimbătoare și, uneori, planta însăși semnalează că este timpul să o săpați. Dacă frunzele sale au devenit galbene sau au căzut complet, iar săgeata (inflorescența cu denticule mici) a crăpat, atunci usturoiul este deja pregătit pentru recoltare. Semnalul maturării sale va fi o cântare puternică uscată - o veți vedea dacă arunci cu grijă unul dintre becuri pentru testare.

Dacă recolta din acest an este păstrată pentru o lungă perioadă de timp și nu se deteriorează și gustul său rămâne la altitudine, atunci ați luat usturoiul la timp și îl păstrați corect. Amintiți-vă, în ce condiții sa făcut, și anul viitor nu veți avea probleme cu el.

După cum puteți vedea, creșterea și recoltarea usturoiului nu este dificilă. Dacă aveți o reședință de vară, asigurați-vă că plantați usturoi pe ea. Aceasta vă va face gustările mai delicioase și mai utile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 2